شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس روایت الجزیره از دلیل درگیری‌های مرزی میان پاکستان و افغانستان شنیده شدن صدای چند انفجار در ریاض نیروی دریایی ارتش: تعداد نفتکش‌های صدمه دیده در محدوده دریای عمان در حال افزایش است/ کشور‌ها فریب دروغ باز بودن تنگه هرمز را نخورند وقوع انفجار مهیب در بغداد + جزییات و عکس ربوده شدن ۲۰ نیروی پلیس در بلوچستان پاکستان ادعای فرمانده سنتکام درباره محاصره دریایی ایران بالا گرفتن تنش‌ها بین نتانیاهو و بن گویر در آستانه انتخابات
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

۳ نکته درباره دروغ بزرگ ترامپ

رئیس جمهور آمریکا به سه دلیل مهم ازجمله اینکه اصل سیاست‌ها و رویکردهای ترامپ در محیط داخلی آمریکا و عرصه بین المللی، مبتنی بر ایجاد شکاف و انشقاق است، ظرفیت‌های لازم را برای تحقق شعارهایش و آنچه احیای عصر طلایی آمریکا ادعا می‌شود، ندارد.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 24
کد خبر: ۲۶۹۱۹۶

۳ نکته درباره دروغ بزرگ ترامپ

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ مدت زمان زیادی از 20 ژانویه (اول بهمن) و برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نمی گذرد؛ رویدادی که با بازتاب های بین المللی گسترده ای همراه شد و دیدگاه های متنوعی در زمینه دولت ترامپ و آینده سیاست های آمریکا در حوزه های مختلف مطرح می شود. ترامپ از زمانِ قطعی‌شدن یپروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مدام سعی کرد این روایت را در ذهن میلیون ها آمریکایی و البته افکار عمومی جهان جا بیندازد که تنها وی می تواند به ادعای خود، آمریکا را به «عصر طلایی»‌اش بازگرداند.

 

جالب اینکه چند روز قبال ترامپ در موضع گیری عجیبی مدعی شد می تواند تأیید کند با بازگشت به قدرت، آمریکا بار دیگر به موقعیت ابرقدرتی مطلق خود بازخواهد گشت. وی حتی ساعاتی پس از آغاز به کار رسمی دوره ریاست جمهوری‌اش ده‌ها فرمان اجرایی امضا و از این هرگذر سعی کرد القا کند آمریکا دوران طلایی و پررونقی در پیش دارد.

ترامپ در داخل آمریکا از رهگذر افزایش تنش های سیاسی و اجتماعی به دنبال آن است پایگاه حمایتی مستحکمی برای خود ایجاد کند

 

ترامپ به تازگی در پاسخ به خبرنگاران در کاخ سفید گفت، سیاست هایی در پیش خواهد گرفت که همگان شوکه شوند؛ سیاست هایی که محور همگی آنها به اوج رساندن آمریکاست. با وجود این، به نظر نمی آید ترامپ آن فردی باشد که بتواند به این قبیل شعارها رنگ واقعیت ببخشد. در واقع، اگر لفاظی های کلامی و متحدانش را کنار بگذاریم، ترامپ به سه دلیل مهم و محوری ظرفیت های لازم را برای محقق کردن شعارهایش و آنچه احیای عصر طلایی آمریکا ادعا می شود، ندارد.

 

نخست، اینکه اصل سیاست ها و رویکردهای ترامپ در محیط داخلی آمریکا و عرصه بین المللی، مبتنی بر ایجاد شکاف و انشقاق است. وی در داخل آمریکا از رهگذر افزایش تنش های سیاسی و اجتماعی به دنبال آن است پایگاه حمایتی مستحکمی برای خود ایجاد کند. درست به همین دلیل است بر برتریِ سفید پوستان یا در پیش گرفتن سیاست‌های اقتصادی (نظیر مقررات زدایی از اقتصاد یا کاهش مالیات گیری از طبقاتِ دارا) که وضعیت بهتری برای ثروتمندان نوید می‌دهند، تأکید می کند.

 

در حوزه بین المللی نیز تأکید ترامپ بر اینکه همگان باید برتری آمریکا را بپذیرند و به قواعد مطلوب آن نظیر تعرفه های گمرکی بالا برای صادرات به آمریکا تن بدهند نیز بیش از همه، منزوی شدن آمریکا را به دنبال خواهد داشت. از این رو، فضای فکری و سیاستی ترامپ، فی‌الذات برای این کشور قدرت‌زا نیست.

 

دوم، همانطور که تیم انتقال قدرت ترامپ نیز به نشریات معتبر آمریکایی نظیر وال استریت ژورنال گفته اند، در دولت جدید لزوماً به تخصص‌گرایی توجه نمی شود و میزان وفاداری افراد به ترامپ معیار انتخاب آنها برای سِمت های کلیدی است. از این رو، در چنین دولتی نمی توان انتظار اتخاذ سیاست های مفید و کارآمد و فراگیر داشت؛ سیاست هایی که آمریکا را در مسیر اقتدار و آنچه ترامپ ادعا می کند، بازگشت به عصر طلایی این کشور قرار دهند.

اینکه گفته شود ترامپ، آمریکا را به عصر طلایی ادعایی‌اش باز می گرداند، بیش از هر چیزی شبیه به دروغی بزرگ است

 

ترامپ و ترامپیستها با جنجال و هیاهو و نه واقعیت های عینی به دنبال تحقق اهدافشان هستند و همین موضوع گواه روشنی بر این گزاره است که راهی دشوار پیش روی خود برای تحقق اهداف و دستورکارهایشان دارند.

 

سوم، اینکه روند زوال و افول موقعیت هژمونیک آمریکا در دوره نخست حضور ترامپ در قدرت اوج گرفت. در واقع، ترامپ سابقه قبلی در منزوی کردن و تضعیف موقعیت کشورش در محیط بین المللی دارد. جهان هنوز فراموش نکرده است وی تا چه اندازه در پیشبرد دستورکارهای مطلوبش در قالب پرونده هسته ای ایران منزوی شد و شکست خورد.

 

جهانیان هنوز از یاد نبرده اند اختلافات آمریکا با چین و اتحادیه اروپا و طیفی از متحدان آمریکا در اقصی نقاط جهان در دوره پیشین حضورش در قدرت، تا چه اندازه اوج گرفت و آمریکا متحمل چالش های راهبردی شد. ورای همه این موارد، نقطه اوج قطبی گرایی سیاسی و اجتماعی در آمریکا در دوره نخست حضور ترامپ در قدرت رقم خورد. از همان دوره بود که بسیاری از مرگ دموکراسی در آمریکا صحبت کردند و حضور فردی نظیر ترامپ در قدرت را مؤلفه ای دانستند که درنهایت آمریکا را به سمت دیکتاتوری محض سوق خواهد داد.

 

حال چنین فردی می خواهد موجب اوج گرفتن آمریکا شود؛ معادله ای که تنها یک پیام را به ذهن متبادر می کند؛ اینکه گفته شود ترامپ، آمریکا را به عصر طلایی ادعایی‌اش باز می گرداند، بیش از هر چیزی شبیه به دروغی بزرگ است. 

 

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار