دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند روبیو: ایران مواد غنی‌شده را از خارج وارد کند «لشکر طیبه» مسئولیت حمله «پهَلگام» را برعهده گرفت محکومیت بازداشت غیر قانونی مهدیه اسفندیاری و شاهین حزامی توسط فرانسه فحاشی محمود عباس به حماس دستور عراقچی برای مساعدت به اتباع ایرانی در استانبول وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است

جلسه غیرعلنی شورای امنیت درباره «افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران»

به گفته منابع دیپلماتیک، شورای امنیت فردا (چهارشنبه) درباره افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران، نشست غیرعلنی برگزار می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 11
کد خبر: ۲۷۳۲۸۴

به گزارش راهبرد معاصر،  به گفته دیپلمات‌ها، شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست ۶ عضو این شورا (فرانسه، یونان، پاناما، کره جنوبی، انگلیس و آمریکا)، فردا درباره آنچه افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران خوانده است، جلسه غیرعلنی برگزار خواهد کرد.

 

به گفته منابع دیپلماتیک، در این جلسه همچنین موضوع تعهدات ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمله ارائه اطلاعات مرتبط با کشف ذرات اورانیوم در چند موقعیت مکانی در ایران، به بحث گذاشته خواهد شد.

 

ادعای آژانس درباره افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در سطح تسلیحاتی در حالی است که تهران همواره تاکید کرده است که خواستار دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست. با این وجود، آژانس با تکرار ادعای قبلی، هشدار داده است که «ایران به طور چشمگیری غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد و نزدیک به سطح ساخت سلاح را تسریع کرده است»!

 

کشورهای غربی با تکرار ادعاهای آژانس می‌گویند که ذیل برنامه هسته‌ای غیرنظامی، لزومی به غنی‌سازی اورانیوم تا چنین سطوحی وجود ندارد. این ادعاهای بدون پشتوانه درحالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره بر ماهیت صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تاکید کرده است.

 

ایران در سال ۲۰۱۵ با انگلیس، آلمان، فرانسه، آمریکا، روسیه و چین به توافقی موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست پیدا کرد. با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی آمریکا، در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد و ایران نیز در واکنش به این اقدام، رفته رفته از تعهدات خود ذیل این توافق فاصله گرفت.

 

انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به «تروئیکای اروپایی» پیش‌تر در اقدامی خصمانه با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کردند که آماده هستند تا در صورت لزوم با فعال‌سازی «مکانیسم ماشه»، تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را بازگردانند. آنها ۱۸ اکتبر امسال همزمان با انقضای قطعنامه سال ۲۰۱۵ سازمان ملل درباره این توافق، دیگر قادر به فعال‌سازی مکانیسم ماشه نخواهند بود./مهر

ارسال نظر