«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

۴۶ سال سربلندی انقلاب اسلامی

دهه فجر به عنوان نماد پیروزی اراده ملت ایران در برابر نظام سلطنتی شناخته می‌شود که با بازگشت امام خمینی (ره) به ایران آغاز شد و با سقوط نظام شاهنشاهی به اوج خود رسید. دهه فجر، نه تنها رویدادی تاریخی، بلکه نماد مقاومت، ایستادگی و خودباوری ملت ایران است.
ملیحه زرین پور؛ کارشناس مسائل اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 02
کد خبر: ۲۶۹۹۷۰

۴۶ سال سربلندی انقلاب اسلامی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دهه فجر به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران، یادآور روزهای پرالتهاب و سرنوشت‌ساز انقلاب اسلامی است که ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید. این انقلاب، نه تنها ساختار سیاسی ایران را دگرگون کرد، بلکه تأثیرات عمیقی بر جنبه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و علمی کشور گذاشت.

 

نماد پیروزی اراده مردم

دهه فجر، از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه به عنوان نماد پیروزی اراده ملت ایران در برابر نظام سلطنتی  شناخته می‌شود. این دهه، با بازگشت امام خمینی (ره) به ایران در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ آغاز شد و با سقوط نظام شاهنشاهی در ۲۲ بهمن به اوج خود رسید. دهه فجر، نه تنها رویدادی تاریخی، بلکه نماد مقاومت، ایستادگی و خودباوری ملت ایران است.

 

پیروزی انقلاب ایران شکوهی به بلندای  تاریخ این سرزمین است که زمینه های پیشرفت و توسعه کشور را در عین استقلال و آزادی و نبود سایه شوم ابرقدرت های مدعی رفاه برای غرب آسیا فراهم کرد.

امام  خمینی(ره) با تکیه بر آموزه‌های اسلامی و حمایت گسترده مردم، رهبری انقلاب را برعهده گرفتند

 

شروع خیزش انقلابی

شاید آن زمان که حکومت های استکباری با ظلم و استبداد حکومت پهلوی مردم و مبارزان را شکنجه می کردند و امام خمینی(ره) را تبعید کردند، تصور نمی‌کردند مردمی که از ظلم و ستم طاغوت به ستوه آمده بودند، تا آخرین نفس پای کار بمانند و با بیرون راندن استکبار و طاغوت با رهبری امام(ره) انقلابی شکل دهند که ۴۶ سال بعد از خیزش، شکوه غیر قابل تصوری در دنیا دارد و حال جزو یکی از توانمندان علمی و فناوری و  دفاعی دنیا به شمار می رود.

 

یکی از زمینه های شکل گیری انقلاب، سیاست‌های سرکوبگرانه، اختناق سیاسی و وابستگی به غرب بود که نارضایتی عمومی مردم را افزایش داد. امام  خمینی(ره) با تکیه بر آموزه‌های اسلامی و حمایت گسترده مردم، رهبری انقلاب را برعهده گرفتند و مشارکت گسترده مردم از اقشار مختلف جامعه، کارگران، دانشجویان، زنان و روحانیون در این پیروزی  بزرگ مشارکت فعال داشتند.

 

امام خمینی(ره) ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ پس از سال‌ها تبعید به ایران بازگشتند و با استقبال بی‌نظیر مردم مواجه شدند. در این ۱۰ روز که روزهای سرنوشت ساز انقلاب ایران بود اتفاقات بزرگی روی داد که از تشکیل دولت موقت به وسیله مهدی بازرگان تا فرار شاه و پیروزی انقلاب را تشکیل می دهند.

 

پیشرفت در پس استقلال

انقلاب اسلامی بر پیشرفت ایران با شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» تحولات گسترده‌ای ایجاد کرد که این تحولات، در حوزه‌های مختلف به پیشرفت‌های قابل توجهی منجر شده است.

 

ایران در ۴۶ سال اخیر شاهد پیشرفت‌های سیاسی، پیشرفت های علمی و فناوری، توسعه زیرساخت ها و پیشرفت های توسعه ای در حوزه دفاعی و نظامی بوده است. انقلاب اسلامی، وابستگی ایران به غرب را کاهش داد، استقلال سیاسی کشور را تقویت و تشکیل نظام جمهوری اسلامی را بر پایه مشارکت مردم و ارزش‌های اسلامی استوار کرد.

پیشرفت‌های علمی و فناوری و توسعه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، پیشرفت در علوم هسته‌ای و توسعه فناوری نانو و زیست‌فناوری پس از انقلاب، ایران را به یکی از کشورهای پیشرو تبدیل کرده است

 

برگزاری انتخابات متعدد، ازجمله ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، نشان‌دهنده مشارکت فعال مردم در تعیین سرنوشت کشور است. انقلاب اسلامی، سیاست‌هایی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و توسعه بخش‌های غیرنفتی اتخاذ کرد.

 

توسعه زیرساخت ها  پس از انقلاب تحولات عظیمی داشت و پروژه‌های بزرگی مانند ساخت سدها، جاده‌ها، فرودگاه‌ها و شبکه‌های ارتباطی بسیاری در کشور اجرا شد. ایران پس از انقلاب در کشاورزی و تولید محصولات راهبردی به خودکفایی رسید و به یکی از تولیدکنندگان مهم محصولات کشاورزی در منطقه تبدیل شد.

 

پیشرفت های بی نظیر ایران

پیشرفت‌های علمی و فناوری و توسعه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، پیشرفت در علوم هسته‌ای و توسعه فناوری نانو و زیست‌فناوری پس از انقلاب، ایران را به یکی از کشورهای پیشرو تبدیل کرده است.

 

پیشرفت‌های فرهنگی و اجتماعی و تقویت هویت اسلامی و ملی، پیشرفت‌های دفاعی و امنیتی و توسعه صنایع دفاعی در ایران پس از انقلاب این کشور را به نقطه عطفی در تاریخ دنیا بدل کرده است. کشوری که با انقلاب مردم الگوی بی نظیری برای همه آزادی خواهان جهان شده است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده