آیا طرح کالابرگ ادامه خواهد داشت؟ قیمت مسکن در نیمه‌جنوبی پایتخت سیر تا پیاز کالابرگ الکترونیک: اعلام نوبت جدید واریز یارانه کالابرگ/ جزئیات تازه از دهک‌های مشمول جزییات جدید خبر از خرید میوه با کالابرگ الکترونیکی در میادین قیمت میوه‌های بهاری در تهران اعلام شد اطلاعیه مهم صندوق بازنشستگی کشوری برای بازنشستگان عوامل موثر بر نوسان قیمت طلا خبرهای مهم از بازار مسکن برای متقاضیان مسکن از گوشت بوفالو تا ماهی؛ میزان گوشت و مرغ نابود شده در انفجار بندر اعلام شد بورس در انتظار بازگشایی نماد دومین غول خودروساز اطلاعیه مهم سازمان حمایت درباره قیمت‌گذاری خودرو‌های وارداتی پیش‌بینی بورس یکشنبه ۱۴ اردیبهشت: فشار مذاکرات برجام بر شانه‌های بازار سهام پیش‌بینی قیمت سکه و طلا فردا یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ احتمال افزایش قیمت نان؛ مردم یارانه جدید می‌گیرند؟ افزایش شدید قیمت دلار در بازار آزاد امروز/ طغیان در بازار ارز فردا هم ادامه خواهد داشت؟

نرخ دلار در سال ۱۴۰۴ اعلام شد

رییس کل بانک مرکزی گفت: با سیاست‌های جدیدی که در سال آینده اتخاذ می‌کنیم شاهد کاهش بیشتر نرخ تورم باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۳ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 23
کد خبر: ۲۷۴۲۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، محمد رضا فرزین در تشریح آخرین وضعیت اقتصادی کشور، نقدینگی، پایه پولی و تورم را متغیر‌های اساسی و کلیدی بخش پولی کشور دانست و گفت: در محاسبه تورم دو شاخص تورم مصرف کننده و تولیدکننده حائز اهمیت است. البته باید در نظر داشت که در محاسبه تورم مصرف کننده اقلام بازار و در تورم تولیدکننده اقلام مرتبط با کالا‌ها از درب کارخانه در محاسبات لحاظ می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه رشد دوازده ماهه نقدینگی از سال ۱۴۰۰ به بعد به صورت مداوم در حال کاهش بوده است، یادآور شد: این امر تا به گونه‌ای بوده است که نرخ مذکور در اسفند ماه ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد رسیده است؛ اما در چند ماه اخیر به دلیل برخی اتفاقات و همچنین به موجب بررسی‌های به عمل آمده از سوی بانک مرکزی مبنی بر اینکه عدم افزایش نقدینگی ممکن است به انسداد نقدینگی منجر شود، لذا در بهمن ماه ۱۴۰۳، نرخ رشد نقدینگی با اندک افزایش به ۲۷.۸ درصد رسیده است.

وی با اشاره به هدف گذاری ۲۵ درصد برای نرخ رشد نقدینگی در ابتدای سال ۱۴۰۳، عنوان کرد: در ابتدای سال ۱۴۰۳ اعلام کردیم که به دنبال آن هستیم تا نرخ رشد نقدینگی را در کانال ۲۵ درصد حفظ کنیم. باید تأکید کنم که سال ۱۴۰۳، سال اتفاقات غیرقابل پیش بینی بود و متعاقب همین امر نیز رشد نقدینگی در هفته منتهی به ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۳، نسبت به هفته مشابه سال قبل ۲۷.۶ درصد رشد داشته است.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه کنترل نقدینگی در اسفند ماه به دلیل هزینه‌های بسیار زیاد دولت به مراتب امری دشوار است، اما تلاش بانک مرکزی آن است که همچنان به اعداد نزدیک به نرخ هدف دست یابیم و امیدواریم سال را با عددی نزدیک به ۲۵ درصد به پایان برسانیم./ خبرآنلاین 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار