غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

واکنش عفو بین الملل به عدم بازداشت نتانیاهو در ایالات متحده

سازمان عفو بین‌الملل به عدم بازداشت بنیامین نتانیاهو در آمریکا با وجود حکم دیوان لاهه واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۵ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 04
کد خبر: ۲۷۰۲۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ عفو بین الملل عنوان داشت: استقبال آمریکا از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل که به دلیل اتهام‌های جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت، تحت پیگرد دیوان کیفری بین‌المللی قرار دارد، به منزله تحقیر کردن عدالت بین المللی از سوی آمریکا است.

عفو بین الملل افزود: دولت جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا تلاش‌ها برای تحقق عدالت بین المللی در حق فلسطین را ناکام گذاشت و دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی نیز با بازداشت نکردن نتانیاهو و دیدار با او در کاخ سفید، این مسیر را ادامه داده است.

عفو بین الملل عنوان داشت: نباید «پناهگاه امنی» برای افراد متهم به ارتکاب جنایت‌های جنگی یا جنایت علیه بشریت ایجاد شود.

به دلیل حکم بازداشت صادره از سوی دیوان کیفری بین المللی لاهه علیه بنیامین نتانیاهو، هواپیمای او در سفر به آمریکا ناگزیر شد مسیر خاصی را طی کرده و از ورود به حریم هوایی قاره اروپا اجتناب کند.

دیوان کیفری بین المللی در ۲۱ نوامبر (۱ آذرماه) حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی علیه فلسطینیان در غزه صادر کرد.

در بیانیه دیوان لاهه آمده بود: «دادگاه کیفری بین‌المللی به دلایل قانع‌کننده‌ای دست یافته که نشان می‌دهند نتانیاهو و گالانت مسئول جنایاتی هستند که به‌طور مشترک مرتکب شده‌اند. از جمله این جنایات می‌توان به استفاده از قحطی به‌عنوان یک روش جنگی، جنایات علیه بشریت، قتل، آزار و اذیت و اقدامات غیرانسانی اشاره کرد.»

این حکم به این معناست که ۱۲۴ کشور عضو دیوان کیفری بین‌المللی موظف هستند در صورت ورود نتانیاهو و گالانت به این کشورها، آنها را بازداشت کنند./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر