تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی-راهبرد معاصر
تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی اعلام جزئیات تازه درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان وقتی پوست موز تبدیل به انرژی پاک می‌شود نورالینک برای آزمایش انسانی تراشه‌های مغزی خود در کانادا مجوز دریافت کرد بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل ماجرای خودکشی دانشجوی دختر دانشگاه رازی چه بود؟  انتقال زباله‌های ساری به تهران صحت دارد؟ اعلام جرم سازمان بازرسی تهران علیه تعاونی‌های بدقول مسکن مهر معاون قوه قضاییه: سرقت به عنوان اولین جرم کشور شناسایی شده است هشدار آرایشگران درباره افزایش موارد قارچ پوستی ناشی از کوتاهی مو با ابزار‌های غیربهداشتی پنجشنبه‌ها برای بانوان کارمند این استان تعطیل اعلام شد+ جزئیات آخرین خبر از انتصابات در وزارت آموزش و پرورش هشدار نارنجی هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق در ۲۴ استان / احتمال آبگرفتگی معابر بیمه تکمیلی بازنشستگان برقرار شد بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود

تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی

مرکز هوش مصنوعی و رباتیک در هنگ کنگ که توسط آکادمی علوم چین راه‌اندازی شده است، از تراشه‌های هوش مصنوعی هوآوی برای تقویت مدل «کرز کوپایلت» (Cares Copilot) خود استفاده می‌کند که برای کمک به روش‌های جراحی طراحی شده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 24
کد خبر: ۲۶۳۹۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مرکز هوش مصنوعی و رباتیک (CAIR) که توسط آکادمی علوم چین (CAS) در هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ تاسیس شد، روز جمعه از آخرین مدل هوش مصنوعی خود به نام Cares Copilot ۲.۰، رونمایی کرد. این مدل برای پشتیبانی از جراحان با وظایفی مانند برنامه‌ریزی جراحی، تولید گزارش‌های تشخیصی و بازیابی پرونده‌های مشابه طراحی شده است.

به نقل از آی‌ای، این مدل ارتقا یافته، بر اساس نسخه قبلی آن که در ماه مارس منتشر شد، با استفاده از تراشه هوش مصنوعی Ascend ۹۱۰ B هوآوی آموزش داده شده است. تراشه‌ای که این شرکت ادعا می‌کند عملکردی قابل مقایسه با انویدیا Nvidia A۱۰۰ دارد. به گفته لیو هونگ بین (Liu Hongbin)، مدیر اجرایی مرکز هوش مصنوعی و رباتیک، تراشه‌های هوآوی اساسا نیاز‌های تحقیقاتی آزمایشگاه را برآورده می‌کنند.

پیشرفت در فناوری تراشه هوش مصنوعی هوآوی

در ماه اوت سال ۲۰۲۳، مرکز رباتیک و هوش مصنوعی، یادداشت همکاری با هوآوی برای همکاری در زمینه یکپارچه سازی برنامه‌های هوش مصنوعی در جراحی را امضا کرد. با پیش‌بینی محدودیت‌های مداوم در دسترسی به تراشه‌های پیشرفته ایالات متحده، این مرکز تحقیقاتی به دنبال راه‌حل‌های جایگزین بود. طبق گفته رهبر مرکز رباتیک و هوش مصنوعی، از آن زمان، قابلیت‌های تراشه هوش مصنوعی هوآوی به سرعت پیشرفت کرده است.

همانطور که لیو توضیح می‌دهد، پیشرفت تراشه‌های هوش مصنوعی هوآوی قابل توجه بوده است و آنچه در ابتدا یک تا دو ماه طول کشید تا با همان مقدار داده تکمیل شود، اکنون در حدود یک هفته به پایان رسیده است.

مدل Cares Copilot ۲.۰، ساخته شده بر روی مدل زبانی متن باز Llama ۲ متا پلتفرم و با استفاده از سرور Atlas ۸۰۰ T A ۲ هوآوی آموزش دیده است و در بیمارستان‌هایی مانند اولین بیمارستان وابسته دانشگاه سان یات سن (Sun Yat-sen) در گوانگژو و به گفته لیو، بیمارستان شاهزاده ولز در هنگ‌کنگ استفاده می‌شود.

پیشرفت‌های مرکز رباتیک و هوش مصنوعی همچنین نشان می‌دهد که هوآوی چگونه شکاف ایجاد شده توسط تراشه‌ساز آمریکایی انویدیا را پر کرده است که تراشه‌های پیشرفته‌اش در چین به دلیل کنترل‌های صادراتی ایالات متحده محدود شده‌اند. تراشه‌های هوآوی اکنون بهترین انتخاب برای مؤسسات تحقیقاتی و مشاغل چینی است.

محدودیت‌های ایالات متحده، توسعه را در چین پیش می‌برد

این غول چینی به تازگی تاکید کرده است که تراشه هوش مصنوعی Ascend ۹۱۰ B می‌تواند با معیار‌های عملکرد مشخصی از A۱۰۰ انویدیا مطابقت داشته باشد. این شرکت همچنین قصد دارد تولید انبوه پیشرفته‌ترین تراشه هوش مصنوعی خودیعنی Ascend ۹۱۰ C را در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵، با وجود چالش‌هایی که در تولید تراشه به دلیل محدودیت‌های ایالات متحده وجود دارد، آغاز کند.

تراشه ۹۱۰ C که توسط کورپوریشن بین‌المللی ساخت نیمه‌رسانا (SMIC) با استفاده از فرآیند N+۲ ساخته شده است، به دلیل کمبود تجهیزات پیشرفته، تنها ۲۰ درصد بازده دارد. تراشه‌های پیشرفته معمولا به بازدهی بالای ۷۰ درصد نیاز دارند تا از نظر تجاری بادوام باشند. حتی تراشه ۹۱۰ B هوآوی که توسط کورپوریشن بین‌المللی ساخت نیمه‌رسانا نیز ساخته شده است، بازدهی حدود ۵۰ درصدی دارد که باعث تاخیر در تولید و انجام سفارش می‌شود.

با این حال، این شرکت مخابراتی، نمونه‌هایی از تراشه جدید را به چندین شرکت فناوری ارسال کرده و شروع به دریافت سفارش کرده است.

هوآوی در مرکز تنش‌های آمریکا و چین بر سر تجارت و امنیت قرار دارد. واشنگتن محدودیت‌های متعددی را بر هوآوی و دیگر شرکت‌های چینی اعمال کرده است، به این دلیل که پیشرفت‌های فناوری آنها می‌تواند تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا باشد. علاوه بر این، همچنین در قلب رقابت تراشه‌های هوش مصنوعی چین و ایالات متحده قرار دارد و پکن به هوآوی روی آورد تا تلاش این کشور برای خوداتکایی نیمه‌رسانا‌ها را رهبری کند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده