حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر

پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم

پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم رئیس جمهور با تاکید بر اینکه امیدوارم نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی روسیه آغازی برای حرکت در جهت اجرای موافقتنامه جامع راهبردی باشد که امروز امضا شد، اظهار داشت: امیدوارم با عزم و اراده دو کشور برای عملیاتی شدن توافق امروز، بتوانیم توافقات را گسترده‌تر و توافق جامع مشترک را به شکل کامل اجرا کنیم و این توافق صرفا روی کاغذ نماند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۲۸ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 17
کد خبر: ۲۶۸۶۴۶
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم

به گزارش راهبرد معاصر، مسعود پزشکیان در آخرین بخش از برنامه‌های سفر به روسیه، شامگاه جمعه در نشست «هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی فدراسیون روسیه»، با اشاره به امضای توافقنامه جامع میان ایران و روسیه، گفت: روز تاثیرگذاری در این جا داشتیم و یک توافقنامه جامع راهبردی را امضا کردیم. این توافقنامه نقشه راه آینده روابط ایران و روسیه است مسیر را مشخص می‌کند؛ پس بر این اساس چارچوب مسیر تعاملات مشخص شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما با این توافق درباره مسیر حرکت توافق کرده‌ایم، افزود: توافق دو دولت ایران و روسیه بر تحکیم روابط است. عزم دولت ایران بر گسترش روابط با روسیه است و مصمم هستیم همکاری‌های خود را در کریدور‌های شمال-جنوب و غرب-شرق و مسیر‌های دریایی و بنادر گسترش دهیم. می‌توانیم توافقات بسیار مهمی با فدراسیون روسیه در تکمیل مسیر راه‌آهن‌ها و کریدور‌ها و مسیر‌های دریایی و بنادر داشته باشیم؛ اینها بستر‌هایی برای فعالیت اقتصادی است.

رئیس جمهور اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم این سیاست‌ها را عملیاتی کنیم و این توافق‌ها روی کاغذ نماند، لازم است تیم‌هایی برای پیگیری توافقات فعال شوند؛ تیم‌های دانشگاهی، مالی، صنعتی و تجاری می‌توانند در این زمینه فعال شوند. همانطور که وزرای محترم گزارش دادند، دولت ایران آمادگی دارد زمینه گسترش تعاملات را تسهیل و موانع پیش‌رو را رفع کند؛ اراده ما در این زمینه جدی است.

پزشکیان در ادامه به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران اشاره و تصریح کرد: ما هیچ راهی نداریم جز اینکه با هم ارتباط داشته باشیم. آمریکا هر دو کشور را تحریم کرده و به دنبال گسترش یکجانبه‌گرایی در دنیا است. اینکه یک قدرت بخواهد در دنیا سایر کشور‌ها را زیر سلطه بگیرد و کشور‌هایی مثل روسیه و ایران و حتی چین را تحریم کند، قابل پذیرش نیست.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر این کشور‌ها با هم تعامل کنند می‌توانند با هم با تحریم‌ها مقابله کنند، چرا که بازار بزرگتری دارند، لذا می‌توان در زمینه مقابله با تحریم‌ها تعاملات و همکاری‌ها را گسترش داد. در این راستا در زمینه همکاری‌های مالی و بانکی، قدم‌های خوبی با روسیه برداشته شده که می‌تواند تکمیل شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه فعالیت تجار و فعالان اقتصادی ایران و روسیه یک فعالیت برد-برد خواهد بود، گفت: با ارتقای سطح تعاملات و گسترش روابط، هم ما برنده هستیم و هم شما، ضمن اینکه دشمنانی که قصد به هم ریختن منطقه را دارند نیز ناامید خواهند شد.

پزشکیان با تاکید بر اینکه امیدوارم این جلسه آغازی برای حرکت در جهت اجرای موافقتنامه جامع راهبردی باشد که امروز امضا شد، اظهار داشت: امیدوارم با عزم و اراده دو کشور برای عملیاتی شدن توافق امروز، بتوانیم توافقات را گسترده‌تر و توافق جامع مشترک را به شکل کامل اجرا کنیم و این توافق صرفا روی کاغذ نماند.

در این جلسه همچنین رئیس بانک مرکزی، وزرای نفت، امور اقتصادی و دارایی، نیرو و جهادکشاورزی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و فعالیت فعالان اقتصادی روسی در ایران را تشریح کردند.

تعدادی از فعالان اقتصادی روسی نیز به تبیین ظرفیت‌ها و فرصت‌های همکاری و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های انرژی، پتروشیمی، فناوری و انرژی‌های پاک در ایران پرداختند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار