توصیه های انتخاباتی رحمانی فضلی-راهبرد معاصر
تصویب ۵ پیشنهاد برای اصلاح مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور دیدار سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر انقلاب + عکس پزشکیان در جلسه هیئت دولت: اجازه نمی‌دهیم در حریم جنگل‌ها کارخانه‌سازی شود سازوکار کمیسیون تلفیق برای تادیه بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی مشاور سیاسی رئیس‌جمهور منصوب شد + جزئیات وزیر دفاع بر استمرار پشتیبانی ایران از محور مقاومت تاکید کرد استاندار گلستان انتخاب شد مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد پزشکیان: من در خانه لباس گرم می‌پوشم؛ مردم هم همین کار را کنند امیر نصیرزاده: از هر لحاظ آماده پشتیبانی از سوریه هستیم معاون رئیس‌جمهور: نمی‌توانیم در تهران بنشینیم و برای تمام پهنه سرزمینی ایران نسخه واحد تجویز کنیم دستور رئیس جمهور درباره تسریع در ساخت کریدور ریلی رشت- آستارا وزیر دفاع وارد سوریه شد انتصاب محمود امانی طهرانی به سمت دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش ابوذر کوثری مدیرکل سیاسی وزارت کشور شد

توصیه های انتخاباتی رحمانی فضلی

وزیر کشور در جلسه ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: هیچ از یک مدیران و صاحبان جایگاه ها و تریبون ها؛ اعم از بخش های حاکمیتی، دولتی، شهرداری ها، ائمه جمعه، نیروهای مسلح، حق ندارند، ورود فرا قانونی به عرصه انتخابات داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 03
کد خبر: ۲۶۸۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمتر از چهار ماه تا زمان برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی زمان باقی مانده است. در این میان دستگاه اجرائی و نظارتی به تکاپو افتاده تا زمینه برگزاری هرچه باشکوه تر انتخابات را فراهم آورند.

 

در این میان عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در جلسه ستاد انتخابات کشور که شامگاه ۱۱ آبان ماه در وزارت کشور برگزار شد، ضمن یادآوری مسئولیت قانونی وزارت کشور و فرمانداران به عنوان مجری قانون انتخابات گفت: دستگاه ها و بخش های مختلف کشور، بایستی حریم و مسئولیت قانونی وزارت کشور در انتخابات را به رسمیت بشناسند و به قانون احترام بگذارند.

 

وزیر کشور در همین زمینه با اعلام اینکه با آغوش باز از نظرات و پیشنهادات همه دلسوزان و علاقمندان و همه بخش های مرتبط استقبال می کنیم، تصریح کرد: هیچ فرد، هیچ بخش و هیچ مجموعه ای حق ندارد، حتی با انگیزه های دلسوزانه و خیرخواهانه، فراتر از آنچه در قانون تصریح شده است، در روند برگزاری انتخابات ورود کند.

 

وی افزود: هیچ از یک مدیران و صاحبان جایگاه ها و تریبون ها؛ اعم از بخش های حاکمیتی، دولتی، شهرداری ها، ائمه جمعه، نیروهای مسلح، حق ندارند، ورود فرا قانونی به عرصه انتخابات داشته باشند و در عرصه اجرای انتخابات بدون هماهنگی با مجری قانونی انتخابات دخالت کنند.

 

رحمانی فضلی خاطر نشان کرد، تلاش ها و ابتکارات سایر دستگاه ها در عرصه انتخابات، صرفاً در چارچوب مرّ قانون و مشروط بر آنکه منجر به ارتقای امنیت فضای عمومی انتخابات و افزایش مشارکت گردد، قابل قبول است.

 

وی با اشاره به رویکرد مبنائی وزارت کشور در تعامل قانونمند و کارآمد با بخش نظارت در انتخابات گفت: تعامل با نظارت مطلقاً به معنای عدول از منافع ملی و حقوق عمومی، قانون، حقوق احزاب و جریان های سیاسی و حتی حقوق یک نفر از نامزدهای انتخابات نیست و ملاک در این زمینه حق و انصاف و ترتیبات قانونی است.

 

رحمانی فضلی در همین زمینه گفت: فرمانداران به عنوان پیشانی اجرای قانون انتخابات، بایستی با تعامل قانونمند و در عین حال همه جانبه، مؤثر و صمیمانه با سطوح نظارت بر انتخابات در حوزه مسئولیت خود، بستر دفاع از حقوق همه نامزدهای آن حوزه را فراهم آورند.

 

وی با تأکید بر بی طرفی و قانونمداری کامل همه جهات مؤثر در برگزاری انتخابات گفت: ستاد انتخابات کشور، باید در خصوص ترتیبات قانونی انتخابات، حقوق و مسئولیت های قانونی مردم در عرصه انتخابات به عنوان انتخاب کنندگان و حقوق و مسئولیت های قانونی نامزدها به عنوان انتخاب شوندگان، به طور مستمر به جامعه آگاهی بخشی داشته باشد.

 

وزیر کشور با بسط مفهوم حق الناس به همه روندهای انتخابات و تأکید بر تحقق حقوق ملت و نامزدهای احتمالی انتخابات، گفت: تا حد امکان نباید اجازه دهیم، حتی حق یک نفر در انتخابات پیش رو تضییع شود.

 

رحمانی فضلی در همین زمینه روش احراز هویت الکترونیک در انتخابات را از جمله روش های مؤثر برای تأمین حق الناس در عرصه انتخابات دانست و تجمیع همه آمادگی ها برای اجرای قانون در این زمینه را قاطعانه خواستار شد.

 

وزیر کشور با تأکید بر اینکه اقدامات همه علاقمندان به ثبت نام در عرصه انتخابات و هواداران ایشان بایستی مبتنی بر قانون و در چارچوب حقوق و مسئولیت های قانونی باشد، گفت: هیأت بازرسی انتخابات، بایستی سامانه ای را برای دریافت گزارش های مردمی از هر گونه عدول از قانون انتخابات، فعال نماید.

 

وی ادامه داد: هر یک از آحاد مردم چنانچه به صورت مستدل، نسبت به هزینه های غیر متعارف، ایراد تهمت و افترا از سوی نامزدها و دیگر تخلفات مخل رقابت سالم و قانونمند، مستندی در اختیار دارند، دلایل و مدارک خود را در اختیار هیأت های بازرسی انتخابات قرار دهند.

 

وزیر کشور به اهمیت هیأت های اجرایی انتخابات و بدنه مردمی متصل به این هیأت ها به عنوان مجری واقعی انتخابات در عمق مناطق کشور اشاره کرد و ضمن یادآوری تکالیف قانونی در روند شکل گیری هیأت های اجرائی انتخابات در شهرستان های مختلف، گفت: با حضور عناصر قانونمدار، فهیم، عاقل، با تجربه و بی طرف در هیات های اجرائی، مردم شاهد انتخاباتی پرشور و با نشاط و در عین حال کاملاً سالم و بدون هزینه های سیاسی و اجتماعی خواهند بود.

 

وی با اشاره به ضرورت مرور آسیب شناسی روند اجرای قانونی انتخابات در دوره های گذشته، گفت: توجه به ظرافت های اجرایی که برگزاری قانونمند انتخابات همراه با جلب مشارکت عمومی مردم در گرو آن است، مستلزم دقت زیاد مجریان و استفاده مؤثر از تجربیات گذشته است.

 

رئیس شورای امنیت کشور همچنین با مرور محیط تحلیلی انتخابات و ارزیابی های تخصصی از توطئه های بدخواهان ایران برای فرصت طلبی از چالش های طبیعی فضای برگزاری انتخابات سراسری در گستره مناطق مختلف شهری و روستائی در سرزمین پهناور ایران، گفت: برای پیشگیری از فرصت طلبی دشمن، بایستی آگاهی بخشی عمومی و اقدامات قانونی جدی و مؤثر در مواجهه با پدیده های مخل امنیت انتخابات را در عین زمینه سازی کامل برای برگزاری پرشور انتخابات و رقابت های انتخاباتی، قاطعانه دنبال کرد.

 

وزیر کشور در پایان با تقدیر از صبر و مقاومت مردم در برابر توطئه های خارجی ابراز امیدواری کرد: چنانچه با همراهی عموم مردم و همگامی همه بخش های مرتبط، انتخابات پیش رو را قانونمند و با شکوه و در عین حال توأم با امنیت، مشارکت و رضایتمندی مطلوب عمومی برگزار کنیم، سیاست های خصمانه بدخواهان ایران و ایرانیان، بناچار تغییر جهت خواهد یافت و تسهیل تأمین دغدغه ها و مطالبات عمومی و ارتقای روند خدمت رسانی به مردم عزیز ایران، به سرعت در دسترس قرار خواهد گرفت.

 

گفتنی است در این جلسه، جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور، گزارشی از روند اقدامات و آمادگی های موجود برای برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری را ارائه کرد.

 

در این جلسه همچنین، اعضای ستاد انتخابات کشور، مهمترین محورهای کاری مرتبط با حوزه تخصصی خود، از جمله برنامه های مد نظر کمیته های ۶ گانه تخصصی ستاد انتخابات در اجرای وظایف و ماموریت های قانونی را ارائه و نقطه نظرات وزیر کشور را در این زمینه ها استماع کردند.

 

وزیرکشور: نقشی در تامین امنیت عراق در ایام اربعین نداشتیم

وزیر کشور با بیان اینکه در زمان اربعین امنیت عراق را در اوج شاهد بودیم، گفت: ایران نقش و دخالتی در تامین امنیت داخل این کشور نداشت و این امر توسط خود عراق انجام شد.

 

«عبدالرضا رحمانی فضلی» روز یکشنبه در نشست با اعضای ستاد مرکزی اربعین افزود: ما حتی درخواست تامین امنیت هم نداشته ایم.

 

وزیر کشور تصریح کرد: اربعین سال بعد با امسال از دو بعد متفاوت خواهد بود یکی افزایش جمعیت است که سال آینده تعداد زائران بیشتر خواهد شد و دیگری بحث اقلیمی است که با گرمای بیشتری مواجه خواهیم شد.

 

وی از استانداران خواست تا برای اربعین آینده برنامه ریزی کرده و در مسیر پیاده روی ۸۰ کیلومتری نجف اشرف به کربلا هر کدام چند کیلومتر را برعهده بگیرند.

 

رحمانی فضلی در ادامه سخنان به سه حادثه بزرگ امسال یعنی سیل، تحریم و اربعین اشاره و اظهار کرد: با هماهنگی، همدلی و هم افزایی توانستیم هر سه رویداد را خوب مدیریت کنیم.

 

وی اضافه کرد: در ابتدای سال در کشور شاهد وقوع سیل بودیم که به لطف خدا و با هماهنگی دستگاه های اجرایی توانستیم کار را پیش ببریم و ان شاءالله قول هایی که به مردم در مناطق سیل زده داده ایم تا پایان سال به مرحله اجرا در می آید. درباره مقابله با تحریم هم توانستیم با درایت مقام معظم رهبری و همچنین هماهنگی هیات دولت، مجلس و دیگر نهادها برابر این تحریم های ظالمانه ایستادگی کنیم. حادثه سوم هم موضوع اربعین بود که این موضوع را هم توانستیم خوب مدیریت و به صورت منسجم و هماهنگ شده در یک موعد محدود (۲۵ روزه) این مراسم را به خوبی برگزار کنیم.

 

رحمانی فضلی گفت: رهبر انقلاب به موضوع فرهنگی موکب ها تاکید داشتند. روند کار تا به الان قابل قبول بوده ولی مطلوب نبوده است. ما باید در حوزه فرهنگی با تمام تلاش برای سال آینده برنامه ریزی کنیم تا اقدامات فرهنگی را در سال آینده به صورت مطلوب تری داشته باشیم.

 

وزیر کشور ادامه داد: کمی از وضعیت داخلی عراق نگران بودیم و همچنین از وضعیت مرز خسروی به دلیل اینکه چند سال تردد از این مرز انجام نمی شد هم نگرانی هایی داشتیم که به حمدالله در هیچ کدام از این دو موضوع مشکلی برای ما پیش نیامد.

 

وی گفت: باید تشکر ویژه ای از مردم داشته باشیم چرا که هر وقت نیاز شد مردم پای کار ما ایستادند و هماهنگی خوبی با آنها داشتیم. نظم پذیری مردم در این شرایط برای ما مهم بود و این موضوع بسیار گران بها است. همچنین باید بگویم که هیچ اختلافی میان دستگاه ها در اجرا نبود و با کمترین زحمت، هماهنگی های لازم انجام شد.

 

وزیر کشور اظهار داشت: امسال خدمات بسیاری به زائران خارجی ارائه داده شد و حدود ۱۷۰ هزار زائر خارجی از مرزهای ایران وارد و از مرزهای دیگر خارج شدند. هم در طول مسیر در داخل کشور و هم لحظه خارج شدنشان و هم شرکت در مراسم، خدمات را در کنار زائران ایرانی دریافت کردند.

 

رحمانی فضلی تصریح کرد: یک پیشنهادی که به ما دادند این بود که تمامی اقدامات و خدمات را در حوزه اربعین الکترونیکی کنیم که در حال بررسی هستیم و احتمال هم می دهیم که بتوان خدمات اربعین سال آینده را الکترونیکی ارائه داد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار