رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

استعفای مشاور امنیت ملی سوئد پس از تحقیقات درباره سوء نگهداری از اسناد محرمانه

مشاور امنیت ملی سوئد پس از آغاز تحقیقات مقدماتی پلیس این کشور درباره جا گذاشتن اسناد محرمانه توسط او در یک مکان عمومی، به رغم دفاع مکرر نخست‌وزیر سوئد از توانمندی او برای انجام دادن وظایف کاری‌‎اش، امروز، استعفا کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۵ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 27
کد خبر: ۲۶۹۵۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «هنریک لندرهولم» مشاور امنیت ملی سوئد، امروز (دوشنبه) در پی آغاز تحقیقات پلیس درباره اسناد محرمانه‌ای که او در یک هتل جا گذاشته بود، استعفا کرد.

خبرگزاری فرانسه با انتشار این مطلب گزارش داد: لندرهولم که دو سال پیش، انتصاب او به این سمت به دلیل دوستی دیرینه او با «اولف کریسترسون» نخست‌وزیر سوئد بحث‌برانگیز شده بود، علاوه بر موضوع فراموش کردن و جا گذاشتن اسناد محرمانه در یک هتل، دفترچه یادداشتی را نیز پس از گفت‌گویی حضوری و تلفن همراهش را نیز در یک سفارت‌خانه خارجی جا گذاشته است، اتفاقاتی که به‌ویژه، با توجه به نقش حساس او در امنیت ملی، خجالت‌آور است.

جدی‌ترین مورد از این دست اتفاقاتی که به دست لندرهولم رقم خورده، جا گذاشتن اسناد محرمانه در گاوصندوق یک هتل در مارس ۲۰۲۳ است.

او در بیانیه‌ای که خبرگزاری فرانسه آن را رویت کرده، نوشته است: مطلع شده‌ام تحقیقاتی مقدماتی درباره اسناد فراموش‌شده در مرکز کنفرانس یک هتل آغاز شده است.

لندرهولم نوشت: من این موضوع را به نخست‌وزیر اطلاع داده‌ام و توافق کردیم که با وضع موجود، دیگر نمی‌توانم به وظایف کاری‌ام عمل کنم و به همین دلیل است که سمت خود را به عنون مشاور امنیت ملی ترک می‌کنم.

اگرچه، کریسترسون در واکنش به درخواست اپوزیسیون این کشور برای استعفای لندرهولم، چند هفته بود که از توانمندی او برای حفظ سمتش دفاع می‌کرد.

اما نخست‌وزیر سوئد، دوشنبه گفت که تحقیقات پلیس، این امر را غیرممکن ساخته است.

او بیان کرد: ادامه کار با این شرایط، برای او ممکن نیست. این موضوع تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

روزنامه سوئدی «داگنز نی‌هتر» گزارش داده این اسناد توسط مستخدمان هتل پیدا شده و یکی از همکارانشان آن را بازگردانده است.

در گزارش این رسانه سوئدی همچنین آمده است که لندرهولم تلفن همراه خود را به مدت یک شب در دسامبر۲۰۲۲، یعنی در برهه حساس درخواست عضویت سوئد در ناتو و مخالفت مجارستان با آن، در سفارت این کشور جا گذاشته بود.

او در موقعیت دیگری نیز در ژانویه ۲۰۲۳، دفترچه یادداشتی را پس از گفت‌و‌گو با شبه «رادیو سوئد» جا گذاشته بود و به جای این که یکی از همکاران او، شخصا این دفترچه را تحویل بگیرد، در کیسه‌ای پلاستیکی به کافی‌شاپی در استکهلم ارسال شد.

هلندرهولم ۶۱ ساله که دوست دوران کودکی نخست‌وزیر سوئد است، پیشتر، در سمت‌هایی از جمله سفیر، مدیر آژانس دفاع روانی سوئد، رئیس دانشگاه دفاعی سوئد و رئیس کمیته دفاعی پارلمان اشتغال داشته است. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار