انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد موافقت کمیته هسته‌ای مجلس با روند مذاکرات عمان رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح: دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش: دیوار مرزی با افغانستان به انواع تسلیحات در لبه فناوری جهانی مجهز شده ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران قائم‌پناه: روند مذاکرات امروز رضایت‌بخش بود عارف: فرهنگ ایرانی نشان داده است اهل گفت‌و‌گو و مذاکره هستیم واکنش سخنگوی دولت به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ 

تبیین 3 نکته رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا

مواضع اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در نوع خود جدای از اینکه حقانیت ایران را اثبات کرد، پالس‌های قدرت معناداری در مواجهه با رفتارهای قلدرمابانه دولت آمریکا علیه کشورمان مخابره کرده است.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 16
کد خبر: ۲۷۳۶۸۶

تبیین 3 نکته رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در روزهای اخیر شاهد افزایش مواضع تهاجمی مقام های ارشد آمریکایی و به طور خاص دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره ایران بوده‌ایم. ترامپ به‌تازگی در مصاحبه‌ای اعلام کرد، نامه ای به رهبر انقلاب اسلامی فرستاده و در آن از تمایلش برای مذاکره با تهران با محوریت پرونده هسته‌ای ایران سخن گفته است. 

 

البته که وی به صراحت تهدید کرد، اگر ایران گزینه مذاکره مطلوب آمریکا را نپذیرد، گزینه‌های دیگری نیز وجود دارند که مایل به استفاده از آن ها نیست. 

دولت آمریکا و دیگر قدرت های غربی وعده رفع تحریم ها علیه ایران دادند. با وجود این، هیچ اقدام مؤثری انجام ندادند و حتی بر شدت و میزان تحریم ها علیه ایران افزودند

خواسته ترامپ استفاده از اهرم نظامی در حمله به سایت های هسته‌ای کشورمان است. در این راستا، به تازگی انور قرقاش دیپلمات اماراتی پیام ترامپ را در قالب نامه‌ای به ایران رساند؛ نامه ای که به نظر می آید همچون مواضع کلامی ترامپ، حامل برخی تهدیدات علیه ایران است و نکته اساسی اینکه ایران یا باید تن به مذاکره مورد نظر آمریکا بدهد یا با تبعات منفی آن مواجه شود. 

 

با وجود این، در مقابل تمامی تهدیدات و مواضع تهاجمی، رهبر معظم انقلاب اسلامی در چندین نوبت قاطعانه به دفاع از ایران و مواضع بحق کشورمان پرداختند و هرگونه گفتمان ارعاب و تهدیدِ واشنگتن را رد کردند. در این چارچوب، ایشان به‌تازگی در دیدار رمضانی با جمعی از دانشجویان کشورمان مواضع صریحی را در رابطه با گفت‌وگو و مذاکره با آمریکا و فریب های دولت ترامپ در این رابطه ایراد کردند که توجه به سه نکته مهم به نظر می آید. 

 

نخست، اینکه مقام معظم رهبری به این نکته پرداختند، استدلالی که مذاکره با آمریکا را موجب رفع تحریم ها علیه ایران می‌داند، به کل مردود است. ایشان تأکید کردند، هرگونه مذاکره با آمریکا نه تنها گره تحریم را باز نمی کند، بلکه آن را کورتر و پیچیده‌تر از قبل می کند. 

 

مهم‌ترین تجربه در این رابطه را می توان در قالب معامله برجام مشاهده کرد. در آن دوران نیز دولت آمریکا و دیگر قدرت های غربی وعده رفع تحریم ها علیه ایران دادند. با وجود این، هیچ اقدام مؤثری انجام ندادند و حتی بر شدت و میزان تحریم ها علیه ایران افزودند. از این رو، این باور که مذاکره با آمریکا تحریم ها علیه ایران را کاهش می‌دهد، به هیچ عنوان درست نیست و آورده ای برای کشورمان ندارد. 

 

دوم، اینکه رهبر انقلاب همچون دیگر مواضع اخیرشان تأکید کردند، برجسته سازی تمایل ادعایی دولت ترامپ برای مذاکره با ایران، به هیچ عنوان واقعی نیست و واشنگتن صرفاً به دنبال فریب افکار عمومی است. 

 

در حقیقت، تأکید ایشان به این موضوع است که دولت ترامپ برای مشروعیت‌بخشی به اقدامات غیرقانونی و غیرمنطقی خود علیه ایران، نیاز به نوعی زمینه‌چینی دارد که به زعم ترامپ و متحدانش، تأکیدات آن‌ها بر مذاکره با ایران و رد این گزاره از سوی ایران به دلیل رعایت نشدن عزت و احترام کشورمان، می تواند این سناریو را محقق کند. 

 

این در حالی است که تأکیدات چندباره رهبر انقلاب بر فریبکار‌انه‌بودن این دستور کار، تا حد زیادی این برنامه را به گزینه‌ای از پیش بازنده تبدیل کرده است. رهبر انقلاب در چندین نوبت تأکید کرده اند، ایران با گفت‌وگو مشکلی ندارد؛ بلکه مشکل ایران با تحکم آمریکا در قالب مذاکره و زیاده‌خواهی این کشور و طرح درخواست‌های غیرمنطقی از سوی واشنگتن مبنی بر این است که ایران باید خلع سلاح شود یا توانمندی هایش را از دست بدهد. 

 

مذاکره باید از موضع برابر و محترمانه و اگر قرار باشد این موضوع رعایت نشود، دلیل ندارد ایران پای میز مذاکره حاضر شود و منافع و امنیت ملی خودش را به خطر بیندازد. 

رهبر انقلاب در چندین نوبت تأکید کرده اند، ایران با گفت‌وگو مشکلی ندارد؛ بلکه مشکل ایران با تحکم آمریکا در قالب مذاکره و زیاده‌خواهی این کشور است

سوم، اینکه ایشان با تأکید بر اینکه اگر ایران به دنبال تسلیحات اتمی بود، دولت آمریکا نمی توانست مانع از آن شود، بار دیگر این نکته را پیش چشم جهانیان قرار دادند که ماهیت برنامه هسته‌ای کشورمان صلح آمیز است و جهان نباید فریب تبلیغات سنگین آمریکا و متحدانش را علیه کشورمان بخورد. 

 

در عین حال، مقام معظم رهبری به این موضوع نیز به صورت ضمنی پرداختند که ایران آن‌قدر قوی هست که اگر بخواهد کاری انجام دهد، آن را به نقطه پایان برساند و تهدیدات آمریکا نیز کمکی نخواهند کرد. این موضع رهبر انقلاب جدای از اینکه بار دیگر حقانیت ایران را اثبات کرد، در نوع خود پالس قدرت معناداری به جهان ارسال کرده است. 

ارسال نظر
آخرین اخبار