کارزار اسرائیلی با حساب‌های جعلی فارسی‌زبان برای تبلیغ رضا پهلوی اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری: مسئولان نمی‌توانند در برابر کشف حجاب سکوت کنند و بگویند ما کاری نداریم، بدانند صبر مردم حدی دارد امیر ایرانی: دریای خزر جای مانور دیگران نیست ورود مجلس به ماجرای فوت دانش آموز زنجانی پس از تنبیه بدنی هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران تغییر کرد البرز پنجشنبه‌ها تعطیل شد علت صدای انفجار مهیب در جاسک فرمانده کل سپاه: آمادگی کامل در جزایر، سواحل و دریا داریم؛ اگر حرکتی از دشمن سر بزند جواب محکمی دریافت می‌کند حقوق کارمندان و کارگران دوباره افزایش پیدا می‌کند؟ پزشکیان: برداشت بیش از حد آب‌های زیر زمینی موجب فرونشست زمین در تهران، اصفهان و بسیاری از شهر‌ها شده آیت‌الله مکارم شیرازی: آغاز اجرای قانون حجاب باید از ادارات دولتی باشد جزئیات تعطیلی پنجشنبه‌ها در تهران باهنر: اسنپ بک تحریم‌های فعلی را افزایش نمی‌دهد/ همه درآمد دولت صرف حقوق کارمندان می‌شود/ قانون حجاب اجباری در کشور لازم الاجرا نیست موافقت کمیسیون آموزش با کاهش سن ورود کودکان به مدرسه امیر نصیرزاده: آماده دفاع هستیم، اما جامعه نباید فریب عملیات روانی را بخورد

قالیباف: باید کارت اعتبار دیجیتالی مصرف انرژی را در اختیار هر فرد قرار دهیم

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید به‌ای دی سی برسیم و کارت اعتبار دیجیتالی مصرف انرژی را در اختیار هر فرد قرار دهیم. شاید بخش‌هایی از وزارتخانه‌ها بگویند ما کاملا هوشمند هستیم، اما باید به سرعت اصلاح نهادی و فرآیندی را در دستور کار قرار دهیم.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۴ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 26
کد خبر: ۲۶۹۴۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز یکشنبه در جلسه کمیسیون صنایع مجلس که با حضور وزرای صمت و ارتباطات برگزار شد، عنوان کرد: چرا امروز این جلسه را تشکیل دادیم؟ موضوع انرژی هم یک فرصت بزرگ و هم یک تهدید بزرگ است. اگر به درستی عمل کنیم هیچ مسیری نزدیک‌تر از مصرف بهینه و درست نخواهد بود و اینگونه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار میتوان به سرمایه کشور کمک کنیم؛ بنابراین با یک موضوع مهم و با اولویت طرف هستیم.

وی ادامه داد: کمیسیون انرژی و صنایع نقش بسیار مهمی در این مسیر دارند. در مجلس یازدهم حلقه‌های گم شده نیازمند برای قانون گذاری برای جهش اقتصادی را در اختیار مجلس دوازدهم قرار دادیم. دولت باید از این قوانین استفاده کند و باید کمک او کنیم. آیا موضوعی بوده است که بابت آن قانون نداشته باشیم؟ اما این که قانون اجرا نمی‌شود، بد است. باید تیمی در کمیسیون صنایع تشکیل شود تا به صورت قرارگاهی به موضوع انرژی بپردازد. وزارت صمت یک مصرف کننده در حوزه انرژی است و با استانداردسازی می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد. یعنی بهینه کردن در دو طرف بر عهده وزارت صمت است.

رییس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چرا نیروگاه می‌سازیم ولی گاز نداریم؟ چرا ۹۰ درصد از برق را متمرکز بر گاز می‌کنیم؟ استفاده ما از ذغال سنگ برای تولید برق صفر است. ۳۳ درصد از برق دنیا از ذغال سنگ دریافت می‌شود. امروز به حدی تحول در تکنولوژی اتفاق افتاده است که کمتر از یک دهه آینده اگر سیستم‌ها را به روز نکنیم نه قابل رقابت هستیم و نه قابل صادرات انرژی و دیگر موارد هستیم. به اندازه کافی وقت‌های خود را تلف کرده‌ایم و دیگر حق خطا و از دست دادن زمان را نداریم. حتما در مجلس موضوع نظارت، کمک کردن و توضیح خواستن از دولت را خواهیم داشت. کمیسیون صنایع باید کمیته‌ای به شکل قرارگاهی تشکیل دهد و موضوع انرژی را رصد کند.

قالیباف با اشاره به اینکه با هوشمندسازی بخش مهمی از ناتزازی انرژی را در کوتاه مدت و میان مدت توسط کارخانه جات و صنایع حل خواهد شد، گفت: باید به‌ای دی سی برسیم و کارت اعتبار دیجیتالی مصرف انرژی را در اختیار هر فرد قرار دهیم. شاید بخش‌هایی از وزارتخانه‌ها بگویند ما کاملا هوشمند هستیم. اما باید به سرعت اصلاح نهادی و فرآیندی را در دستور کار قرار دهیم. قانون دوام بسیار جدی است و وزارت فناوری باید آن را پیگیری کند و جرم انگاری نیز شده است. هزینه‌های بی خود زیادی کردیم و بهره برداری کمی داریم. با تجربه اجرایی خود می‌گویم که در کشورمان هر طرحی برای هر موضوعی که نیازمندیم باید نقش مردم را به معنای واقعی خود در آن طرح و تصمیم خود ببینیم و اگر ندیدیم، آن را بررسی نکنیم.

وی ادامه داد: نیازمند این هستیم تا برای بهینه سازی در حوزه انرژی، سرمایه گذاران را بیاوریم تا با کشور‌های خارجی متصل شوند. به شرط اینکه در دولت و مجلس برای آنان تسهیل گری کنیم. قانون نظام تامین مالی در شرکت‌های خصوصی این فرصت را برای مردم فراهم کرده است. وقتی در پلیس بودم و ۱۱۰ ایجاد شد، مردم از ما تشکر می‌کردند که امنیت ما را برطرف کردید. درصورتی که مردم به پلیس خدمت کردند و نقاط ناامن را به پلیس نشان می‌دادند.

قالیباف گفت: در همه بخش‌ها باید اینگونه عمل کنیم. حتما افزایش قیمت انرژی نه راه حل اول و نه تنها راه حل است. در کاهش شدت انرژی مردم باید به گونه‌ای دخیل باشند تا منفعت آنان را ببینیم. در این صورت شاهد کاهش شدت انرژی خواهیم بود. اگر در مجلس در کنار دولت باشیم و دولت بخش خصوصی و مردم را به میدان بیاورد، مشکلات حل خواهد شد. در جلسه سران مقرر شد آقای پزشکیان، رییس سازمان بهینه‌سازی را در قرارگاه مرکزی در روز‌های آتی مشخص کند و کمیسیون صنایع به صورت قرارگاهی نظارت کند. این کار باید به شکل کوتاه مدت و میان مدت شکل بگیرد. باید به کارت انرژی دیجیتالی برای هر فرد برسیم تا میزان مصرف انرژی هر فرد مشخص شود.

وی در پایان گفت: با کمک کمیسیون‌های انرژی، صنایع و دولت باید ناتزازی انرژی را حل کنیم. حتما حمایت‌های هر بخش باید به انتهای زنجیره برسد و دقیقا به هدف اصابت کند و این امکان پذیر نیست مگر با استفاده از هوشمندسازی، مردمی سازی و شفاف سازی. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار