سفیر پاکستان: روابط تهران و اسلام‌آباد زوال ناپذیر است رسانه‌های عبری: طرح کوچ اجباری اهالی غزه در حال اجرا است حماس: هیچ صحبتی با عربستان بر سر خلع سلاح مقاومت در غزه نداشته‌ایم اسرائیل هیوم: آمریکا در حال بررسی تعلیق تحریم‌ها علیه ایران است دنیس راس: با وجود اختلافات ایران و آمریکا، توافق امکان‌پذیر است اسلامی: کسی نمی‌تواند به ما بگوید کدام مسیر را باید برویم سیل استرالیا حداقل ۱۰ هزار خانه را زیر آب برد حمله یک گروه تبهکار در هائیتی ۵۰ کشته برجا گذاشت /مهاجمان خانه‌ها را آتش زدند ایالات متحده دستور کاهش تحریم‌های سوریه را صادر کرد جان کری: اسرائیل نمی‌تواند تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند اعلام آمادگی مجدد روسیه برای میانجی‌گری در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا نتانیاهو: از توافق هسته‌ای با ایران استقبال می‌کنیم هشدار عراقچی درباره «اشتباه بزرگ» اروپا اتهام‌زنی ترامپ به آفریقای جنوبی در کاخ سفید سخنگوی وزارت خارجه: دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا روز جمعه در رم برگزار می‌شود

«واشنگتن» خواستار پایان واردات انرژی عراق از ایران شد

همزمان با پایان مهلت معافیت‌های تحریمی، آمریکا خوستار قطع صادرات انرژی ایران به عراق شد. امری که نگرانی جدی مسئولین عراقی‌ به خصوص برای فصل تابستان را به همراه داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 09
کد خبر: ۲۷۳۰۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، دیروز مصادف با ۸ مارس سال ۲۰۲۵ مدت تمدید معافیت‌های تحریمی آمریکا به عراق مبنی بر واردات گاز ایران به این کشور به پایان رسید و دولت عراق نمی‌تواند جهت تولید برق از گاز ایران استفاده کند.

 

«تامی بروس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد تمامی معافیت‌های تحریمی که به ایران جهت بهره‌مندی اقتصادی از این حوزه کمک می‌کرد به پایان رسیده و دولت عراق باید در نزدیک‌ترین زمان ممکن تکیه خود را به منابع انرژی ایران پایان بخشد.

 

در ادامه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که در صورت تمدید اعطای معافیتی به عراق برای واردات انرژی از ایران، آیا این کشور می‌تواند هزینه برق را به ایران پرداخت کند پاسخ داد: پیرامون اعطای معافیت تحریمی کنونی که در ۸ ماه مارس به پایان رسیده چیزی اعلام نمی‌کنیم.

 

تمامی معافیت‌های تحریمی کنونی را که به ایران امکان بهره‌مندی اقتصادی و مالی می‌بخشد را بررسی می‌کنیم.

 

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی خود در دوره جدید ریاست جمهوری اعلام کرده بود به دولت عراق توصیه می‌کنیم به تکیه خود به انرژی ایران در نزدیک‌ترین زمان ممکن پایان بخشند و پایبندی نخست وزیر عراق به این امر موجب استقلال این کشور در حوزه انرژی خواهد شد.

 

دولت ترامپ بر عزم خود بر عدم امضای مجدد اعطای معافیت تحریمی برای بار دیگر تاکید کرد و طبق آنچه در سند امنیت ملی در ۴ فوریه ۲۰۲۵ آمده به دنبال اعمال فشار حداکثری بر ایران است.

 

علی رغم اینکه عراق از قدرت‌های بزرگ در حوزه انرژی به شمار می‌رود، این کشور از عدم خودکفایی در دو حوزه گاز و برق رنج می‌برد. به صورتی که بخشی از این کمبود را از طریق تکیه بر ایران جبران می‌کند.

 

کارشناسان اقتصادی عراق از فقدان نیمی از تولیدات برق در استان بصره با توقف کمک گرفتن از گاز ایران خبر دادند.

 

«سعدون لامی»، عضو کمیسیون نفت و گاز پارلمان عراق اعلام کرد در زمان کنونی برای عراق جایگزینی دیگر برای راه اندازی نیروگاه‌های برق وجود ندارد. وی در ادامه اعلام کرد قطع واردات گاز از ایران سبب کاهش ساعات تولید برق می‌شود؛ عل خصوص اینکه تابستان در بغداد و سایر استان‌ها بسیار گرم است./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار