فرمانده ارتش پاکستان و عراقچی توافق کردند تماس تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا المیادین: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و آمریکا به زودی برگزار می‌شود گره‌های آمریکایی در روند مذاکرات هسته‌ای عراقچی: تنها یک راه برای تحقق توافق وجود دارد آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند

رسانه عبری: واشنگتن به دنبال خلع سلاح حماس است

یک رسانه عبری زبان فاش کرد، سلاح حماس در نوار غزه محور اصلی گفت‌و‌گو‌های مستقیم بین فرستاده ویژه آمریکا و حماس بود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۰ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 10
کد خبر: ۲۷۳۲۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه معاریو در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، سرنوشت سلاح حماس در نوار غزه محور اصلی مذاکرات مستقیم آدام بولر فرستاده آمریکا در امور اسرا با جنبش حماس بود.

این رسانه عبری زبان با استناد به گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های مختلف از جمله عربی مدعی شد، نمایندگان حماس از توافقی بزرگ شامل یک بسته کامل و فراگیر سخن می‌گویند.

نمایندگان حماس حاضر به پذیرش راه‌حل‌های جزئی که بولر با خود به اولین جلسه آورده بود، نشدند و به جای آن یک بسته کامل را پیشنهاد کردند که در بر گیرنده یک آتش بس بلند مدت بیش از ۱۰ ساله در غزه و کرانه باختری پیشنهاد کرد در حالی که شرایط قدس به همین شکل امروز باقی بماند.

معاریو در ادامه گزارش به نقل از مسئولین اسرائیلی خبر داد، تل‌آویو از این رفتار هماهنگ نشده آدام بوهلر ناراحت است، از اینرو پیامی برای واشنگتن ارسال و اعلام شد انتظار می‌رود هماهنگی کاملی در این زمینه بین دو طرف وجود داشته باشد، این در حالی است که نماینده آمریکا در گفتگوی مستقیم خود با حماس هیچ هماهنگی انجام نداده است.

این در حالی است که طرف آمریکایی خبر داد، گفتگوی مستقیم با حماس فقط برای یک بار انجام گرفته و ادامه پیدا نخواهد کرد.

معاریو همچنین اعلام کرد، تل‌آویو از میزان هماهنگی بین بولر، رئیس جمهور ترامپ و ویتکوف فرستاده ویژه آمریکا در رابطه با مذاکرات مستقیم با حماس اطلاعی ندارد.

منابع آگاه اسرائیلی در عین حال اعلام کردند، به آنچه که ما از رئیس جمهور آمریکا و فرستاده ویژه‌اش شنیدیم اعتماد داریم و به ادامه هماهنگی کامل با آنها چشم دوخته‌ایم.

معاریو به نقل از محافل اسرائیلی خبر داد، احتمال موفقیت چنین مذاکراتی چندان بالا نیست، زیرا حماس با پیشنهاداتی که پیش شرط‌هایی برای مرحله بعدی توافق قرار داده مخالفت کرده است، این در حالی است که تل‌آویو بر این باور است مذاکرات باید مجالی هم برای طرح‌های نظامی آماده شده برای جنگ در نوار غزه هم بگذارد، در حالی که مسئولین اسرائیلی هم تاکید می‌کنند، زمان بندی این تهاجم هم در وقت مناسبی اعلام خواهد شد.

در بخش دیگری از این این گزارش آمده است، سازمان حماس در نشست خود با بولر از آمادگی خود برای بررسی سرنوشت مجموعه تسلیحات تهاجمی‌اش از جمله موشک هایش با ابعاد مختلف در مقابل آتش بسی بلند مدت، اعلام کرد.

این امر باید بعد از توافقی باشد که در بر گیرنده عقب نشینی ارتش اسرائیل از غزه، پایان جنگ فعلی و مبادله اسرا با اولویت اسرای دارای تابعیت آمریکایی انجام می‌شود.

با این حال جنبش به بولر خبر داد از تمام سلاح خود و گروه‌های فلسطینی چشم پوشی نخواهد کرد و این اصلی ثابت است که با تغییر رهبری سازمان هم تغییر نخواهد یافت./ تسنیم 

کلمات کلیدی: حماس آمریکا
مطالب مرتبط
ارسال نظر