ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد ترامپ: ایران در مهم‌ترین دوران تاریخی خود قرار دارد ترامپ: خبری بسیار مهم پیش از سفر به خاورمیانه اعلام خواهد شد + فیلم

افزایش صادرات نفت ونزوئلا در ۲۰۲۴

صادرات نفت ونزوئلا در سال ۲۰۲۴، با وجود بی‌ثباتی سیاسی و تغییرات سیستم تحریم‌های آمریکا، ۱۰.۵ درصد افزایش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۱۵ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 04
کد خبر: ۲۶۷۴۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، آماده آغاز سومین دور ریاست جمهوری خود می‌شود، صادرات نفت ونزوئلا برای دومین سال متوالی افزایش یافت و منبع درآمدی برای رشد اقتصاد فراهم کرد.

 

شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا و جوینت ونچر‌های این شرکت در سال ۲۰۲۴، به طور میانگین، ۷۷۲ هزار بشکه در روز نفت صادر کردند که بیشترین میزان از سال ۲۰۱۹ بود که صادرات نفت ونزوئلا برای نخستین بار، هدف تحریم‌های آمریکا قرار گرفت.

 

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، این رشد ممکن است به خطر بیفتد. ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود، تحریم‌های شدیدی را علیه ونزوئلا، اعمال کرد و برخی از مقامات در دولت او، به دنبال قطع واردات نفت ونزوئلا به آمریکا هستند.

 

دولت جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا، مشوق‌هایی برای تشویق برگزاری منصفانه انتخابات ریاست جمهوری در ونزوئلا فراهم کرد، اما در پی نارضایتی از شرایط این کشور، مجوز صادره برای بخش انرژی را لغو کرد و در عوض، مجوز‌های جداگانه به صادرکنندگان داد.

 

بخش زیادی از رشد صادرات نفت ونزوئلا در سال میلادی گذشته، مربوط به ارسال نفت ونزوئلا به آمریکا توسط شرکت شورون تحت مجوزی است که از سال ۲۰۲۳، دریافت کرده است.

 

تحلیلگران و اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز، تقاضای ضعیف چین و افزایش عرضه جهانی نفت را پیش بینی کرده‌اند. صادرات نفت ونزوئلا به آمریکا در سال میلادی گذشته، ۶۴ درصد رشد کرد و به ۲۲۲ هزار بشکه در روز رسید و این کشور پس از چین، به دومین بازار بزرگ نفت ونزوئلا تبدیل شد.

 

پکن در سال ۲۰۲۴، حدود ۳۵۱ هزار بشکه در روز نفت از ونزوئلا دریافت کرد که در مقایسه با سال قبل از آن، ۱۸ درصد کاهش داشت. مجوز آمریکا به تولیدکنندگان اروپایی شامل «اِنی»، «رپسول» و «مارل‌اند پرام»، صادرات نفت ونزوئلا به اروپا را سه برابر افزایش داد و به ۷۵ هزار بشکه در روز رساند.

 

طبق داده‌های موجود، صادرات ونزوئلا به هند، از ۱۰ هزار و ۳۰۰ بشکه در سال ۲۰۲۳، به ۶۳ هزار و ۱۱۵ بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رشد کرد. اختلالات پالایشگاهی مکرر باعث شد صادرات نفت خام و سوخت ونزوئلا به کوبا که متحد سیاسی این کشور آمریکای جنوبی است، در سال گذشته، به ۳۲ هزار بشکه در روز در مقایسه با ۵۶ هزار بشکه در سال ۲۰۲۳، کاهش یابد و کوبا گرفتار بحران انرژی شود.

 

واردات سوخت و رقیق کننده‌های مورد استفاده برای تولید گرید‌های نفتی قابل صادرات به ونزوئلا، از ۶۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۳، به ۹۲ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت که بیشتر از طریق سواپ مورد تایید آمریکا با شرکای تولیدکننده نفت و مشتریان بود.

 

بر اساس گزارش رویترز، بنا بر آمار اوپک، تولید نفت خام ونزوئلا در ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۲۴، رشد ۱۷ درصدی داشت و به ۹۱۴ هزار بشکه در روز رسید./ ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار