سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

۱۰۸ میلیارد دلار از دارایی ثروتمندان جهان دود شد/ تاثیر DeepSeek چین

هوش مصنوعی چینی DeepSeek در روز‌های گذشته باعث سقوط سهام بسیاری از شرکت‌های فناوری آمریکایی شده است. همچنین انتشار این مدل باعث شده تا ۵۰۰ فرد ثروتمند جهان که «جنسن هوانگ»، بنیانگذار انویدیا در صدر لیست آن قرار دارد تا روز دوشنبه مجموعاً ۱۰۸ میلیارد دلار از دست بدهند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 28
کد خبر: ۲۶۹۶۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، براساس گزارش بلومبرگ، میلیاردر‌هایی که دارایی آنها با هوش مصنوعی ارتباط دارد، بزرگ‌ترین بازنده بوده‌اند. طبق این گزارش، مدیرعامل انویدیا شاهد کاهش ۲۰.۱ میلیارد دلاری ثروت خود بوده است. همچنین انتشار این مدل باعث کاهش ۶۰۰ میلیارد دلاری ارزش بازار انویدیا شده بود. «لری الیسون»، بنیانگذار اوراکل (Oracle) نیز ضرر ۲۲.۶ میلیارد دلاری را تجربه کرده است.

«مایکل دل» از شرکت Dell نیز جز دیگر افرادی است که ارزش دارایی‌های او ۱۳ میلیارد دلار کاهش یافته است. «شانگ‌پنگ ژائو»، یکی از بنیانگذاران بایننس نیز ۱۲.۱ میلیارد دلار از ثروت خود را از دست داده است.

به همین ترتیب ثروت غول‌های صعت فناوری نیز مجموعاً ۹۴ میلیارد دلار کاهش یافته است و شاخص‌های نزدک و S&P ۵۰۰ نیز به ترتیب ۳.۱ درصد و ۱.۵ درصد سقوط کرده‌اند.

هوش مصنوعی DeepSeek و تاثیر آن بر صنعت فناوری

استارتاپ DeepSeek مستقر در چین از سال ۲۰۲۳ در حال توسعه مدل‌های هوش مصنوعی بوده است، اما این شرکت به تازگی با انتشار مدل استدلال‌کننده DeepSeek R۱ به‌طور رایگان مورد توجه سراسر جهان قرار گرفت. هوش مصنوعی جدید این شرکت که ادعا شده توسعه آن فقط ۵.۶ میلیون دلار هزینه به همراه داشته است، چالش جدیدی را برای شرکت‌های سیلیکون‌ولی ایجاد کرده که مدل‌های هوش مصنوعی خود را با هزینه‌های هنگفت توسعه می‌دهند.

این واقعیت که DeepSeek در مقایسه با رقبای خود مانند OpenAI و آنتروپیک توانسته یک مدل رایگان قدرتمند را با هزینه‌ای بسیار کمتر توسعه بدهد، باعث شده تا سرمایه‌گذاران وابستگی شرکت‌های سیلیکون‌ولی به هزینه‌های زیاد را زیر سوال ببرند./ دیجیاتو 

مطالب مرتبط
ارسال نظر