رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند وزیر انرژی آمریکا: راه طولانی تا رسیدن به توافق با ایران باقی مانده است وقوع آتش سوزی در خانه فرماندار ایالت پنسیلوانیا ایران حمله اسرائیل به بیمارستان المعمدانی را محکوم کرد دیدار فرماندهان نیروی هوایی آمریکا و رژیم اسرائیل  کاخ سفید نتیجه معاینه پزشکی ترامپ را اعلام کرد عملیات مرگبار گردان‌های قسام علیه نیرو‌های اسراییل در شرق شهر رفح دیدار الجولانی با رئیس امارات در ابوظبی وزیر دفاع آمریکا گفت‌و‌گو‌ها با ایران را سازنده توصیف کرد سرنگونی پهپاد و حمله راکتی به مقر فرماندهی ارتش اسرائیل  بقائی: در مورد مکان مذاکرات آتی در حال بحث هستیم بیانیه سفارت ایران درباره کشته‌شدن ۸ تبعه پاکستانی در سیستان و بلوچستان دختر وزیر کابینه نتانیاهو والدینش را به تعرض جنسی متهم کرد ویتکاف: گفت‌وگوی بسیار مثبت و سازنده با ایران داشتیم

جلسه غیرعلنی شورای امنیت درباره «افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران»

به گفته منابع دیپلماتیک، شورای امنیت فردا (چهارشنبه) درباره افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران، نشست غیرعلنی برگزار می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 11
کد خبر: ۲۷۳۲۸۴

به گزارش راهبرد معاصر،  به گفته دیپلمات‌ها، شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست ۶ عضو این شورا (فرانسه، یونان، پاناما، کره جنوبی، انگلیس و آمریکا)، فردا درباره آنچه افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران خوانده است، جلسه غیرعلنی برگزار خواهد کرد.

 

به گفته منابع دیپلماتیک، در این جلسه همچنین موضوع تعهدات ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمله ارائه اطلاعات مرتبط با کشف ذرات اورانیوم در چند موقعیت مکانی در ایران، به بحث گذاشته خواهد شد.

 

ادعای آژانس درباره افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در سطح تسلیحاتی در حالی است که تهران همواره تاکید کرده است که خواستار دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست. با این وجود، آژانس با تکرار ادعای قبلی، هشدار داده است که «ایران به طور چشمگیری غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد و نزدیک به سطح ساخت سلاح را تسریع کرده است»!

 

کشورهای غربی با تکرار ادعاهای آژانس می‌گویند که ذیل برنامه هسته‌ای غیرنظامی، لزومی به غنی‌سازی اورانیوم تا چنین سطوحی وجود ندارد. این ادعاهای بدون پشتوانه درحالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره بر ماهیت صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تاکید کرده است.

 

ایران در سال ۲۰۱۵ با انگلیس، آلمان، فرانسه، آمریکا، روسیه و چین به توافقی موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست پیدا کرد. با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی آمریکا، در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد و ایران نیز در واکنش به این اقدام، رفته رفته از تعهدات خود ذیل این توافق فاصله گرفت.

 

انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به «تروئیکای اروپایی» پیش‌تر در اقدامی خصمانه با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کردند که آماده هستند تا در صورت لزوم با فعال‌سازی «مکانیسم ماشه»، تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را بازگردانند. آنها ۱۸ اکتبر امسال همزمان با انقضای قطعنامه سال ۲۰۱۵ سازمان ملل درباره این توافق، دیگر قادر به فعال‌سازی مکانیسم ماشه نخواهند بود./مهر

ارسال نظر