یادداشت محمد حسب الرسول، کارشناس مسائل غرب آسیا؛

وصیت سیدالشهدای مقاومت، وحدت ملی لبنان

شهید نصرالله یقین داشت وحدت ملی وظیفه‌ای ضروری است، لذا آن را اولویت نخست خود قرار داد، می‌دانست این موضوع سرآغاز وحدت انسانی و برای ایجاد فصل جدید لبنان ضروری است.
محمد حسب الرسول؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 24
کد خبر: ۲۷۱۸۱۷

وصیت سیدالشهدای مقاومت، وحدت ملی لبنان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ کلمات سخت و عبارت ها کم می آید، وقتی بخواهیم درباره شهادت شخصیتی بگوییم که نوع هدایت ها و رهبری اش همه جهان را مدهوش خود کرده بود، از مردم سرزمین تحت اشغالی بگوییم و وضعیت ملتی را توصیف کنیم که آن مرد برایشان جایگاهی خاص در تاریخ ایجاد کرده بود.

 

صحبت از سیدحسن نصرالله همانگونه که از تاریخ گذشته، حال و آینده گفته می شود، مقایسه ای است میان تئوری و عمل در کارنامه انسانی فرهیخته که زندگی اش پر از معانی، کردار نیک و خصلت های پسندیده بود.

شهید نصرالله اراده واقعی الهی را می دانست و پس از تلاش ذهنی، تحقیق و مجاهدت به معرفت دست یافت و تلاش خود را برای شناخت آن با تلاش برخاسته از روحی پاک کامل کرد

 

حسن الترابی، متفکر اسلامی می گوید، «جهاد به کار بردن تمام تلاش انسان برای رسیدن به اراده الهی است» و این به تمام معنا در زندگی سیدحسن نصرالله جلوه گر بود، زیرا وی به عنوان مجاهدی شناخته می شد که تمام تلاشش را به کار گرفت و تمام زندگی اش را وقف تحقق اراده الهی کرد. آیا چیزی بیش از تلاش صادقانه و مجدانه برای دستیابی به آزادی، عدالت و کرامت انسانی وجود دارد؟ آیا پس از شکست پروژه صهیونیستی-غربی در فلسطین، لبنان و منطقه، ثوابت‌ انسانی جلوه‌ای آشکارتر نیافت؟

 

 

شهید نصرالله اراده واقعی الهی را می دانست و پس از تلاش ذهنی، تحقیق و مجاهدت به معرفت دست یافت و تلاش خود را برای شناخت آن با تلاش برخاسته از روحی پاک کامل کرد. در تمام دوره ها تلاشی چند وجهی، مبتنی بر راهبردها و برنامه‌هایی ازجمله آگاهی‌سازی، تقویت اراده، بسیج و سازمان‌دهی نیروها و ایجاد قدرت همه‌جانبه داشت.

 

صداقت این مرد در همه حال آشکار، بر زندگی اش تجسم یافته بود و وقایع مختلف آن را تأیید می کند. زندگی دنیوی و زینت ها وسوسه اش نمی کرد و از روی غریزه، احساس یا احتیاط تصمیم نمی گرفت، بلکه به دلیل ذهن منبعث از ایمان، خود را وقف جهاد و مقاومت کرد.

 

شهید نصرالله ملایم، مهربان و در عین حال وقتی شرایط سختگیری و صلابت را می طلبید، سختگیر و کوشا بود. وقتی خبر شهادت فرزندش را شنید، سیل اندوهش را مهار کرد تا نقطه ضعفی به دشمن نشان ندهد، توانایی زیادی در غلبه بر موقعیت های سخت از خود نشان داد و حتی فرصت دیدن فرزندش را در لحظه ضعف از خود سلب کرد.

 

گفتارش منبع آموزش و آگاهی بخشی بود. متانت، نرمی و قدرت گفتارش، با لبخندش زیباتر و با بالا بردن انگشتش قوی تر و سخت تر می شد. وی حامی مستضعفان این کره حاکی بود، کسی که از دردها و آرزوهایشان سخن می گفت و این، یکی از رموز موفقیت رهبری اوست که مرزها، وابستگی ها و هویت ها را در می نوردد.

وقتی خبر شهادت فرزندش را شنید، سیل اندوهش را مهار کرد تا نقطه ضعفی به دشمن نشان ندهد

 

شهید نصرالله با این خصلتها به نمادی جهانی تبدیل شد که ابتکار آزادی جهانی را بر پایه های جدید بنا و رهبری کرد. وی يقين داشت وحدت ملی وظيفه ای ضروري است، لذا آن را اولويت نخست خود قرار داد، مي دانست اين موضوع سرآغاز وحدت انساني و برای ايجاد فصل جديد لبنان ضروري است.

 

برخی شهید نصرالله را با برخی رهبران و رؤسای معاصر مقایسه می کنند، اما این مقایسه به دلایل متعددی ناعادلانه است، ازجمله اینکه وی تکمیل کننده خصلت های نیک همه کسانی است که از آنها در مقام مقایسه یاد می شود. علاوه بر این، سید مقاومت از ایده ای عمیق تر و کاریزمایی استثنایی برخوردار بود که هیچ کس تا به امروز مشابهش را نداشته است. دیگر نقطه برجسته رهبری شهید نصرالله توانایی اش در برنامه ریزی، مدیریت و لحن قاطع است.

 

اگر سید شهید فرصت داشت در هنگام تشییع سخنی بگوید، به عزادارانش که از هر نقطه ای از منطقه و جهان در بیروت جمع شدند، می‌گفت وقت عمل به وصیت نامه اش است، باید در کنار عزاداری و سوگواری، به تقویت عناصر دفاع و قدرتی پرداخت که دشمن دراختیار ندارد. باید محکم و با حفظ وحدت از منافع ملی لبنان حراست کرد و آنها را به راحتی از دست نداد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده