نحوه احراز هویت خریداران طلا پیش از معامله آخرین قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۴۰۵/۰۴/۰۱ ریزش سنگین شاخص بورس اطلاعیه مهم سازمان تامین اجتماعی درباره حقوق بازنشستگان خرداد ۱۴۰۵ قیمت جدید گوشت قرمز امروز اول تیر ۱۴۰۵/ راسته گوسفندی چند شد؟ + جدول تخفیف ۲۰ درصدی قبوض آب برای مشترکان کم‌مصرف اعلام جزییات افزایش رقم کالابرگ حقوق بازنشستگان پرداخت شد پیش بینی قیمت دلار دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ / حرکت نزولی دلار به سوی حمایت ۱۵۵ هزار تومانی پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ / افت بازار طلا در امتداد خوش‌بینی سیاسی آخرین فرصت برای استفاده از طرح رایگان ارتقای ایمنی خودرو‌های خانواده ۲۰۶، ۲۰۷ و رانا آخرین قیمت جدید سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۴۰۵/۰۳/۳۱ قیمت جدید محصولات سایپا شرایط واریز وجه ایران خودرو سیزدهمین دوره فروش جزئیات آزادسازی پول‌های بلوکه شده اعلام شد جزئیات افزایش مبلغ کالابرگ و یارانه اعلام شد/ دریافتی چه کسانی تغییر می‌کند؟
محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

لزوم عملگرایی برای رفع ناترازی‌های انرژی

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان اینکه مدیریت مصرف انرژی چند بخشی است و بخشی از آن شامل فرهنگ‌سازی و مردم می‌شود، گفت: باید در تأمین هزینه خرید اقلام کم مصرف و رعایت استانداردهای مصرف انرژی در ساختمان به اقشار آسیب‌پذیر کمک کرد. اگر در این زمینه اراده جدی وجود داشته باشد، این موضوع مهم محقق می‌شود.
محمدعلی خطیبی؛ نماینده اسبق ایران در اوپک
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 24
کد خبر: ۲۶۹۱۷۴

لزوم عملگرایی برای رفع ناترازی‌های انرژی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی‌ها و دستاوردهای بخش خصوصی» خطاب به وزیر نیرو فرمودند: شما می‌گویید می‌خواهیم انجام دهیم؛ بروید عمل کنید. این حرف‌ها، سخنان خوب و صحیحی است، اما باید به مرحله عمل برسند.

متأسفانه به دلایل مختلف ازجمله نقص در فرهنگ سازی، مصرف متناسب با رشد جمعیت نیست و مصرفی به مراتب بیشتر از رشد جمعیت داریم

 

ایشان افزودند: موضوع ناترازی‌ها و راه‌حل‌های آن سال‌های گذشته همواره مطرح بوده، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. بهترین راه برای رفع ناترازی‌ها در بخش برق صرفه‌ جویی است.

 

 

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک درباره فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به وزیر نیرو مبنی بر عملگرایی در حوزه رفع ناترازی ها و مدیریت مصرف انرژی به «راهبرد معاصر» گفت: در دنیای امروز مدیریت مصرف یا همان صرفه جویی موضوع قابل اعتنایی است و دولت ها در این زمینه فرهنگ سازی می کنند.

 

وی افزود: متأسفانه به دلایل مختلف ازجمله نقص در فرهنگ سازی، مصرف متناسب با رشد جمعیت نیست و مصرفی به مراتب بیشتر از رشد جمعیت داریم؛ در صورتی که اگر مصرف معقولی داشته باشیم، تولید کنونی برای تأمین نیازهای کشور کافی است و حتی انرژی مازاد را می توان صادر کرد، اما به دلیل مصرف غیرمعمول و پرتی های زیاد در شبکه های مختلف انرژی، گزارش ها نشان دهنده مصرف بالای انرژی در ایران است.

 

نماینده اسبق ایران در اوپک یادآورشد: مدیریت مصرف چند بخشی است، یعنی بخشی از آن شامل فرهنگ سازی و مردم می شود، اما بخش دیگر در اختیار مردم نیست. به عنوان نمونه، عملکرد نیروگاه های کشور به نسبت عملکرد میانگین نیروگاهی دنیا پایین است و وزارتخانه باید ورود کند، زیرا در حیطه اختیارات و مدیریتش است.

 

خطیبی گفت: بخشی از صرفه جویی انرژی توأمان دست مردم و دولت است. به عنوان نمونه، ساخت و ساز مسکن را باید وزارت راه و شهرسازی انجام دهد. اگر وزارتخانه در این بخش به هدر ندادن انرژی توجه کند، در این حوزه می توان صرفه جویی کرد.

مدیریت مصرف به وسیله مردم یا بخش های عمومی و خصوصی زمانی شکل می گیرد که صرفه جویی معنا داشته باشد

 

وی عنوان کرد: بخش دیگر تولید لوازم برقی با مصرف پایین است. تولید بخاری های با مصرف کم گاز و سایر لوازمی که وزارت صنعت، معدن و تجارت باید روی آن سرمایه گذاری کند. اگر به این حوزه کمک شود، بالا رفتن عملکرد در کنار مدیریت مصرف مردم مانع افزایش مصرف انرژی می شود.

 

کارشناس بازار انرژی معتقد است: مدیریت مصرف به وسیله مردم یا بخش های عمومی و خصوصی زمانی شکل می گیرد که صرفه جویی معنا داشته باشد.

 

خطیبی با بیان اینکه باید با دادن یارانه به اقشار آسیب پذیر در خرید کولر و بخاری گازی و استفاده از در و پنجره های استاندارد در کاهش مصرف کمک کرد، گفت: صرفه جویی با حرف انجام شدنی نیست، بلکه باید در تأمین هزینه خرید اقلامی مانند کولر و بخاری های کم مصرف و رعایت استانداردهای مصرف انرژی در ساختمان به اقشار آسیب پذیر کمک کرد. اگر در این زمینه عزم و اراده جدی وجود داشته باشد، این موضوع مهم محقق می شود.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار