آخرین اخبار زلزله آذربایجان/ سپاه به حمایت از زلزله زدگان شتافت-راهبرد معاصر
فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست

آخرین اخبار زلزله آذربایجان/ سپاه به حمایت از زلزله زدگان شتافت

فرمانده کل سپاه به فرماندهان نیروی زمینی و قرارگاه خاتم الانبیا و همچنین معاون آماد و پشتیبانی این نیرو دستور داده تا جهت حمایت از زلزله زدگان از امکانات خود استفاده کرده و از هرگونه اقدامی در این باره دریغ نورزند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 09
کد خبر: ۲۷۳۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد جمعه حوالی شهر ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند که تا کنون صدها پس لرزه داشته و آخرین آن با ۴.۸ ریشتر به مرکزیت ترکمنچای در ساعت ۱۷.۲۱ دقیقه اتفاق افتاد.

 

انتشار خبر زلزله و پیامدهای انسانی آن موجب گسیل تمامی دستگاه های دولتی و نظامی جهت تسهیل رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان شده است. در ادامه به مهمترین اقدام صورت پذیرفته در این راستا می پردازیم.

 

سپاه به کمک زلزله‌زدگان آذربایجان‌شرقی می‌آید

 

سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف روز جمعه گفت: با تشکیل قرارگاه شهید باکری در منطقه زلزله زده آذربایجان شرقی برای مدیریت، ساماندهی و سرعت بخشی به عملیات امداد و خدمت رسانی سپاه به زلزله‌زدگان، فرمانده کل سپاه طی ابلاغی به فرماندهان نیروی زمینی سپاه، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) و معاون آماد و پشتیبانی سپاه به آنان دستور داد با نقش‌آفرینی فعال در قرارگاه مذکور، به گسیل امکانات لازم برای سرعت بخشیدن به عملیات امدادی و خدماتی و رسیدگی به خسارات و وضعیت مصدومان و رفع نیازهای فوری و ضروری زلزله‌زدگان عزیز از جمله اسکان موقت، تغذیه و خدمات بهداشتی و درمانی اقدام نمایند.

 

سردار شریف افزود: قرارگاه شهید باکری و سایر یگان‌ها و ظرفیت‌های سپاه و بسیج تا پایان عملیات امدادی و خدماتی و عادی شدن وضعیت و زندگی جاری مردم عزیز، در کنار آنان بوده و همراه با سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها در مناطق زلزله‌زده فعال و به تامین امکانات و نیازمندی‌ها خواهند پرداخت.

 

در پی وقوع زلزله در شهرستان میانه، قرارگاه شهید باکری برای مدیریت و ساماندهی خدمات امدادی سپاه در آنجا تشکیل شد.

 

۵۲۹ مصدوم زمین‌لرزه در آذربایجان‌شرقی

 

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به مصدومیت ۵۲۹ نفر در زمین‌لرزه امروز استان گفت: از این تعداد ۳۱ نفر بستری و ۵ نفر فوتی بودند و مابقی تحت اقدامات درمانی سرپایی قرار گرفته و ترخیص شدند.

 

دکتر فرزاد رحمانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: زمین لرزه بامداد امروز در شهرستان میانه ۵ فوتی و ۲۳۸ نفر آسیب دیده، شهرستان سراب ۲۶۱ آسیب دیده و شهرستان هشترود ۳۰ نفر آسیب دیده بر جا گذاشت.


وی افزود: از صبح امروز همه بیمارستان های استان کاملا آماده باش هستند و درمجموع ۶ عمل جراحی صورت گرفته است و نیروهای پیش بیمارستانی، پزشکان ، پرستاران و بهداشت دانشگاه در حال ارائه خدمات به هموطنان زلزله زده هستند.

 

وی اسامی و هویت فوت شدگان زلزله آذربایجان شرقی در شهرستان میانه را به شرح زیر اعلام کرد:

 

(۱) زهرا عابدی فرزند اصغر متولد ۱۳۸۸
(۲) ریحانه قربانی فرزند غلامرضا متولد ۱۳۸۵
(۳) اسرافیل محمدزاده ورنکش فرزند لطفعلی متولد ۱۳۴۹
(۴) گلی جلیلی فرزند محمد متولد ۱۳۵۱
(۵) خاتون رضازاده فرزند عباسعلی

 

استاندار آذربایجان‌شرقی: بازسازی مناطق زلزله‌زده نیازمند منابع مالی کافی است

 

 

محمدرضا پورمحمدی جمعه شب در یک برنامه زنده تلویزیونی با قدردانی از همراهی مردم و دستگاه‌های مختلف در حادثه زلزله شهرستان میانه، اظهار کرد: شدت این زمین لرزه بالا بود و علاوه بر استان خودمان، استان‌های همجوار مانند استان‌های زنجان، گیلان و اردبیل را هم تحت تاثیر قرار داد.

 

وی ادامه داد: این حادثه شش شهر و ۱۴۰ روستا در استان ما را تحت تاثیر قرار داد و علاوه بر پنج فوتی بیش از ۵۰۰ نفر نیز مصدوم بر جای گذاشت که این تعداد بیشتر در شرایط اضطرار و اضطراب، دچار صدمه شده بودند و اکنون نیز حدود ۱۰ الی ۱۵ نفر در مراکز درمانی بستری هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: این زمین‌لرزه جزو معدود زلزله‌هایی بود که در دو ساعت اول بیش از ۴۰ پس لرزه خیلی شدید داشت و عصر امروز هم که زلزله‌ای به قدرت ۴.۸ ریشتر روی داد که قدری نگرانی در مناطق ایجاد کرد.

 

پورمحمدی متذکر شد: جای نگرانی نیست و تخلیه شدن انرژی زمین ما را از زلزله‌های بعدی مصون نگه می‌دارد.

 

وی با ابراز تاسف از جان باختن تعدادی از هموطنانمان در این زمین لرزه بیان کرد: حتی اگر یک نفر هم در حوادث این چنینی آسیب ببیند، برای ما غیرقابل قبول است.

 

وی افزود: تعدادی از خانواده‌ها که امکاناتی داشتند و خانه‌هایشان را بازسازی کردند، آسیب جدی ندیدند، اما اغلب خانه‌های تخریب شده کاهگلی و ساکنان آن افراد کم بضاعت هستند.

 

وی در ادامه با مقایسه تعداد تلفات زمین لرزه میانه با دیگر زمین لرزه‌های رخ داده در کشور، گفت: بزرگ بودن وسعت میانه، کم بودن جمعیت روستایی و پراکنده بودن روستاهای این شهرستان از عمده علل کم بودن تلفاتی زمین لرزه در این منطقه است.

 

استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۱۵۰۰ واحد مسکونی و برخی واحدهای عمومی در این زمین لرزه تخریب و تعداد زیادی از احشام نیز تلف شدند که پس از ارزیابی‌ها شروع به بازسازی واحدهای آسیب دیده می‌شود.

 

وی با اشاره به برطرف شدن مشکلات در حوزه زیرساختی و برقرار بودن ارتباط در مناطق زلزله زده گفت: مشکلات موجود در زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز و مشکلات در محورهای مواصلاتی برطرف شده و اکنون ارتباط برقرار است.

 

وی همدلی مسئولان استانی و کشوری و مردم را نقطه عطف این حادثه بیان کرد و افزود: بالاترین مقام اجرایی کشور، رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور، وزیر کشور و رئیس مجلس، امام جمعه تبریز و بسیاری از مسئولان استان و کشور برای کمک و مساعدت تماس گرفتند و این حرکت، نگرانی ما در خصوص تامین امکانات را برطرف کرد.

 

وی یادآور شد: با توجه به پیشینه خوب استان ما در کمک به مردم کشور در مواقع بحرانی از تمامی استان‌ها و بخش‌های خصوصی و دولتی برای کمک به مردم زلزله زده تماس می‌گیرند، اما امکانات استان ما خوب است و فردا نیز جلسه‌ای برای تقسیم کار برگزار می‌شود.

 

پورمحمدی از حضور و تلاش تمامی دستگاه‌های اجرایی به ویژه سپاه، بسیج، هلال احمر، اورژانس، تیم‌های پزشکی و روانپزشکی، نیروی انتظامی، بنیاد مسکن، مدیریت بحران شهرستان‌ها و آذربایجان شرقی و مسئولان دستگاه‌های اجرایی و قضایی قدردانی کرد.

 

وی از اسکان اضطراری زلزله زدگان در این مناطق خبر داد و گفت: هم اکنون پوشاک و لوازم گرم به اندازه کافی تهیه شده است و کانکس‌هایی نیز فردا به این منطقه ارسال می‌شوند.

 

استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به اقلام مورد نیاز زلزله زدگان بیان کرد: پوشاک، وسایل گرمایشی، پتو، لباس، کنسرو، خرما، دارو و مواد بهداشتی از جمله اقلام مورد نیاز مردم در این منطقه بوده و از هم استانی‌ها تقاضا می‌کنیم تا کمک‌هایشان را توسط هلال احمر به دست زلزله زدگان برسانند.

 

وی گفت: خوشبختانه دیتابیس و اطلاعات موثق در خصوص وضعیت جمعیتی، زندگی و مشاغل ساکنان روستاهای آسیب دیده موجود است و به یقین می‌دانیم که مسکن چه کسی تخریب شده و باید بازسازی شود، دهیاران نیز در این خصوص ابزارهای بسیار خوبی هستند.

 

وی اضافه کرد: تصمیم داریم تا قبل از فرا رسیدن فصل سرما واحدهای مسکونی را به‌طور نیمه‌تمام بازسازی کنیم تا مردم مستقر شوند و سپس خانه را به کمک مردم تکمیل کنیم.

 

پورمحمدی گفت: تا قبل از سرد شدن جدی هوا سر پناه مناسبی را برای زلزله زدگان تهیه خواهیم کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: طبق هماهنگی‌ها با وزیر کشور که در اولین ساعات وقوع زمین لرزه تماس گرفته و پیگیر وضعیت بودند، اگر کانکس‌های سپاه و بنیاد مسکن، نیازهای مردم منطقه در فصل سرما را تامین نکرد، وزارت کشور برای اجاره خانه استیجاری برای زلزله زدگان کمک خواهد کرد. منابع خوبی برای این کار در نظر گرفته‌ایم.

 

استاندار آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: از مبادی ورودی به این روستاها همه چیز تحت کنترل بوده و امنیت قطع یقین در این مناطق برقرار است.

 

آذربایجان‌شرقی ۱۵۳ بار لرزید

 

علی مجردی جمعه شب در یک گفت وگوی تلویزیونی افزود: تا ساعت هفت امشب ۱۴ زمین لرزه کمتر از ۲ ریشتر، ۱۰۱ مورد زمین لرزه با بزرگی دو تا سه ریشتر و ۳۴ مورد زلزله با بزرگی سه و چهار ریشتر ثبت شده است.

 

وی اضافه کرد: امروز همچنین ۳۴ مورد زمین لرزه با بزرگی چهار تا پنج ریشتر در آذربایجان شرقی به ثبت رسیده است که با احتساب زمین لرزه اصلی آمار زمین لرزه‌ها به ۱۵۳ مورد می رسد.

 

مجردی با ارایه توضیحاتی در خصوص پس لرزه ۴.۸ ریشتری گفت: تضمینی برای نوسان زمین لرزه نداریم و پس از این ممکن است شاهد پس لرزه‌های بزرگ‌تری باشیم یا پس لرزه‌ها کاهش پیدا کند.

 

وی در واکنش به صحت انتشار برخی مطالب در خصوص تخلیه انرژی گسل‌ها در فضای مجازی بیان کرد: مطالب منتشر شده در فضای مجازی پایه علمی نداشته و قابل استناد نیستند.

 

وی یادآوری کرد: در مورد زلزله یا پس لرزه هیچ ادله‌ای نداریم و هیچ دلیل علمی برای تکرار یا قطع آن نیز وجود ندارد، اما به طور قطع با فعال شدن گسل یک منطقه، تا مدتی پس لرزه‌هایی را داریم که با شیب ملایم کاهش پیدا می‌کنند.

 

مسوول مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تبریز با اشاره به اقدامات مرکز لرزه نگاری تبریز پس از وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری میانه بیان کرد: تیم ما از همان ساعات اولیه وقوع زمین لرزه، در این مرکز حضور پیدا کرده و رصد و پردازش پس لرزه‌های زلزله انجام شد.

 

وی، مدیریت بحران در این حادثه را نسبت به سال‌های گذشته بسیار خوب ارزیابی کرد و متذکر شد: مردم ما درایت و فهم بالایی از زلزله دارند، اما این کافی نیست.

 

وی خاطرنشان کرد: مردم بیشتر دقت داشته باشند و خونسردی، آرامش و اضطراب خود را در لحظه وقوع زلزله حفظ کنند. انتظار می‌رود مردم همکاری بیشتری داشته باشند.

 

وعده آذری‌جهرمی به زلزله‌زدگان

 

محمدجواد آذری جهرمی در توییترش نوشت: «‌تمامی ۲۰۲۴ سایت ارتباطی آذربایجان‌ شرقی وضعیت سبز دارند و‌ تاکنون مشکل دسترسی نداشتیم. با دقت از نیمه‌ شب مشغول پایش شبکه و افزایش ظرفیت هستیم. وزارت ارتباطات امکاناتش را برای امدادرسانی بسیج کرده و در آماده‌باش قرار دارد.

 

عزیز آذربایجانیلار سیزین یانیزدیوخ و سیزلری چوخ سویوروخ»

 

اسامی جان‌باختگان زمین‌لرزه در آذربایجان‌شرقی

 

سخنگوی سازمان اورژانس کشور با اشاره به جان باختگان زمین‌لرزه 5.9 ریشتری در استان آذربایجان شرقی گفت: بر اثر زمین‌لرزه‌ای که نیمه شب گذشته به وقوع پیوست متاسفانه 5 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

 

وی ادامه داد: اسامی جان‌باختگان زمین‌لرزه به شرح زیر است:

 

(۱) زهرا عابدی فرزند اصغر متولد ۱۳۸۸

(۲) ریحانه قربانی فرزند غلامرضا متولد ۱۳۸۵

(۳) اسرافیل محمدزاده ورنکش فرزند لطفعلی متولد ۱۳۴۹

(۴) گلی جلیلی فرزند محمد متولد ۱۳۵۱

(۵) خاتون رضازاده فرزند عباسعلی متولد ۱۳۲۰

 

دستور مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان بر بررسی وضعیت زلزله‌زدگان و کمک به آنها

 

در پی وقوع زمین لرزه در استان آذربایجان شرقی که به آسیب‌دیدن تعدادی از هموطنانمان در میانه، ترکمانچای و ترک منجر شد، علی شیرکانی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان، از مدیریت این صندوق در استان آذربایجان شرقی و کارگزاران شهرستان‌های محل حادثه خواست تا هرچه سریعتر، گزارشی از میزان خسارات وارد شده به مناطق روستایی و به‌ویژه خانواده‌های عضو صندوق و کارگزاران تهیه شود و همکاری لازم با نهادهای امدادرسان صورت گیرد.

 

در همین ارتباط، محمد نظری مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گفت: از ساعات اولیه وقوع حادثه، وضعیت روستاها و خانوارهای روستایی از طریق کارگزاران صندوق رصد شده و میزان خسارت وارده به آنها در دست بررسی است.

 

نظری افزود: کانون زلزله محدوده شهر ترک از توابع بخش کندوان شهرستان میانه اعلام شده و در این مناطق، برخی خانه‌های روستایی خصوصا در روسای بالسین از توابع بخش کندوان آسیب جدی دیده‌اند.

 

وی ادامه داد: در بخش ترکمانچای نیز، روستاهای ورنکش و ورزقان آسیب بیشتری دیده‌اند که متاسفانه به فوت 5 نفر از هموطنانمان انجامیده است.

 

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، از حضور نیروهای امدادی در صحنه زمین‌لرزه سخن گفت و افزود: بر اساس دستور مدیرعامل، با نهادهای امدادی همکاری کاملی خواهیم داشت و گزارشی از وضعیت خانوارهای روستایی عضو صندوق که در محل حادثه حضور داشته‌اند، در ساعات آینده اعلام می‌شود.

 

گفتنی است در ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (جمعه)، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر)، حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. شدت این زمین لرزه که در عمق ۸ کیلومتری زمین به وقوع پیوست، به حدی بود که بخش های مختلف استان‌های آذربایجان غربی، گیلان،‌ زنجان و اردبیل را نیز لرزاند.

 

از ۸۰ روستای زلزله زده در منطقه، تاکنون ۷۸ روستا ارزیابی شده اند و کار اسکان اضطراری در منطقه نیز آغاز شده است. در منطقه حادثه دیده، ۱۶ هزار و ۵۰۰ بیمه شده و ۱۲۰۰ مستمری بگیر تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند.

 

دستور وزیر کار برای رسیدگی به زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی

 

محمد شریعتمداری دستور بسیج امکانات وزارت تعاون، کار و‌رفاه اجتماعی برای رسیدگی به مصدومان و حادثه‌دیدگان زلزله آذربایجان شرقی را صادر کرد.

 

طی این دستور میرهادی قره سید رومیانی، معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای این وزارتخانه به عنوان نماینده وزیر مامور به پیگیری موضوعات و حضور در منطقه شد.

 

هوا در مناطق زلزله‌زده سردتر می‌شود

 

 

صادق ضیاییان  با اشاره به آخرین وضعیت جوی در مناطق زلزله‌زده گفت: آسمان استان آذربایجان‌شرقی در دو روز آینده صاف و غبارآلود با حداقل دمای ۱ و حداکثر ۱۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه غالب روستاهای مناطق زلزله‌زده روزهای پایانی این هفته آسمانی صاف تا قسمتی ابری خواهند داشت، تصریح کرد: دمای هوا در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی غالبا سرد و زیر صفر پیش‌بینی می‌شود.

 

تاکید وزیر بهداشت بر آماده‌باش مراکز درمانی در مناطق زلزله‌ زده

 

به دنبال وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در حوالی "ترک" از توابع استان آذربایجان شرقی که ساعت ۲:۱۷دقیقه بامداد امروز (۱۷ آبان) اتفاق افتاد، وزیر بهداشت؛ سعید نمکی در توییتی نوشت : «ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار، برای تمامی مصدومان حادثه تلخ زلزله آرزوی سلامتی و بهبودی دارم.

 

از ساعات اولیه تمامی پرسنل اورژانس و مراکز درمانی در مناطق زلزله‌زده در آماده باش کامل هستند.وزارت بهداشت با تمامی امکانات تا آخرین لحظه در کنار مردم شریف این مناطق خواهد بود. »

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده