ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی ۲ دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب نتانیاهو: بقایای جسد «یهودا کاتز» را بازگرداندیم ادعای ترامپ: تنگه هرمز باز و عملیاتی است و تمام مین‌های دریایی جمع‌آوری یا منفجر شده‌اند غریب آبادی: به زودی توهمات ترامپ درباره تنگه هرمز را اصلاح می‌کنیم + عکس کوشنر: ترامپ برای توافق با ایران عجله ندارد؛ آنها به شکل جدی در حال تعامل هستند روایت بغداد از گفت وگوی تلفنی عراقچی و همتای عراقی‌اش ترامپ: خیلی راحت با عمان تعامل کردیم؛ در آستانه توافق با ایران نیستیم کوشنر: دیدار ما با حماس «بسیار دوستانه» بود ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز

المعلومه: ترکیه قصد دارد تجربه سوریه را در عراق تکرار کند

المعلومه: ترکیه قصد دارد تجربه سوریه را در عراق تکرار کند منابعی در گروه‌های عراقی تصریح کردند ترکیه قصد دارد تجربه خود در سوریه را در عراق تکرار کرده و با صادرات بحران سوریه، وضعیت داخلی عراق را بی‌ثبات کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۲ - ۱۷ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 06
کد خبر: ۲۶۷۷۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ رسانه عراقی نوشته «ترکیه که پس از کنترل بر برخی از مناطق سوریه، برای برهم زدن وضعیت داخلی سوریه تلاش کرد، گروه‌های تروریستی را برای براندازی نظام سوریه رهبری و شبه‌نظامیان را جهت ایجاد مشکل و گسترش کشتار و خشونت در شهر‌های مختلف سوریه مستقر کرد، اکنون می‌خواهد همین سناریو را با کنترل بر برخی مناطق شمالی عراق به بهانه مبارزه با حزب کارگران کردستان و اشغال پایگاه "زلیکان" در عراق پیاده کند. ترکیه احتمالا تلاش می‌کند از طریق تحریک گروه‌های جنایتکار برای تهدید صلح و امنیت، تجربه خود در سوریه را مجددا در عراق تکرار کند».

در همین راستا، «لقمان حسن» عضو جنبش کُرد «تفکری آزادی» به سایت خبری المعلومه گفت: ترکیه ممکن است به دلیل آسیب شدیدی که اقتصادش دیده و انباشته شدن بدهی‌هایش بابت تنش‌های جهانی، به سمت ایجاد مشکل در داخل عراق حرکت کند. علاوه بر این بیشتر کشور‌ها و قدرت‌های بین‌المللی داخل عراق دخالت دارند و تصمیمات خود را بر بغداد و اربیل تحمیل می‌کنند که این امر عراق را محدود کرده و اجازه نمی‌دهد به صورت مستقل تصمیم‌گیری کند.

از سوی دیگر، «عقیل الردینی» یکی از رهبران چارچوب هماهنگی شیعیان عراق گفت: نیرو‌های متجاوز ترکیه در عراق، اطلاعاتی برای تعامل با عمق این کشور دارند که این امر خود اهرم فشاری بر دولت عراق است. همچنین ترکیه براساس قانون اساسی سابق عثمانی و توافقنامه لوزان، طمع‌هایی در موصل دارد و از این روی، از تکرار تجربه سوریه در عراق ترسی ندارد و کاملا روشن است که در این مسیر تلاش می‌کند.

وی افزود: سکوت مطلق دولت عراق در قبال تجاوزگری ترکیه اشتباه بزرگی است، زیرا این اقدام به دیگران نشان می‌دهد بغداد با اقدامات ترکیه موافق است، در حالی که دولت عراق فارغ از اینکه نتیجه چه باشد، باید از ترکیه بخواهد فورا نیروهایش را از عراق خارج کند و سپس مطابق با یک برنامه مدون و روشن که در آن طرف‌های بین‌المللی برای انعقاد یک توافق میان ترکیه و حزب کارگران کردستان دخیل باشند، برای مهار این حزب تلاش کند.

در همین راستا، «محمود الحیانی» عضو ائتلاف الفتح عراق گفت: ترکیه از حضور حزب کارگران کردستان به عنوان بهانه‌ای برای تجاوز به عراق و اشغال آن به منظور زمینه‌سازی برای تقسیم این کشور استفاده می‌کند. مخصوصا که طرح معامله قرن با بازگشت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید و همکاری با ترکیه، مجددا مطرح خواهد شد و این در اظهارات آمریکایی‌ها مشهود است.

وی افزود: پروژه‌ای وجود دارد که هدف از آن تقسیم منطقه است و عراق نمی‌پذیرد که خاکش در معرض حملات هیچ طرفی قرار بگیرد و این امر مستلزم حمایت از سرویس‌های امنیتی برای حفاظت از کشور در برابر خطرات بزرگ است.

پیشتر، «محمد ابراهیم» نماینده سابق عراق نسبت به کنترل ترکیه بر پایگاه زلیکان در استان نینوا با هدف دامن زدن به تعصبات قبیله‌ای و استفاده از این پایگاه، به عنوان محل تهدیدی برای امنیت موصل و عراق هشدار داده بود. مخصوصا که نیرو‌های تروریستی داعش در طول نبرد‌های آزادسازی این منطقه از کنترل این گروه تروریستی به این پایگاه می‌گریختند و از آن به عنوان پناهگاهی استفاده می‌کردند.

وی افزود، رهبران داعش پس از انتقال از طریق مرز‌ها و نیز از طریق سوریه، در حال حاضر در ترکیه حضور دارند. بسیاری از آنها از سمت چپ موصل از طریق کوهستان بعشیقه و پایگاه زلیکان به ترکیه منتقل شده‌اند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار