نامه ایران به گروسی در پی تهدیدات آمریکا علیه برنامه صلح آمیز هسته‌ای موافقت اوکراین با واگذاری ۲۰ درصد خاکش به روسیه نامه ایران به آژانس در پی تهدیدات اخیر آمریکا علیه کشورمان رئیس منطقه جدایی‌طلب «سومالی‌لند» راهی اراضی اشغالی می‌شود انفجار انتحاری در حلب سوریه؛ یک نیروی امنیتی جولانی کشته شد روایت آکسیوس از گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو درباره ایران دیدار سفیر جدید آلمان با عراقچی جزئیات خروج نیرو‌های اماراتی از یمن پوتین: روسیه به اهداف خود دست خواهد یافت دیدار دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با وزیر امور خارجه لوکاشنکو: زلنسکی پیش از آنکه دیر شود به توافق برسد نامه ایران به دبیرکل و شورای امنیت در پی تهدیدات ترامپ / ایروانی: ایران حق مشروع دفاع از خود را به‌نحوی قاطع اعمال خواهد کرد الحوثی: ثمره جهاد و شهادت رهبران مقاومت فلسطین، تحقق وعده الهی در زوال رژیم اسرائیل است واکنش مسکو به تهدیدات تل‌آویو علیه ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و ونزوئلا

۳ گزینه اصلی نخست‌وزیری عراق مشخص شدند

سه چهره، برای تصدی منصب نخست‌وزیری عراق مطرح هستند و این کشور هفته آینده شاهد تلاش همه‌جانبه احزاب و جریان‌های سیاسی برای تعیین نخست‌وزیر جدید خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۳۰ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 21
کد خبر: ۲۹۴۹۴۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ سه چهره، برای تصدی منصب نخست‌وزیری عراق مطرح هستند و این کشور هفته آینده شاهد تلاش همه‌جانبه احزاب و جریان‌های سیاسی برای تعیین نخست‌وزیر جدید خواهد بود.

به نقل از یک منبع آگاه خبر داد نخست‌وزیر فعلی این کشور «محمد شیاع السودانی»، رئیس ائتلاف «دولت قانون» «نوری المالکی» و رئیس سازمان اطلاعات عراق «حمید الشطری» به عنوان سه گزینه اصلی برای تصدی منصب نخست‌وزیری این کشور انتخاب شده‌اند.

این منبع که اشاره‌ای به نام او نشده، در ادامه اضافه کرد که جلسات میان احزاب چارچوب هماهنگی احزاب شیعی عراق برای نهایی کردن نامزد نخست‌وزیری ادامه دارد، اما برخی از فراکسیون‌ها اصرار دارند که نامزد بر اساس وزن انتخاباتی خود تعیین شود.

به گفته این منبع، حتی در صورتی که انتخابی خارج از پیش‌بینی‌ها صورت گیرد، نامزد همچنان از میان اعضای جریان شیعی و در آشنایی کامل با چارچوب هماهنگی خواهد بود.

«علاء الحدادی» از اعضای ائتلاف دولت قانون پیشتر گفته بود که برخی گروه‌ها در چارچوب هماهنگی احزاب شیعی عراق، از جمله «عصائب اهل الحق»، «حقوق»، «خدمات» و «دولت قانون» و فراکسیون «صادقون» با تمدید دوره نخست‌وزیری السودانی مخالفند و ترجیح می‌دهند نامزد دیگری به عنوان نخست‌وزیر انتخاب شود.

با این حال، خود محمد شیاع السودانی تمایل خود را برای تصدی دوباره نخست‌وزیری اعلام کرده است. بر اساس منابع سیاسی، رقابت اصلی اکنون بین السودانی و حمید الشطری متمرکز است.

کمیسیون عالی انتخابات عراق در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۲۵ نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور را اعلام کرد و ائتلاف «توسعه و عمران» به رهبری «محمد شیاع السودانی» با ۴۶ کرسی در صدر جدول قرار گرفت؛ مسئله‌ای که نقش تعیین‌کننده‌ای در نامزدی نخست‌وزیری آینده عراق دارد.

کلمات کلیدی: نخست وزیر
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار