عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

مشاور امنیت ملی ترامپ: برنامه‌ای برای حمله به کانادا نداریم

مشاور امنیت ملی ترامپ: برنامه‌ای برای حمله به کانادا نداریم مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ» در اظهاراتی مدعی شد که ترامپ برنامه‌ای برای حمله به کانادا ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 09
کد خبر: ۲۷۰۶۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه یکشنبه مدعی شد: «فکر نمی‌کنم رئیس‌جمهور برنامه‌ای برای حمله به کانادا داشته باشد.»

او این اظهارات را در گفت‌و‌گو با شبکه «ان بی سی نیوز» بیان کرده است.

اظهارات والتز پس از آن صورت می‌گیرد که «جاستین ترودو»، نخست‌وزیر کانادا، هفته گذشته در یک نشست پشت در‌های بسته با رهبران تجاری گفت که دولت ترامپ «به صحبت درباره الحاق ما و تبدیل کردن ما به ایالت پنجاه و یکم ادامه می‌دهد و او جدی است.»

با این وجود، مشاور امنیت ملی ترامپ در اظهاراتی مداخله‌جویانه ادعا کرد: «بسیاری از کانادایی‌ها، ۱۰ سال گذشته حکومت لیبرال و مترقی در ترودو را دوست ندارند.»

او افزود: «در واقع، آنچه می‌بینید، تأکید مجدد بر رهبری آمریکا در نیمکره غربی است، از قطب شمال گرفته تا کانال پاناما. آمریکا برای مدت زیادی از نیمکره خودمان، جایی که انرژی، غذا و مواد معدنی حیاتی در اختیار داریم دوری کرده است و شما شاهد تاکید مجدد بر رهبری ترامپ هستید.»

در هفته‌های قبل از تحلیف خود، ترامپ درباره برنامه‌های خود برای الحاق گرینلند و «بازپس‌گیری» کنترل کانال پاناما و پیوستن کانادا به آمریکا به‌عنوان «پنجاه و یکمین ایالت» این کشور صحبت کرد و پس از بازگشت به کاخ سفید نیز روی خواسته‌های خود تأکید ورزیده است.

والتز هم‌چنین درباره کاهش‌های بودجه تهاجمی ترامپ علیه برخی آژانس‌های فدرال صحبت و به خواست رئیس جمهور آمریکا برای کاهش گسترده بودجه وزارت دفاع آمریکا اشاره کرد.

مشاور امنیت ملی ترامپ هم‌چنین به قطع کمک‌های خارجی و توقف فعالیت آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده پرداخت و گفت: «آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده انواع کار‌های دیگری را انجام می‌دهد که، صادقانه بگویم، با منافع استراتژیک آمریکا یا دیدگاه رئیس‌جمهور مطابقت ندارد.»

والتز افزود: «ما باید ماموریت آنها را دوباره تنظیم و آن را با دیدگاه سیاست خارجی رئیس جمهور هماهنگ کنیم.»

وی هم‌چنین این ایده که عقب‌نشینی ایالات متحده از کمک‌های بشردوستانه در خارج از کشور، کنترل را به چین و روسیه در صحنه جهانی واگذار می‌کند را رد کرد.

مشاور امنیت ملی ترامپ هم‌چنین از اظهارنظر درباره جزئیات تماس ادعایی ترامپ با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه خودداری، اما بر حمایت رئیس جمهور از پایان دادن به جنگ در اوکراین تاکید کرد.

وی افزود: «ترامپ به دنبال بازپس‌گیری هزینه کمک نظامی به اوکراین از طریق مشارکت با اوکراینی‌ها در زمینه خاک‌های کمیاب، منابع طبیعی و نفت و گاز آنها و هم‌چنین خرید از ماست».

والتز تصریح کرد: «پس از پایان جنگ، کشور‌های اروپایی باید مالک این مناقشه شوند. از نظر تضمین‌های امنیتی، این قطعا با اروپایی‌ها خواهد بود.»

خودداری مشاور امنیت ملی ترامپ از پرداختن به تماس ادعایی بین رؤسای جمهور روسیه و آمریکا درحالی است که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز در اظهاراتی به خبرگزاری دولتی تاس گفت که او نمی‌تواند انجام یک گفت‌و‌گو را تایید یا رد کند، اما اظهار داشت که از چنین تماسی بی‌اطلاع است.

سخنگوی کرملین گفت: «در مورد این خبر چه می‌توانم بگویم؟ با گسترش کار دولت در واشنگتن، ارتباطات مختلف زیادی ایجاد می‌شود؛ و این ارتباطات از طریق کانال‌های مختلف انجام می‌شود.»

پسکوف افزود: «و البته، با توجه به این ارتباطات متعدد، من شخصا ممکن است چیزی را ندانم، از چیزی آگاه نباشم. بنابراین، در این مورد، من نه می‌توانم این موضوع را تایید کنم نه می‌توانم تکذیب کنم.»

پسکوف پیش از این گزارش‌ها درباره گفت‌و‌گو‌های ترامپ و پوتین قبل از بازگشت رهبر ایالات متحده به ریاست جمهوری را رد کرده بود. کرملین گفته است که منتظر «سیگنال‌ها» درباره دیدار احتمالی ترامپ و پوتین است و هیچ‌کس در دولت جدید ترامپ درباره برگزاری چنین تماس‌هایی کاری نکرده است./ ایسنا 

کلمات کلیدی: آمریکا کانادا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار