جعفر قادری، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

ثبات اقتصادی، مروج سرمایه‌گذاری در تولید

جعفر قادری، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بی‌ثباتی اقتصادی ازجمله نوسان نرخ ارز مانع از سرمایه‌گذاری در تولید می‌شود، گفت: وقتی بدون دلیل با بخش خصوصی در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی رقابت می‌شود، به‌نوعی گرفتار خودتحریمی می‌شویم. 
جعفر قادری؛ نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 03
کد خبر: ۲۷۴۵۵۹

ثبات اقتصادی، مروج سرمایه‌گذاری در تولید

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ایران با دارا بودن هفت درصد ذخایر معدنی جهان، نیروی کار جوان و موقعیت راهبردی، بستر بالقوه‌ای برای سرمایه‌گذاری دارد، اما موانعی همچون بی‌ثباتی سیاست‌های اقتصادی، شفاف نبودن نظام مالیاتی، مشکلات تأمین مالی تولیدکنندگان و محدودیت‌های صادراتی باعث شده‌اند میزان سرمایه‌گذاری در بخش تولید بسیار کمتر از ظرفیت واقعی باشد. 

 

تورم بالا و جذاب نبودن سرمایه‌گذاری مولد، باعث شده است سرمایه‌ها به سمت بازارهای غیرمولد مانند ارز، طلا و سفته‌بازی سوق یابد. تا زمانی که سود سرمایه‌گذاری در تولید کمتر از بازدهی بازارهای غیرمولد باشد، سرمایه‌گذاری در بخش تولید افزایش نخواهد یافت.

 

سیاست‌های اقتصادی باید پایدار باشد، بوروکراسی زائد حذف، نظام مالیاتی اصلاح و تأمین مالی برای تولیدکنندگان تسهیل شود. مجلس شورای اسلامی نیز باید در جهت اصلاح قوانین مالیاتی و رفع موانع صادراتی اقدام کند.

وقتی بدون دلیل با بخش خصوصی و مردمی در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی رقابت می شود، به نوعی گرفتار خودتحریمی می‌شویم

جعفر قادری، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره موانع اصلی‌ای که عامل سرمایه گذاری نکردن مردم در بخش اقتصاد هستند به «راهبرد معاصر» گفت: در بخشی از قوانین اقتصادی مرتبط با تولید به تسهیل فضای کسب و کار پرداخته شده است، اما تاکنون آنگونه که انتظار می رود، تسهیل فضای کسب و کار و دریافت مجوزها طبق خواست ما پیش نرفته است.

 

وی افزود: یکی از اصلی ترین موانعی که اجازه توسعه و رشد سرمایه گذاری در تولید نمی دهد، مرتبط با تسهیل نشدن فضای کسب و کار است؛ یعنی دریافت مجوز به عنوان بخشی از تسهیل فضای کسب و کار همچنان چالش بزرگی است. تسهیل صدور مجوزها ذیل بهبود فضای کسب و کار تاکنون کاملاً اجرا نشده است و رضایت بخش نیست.

 

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به سایر عوامل مخل در سرمایه گذاری در تولید پرداخت و عنوان کرد: وقتی بدون دلیل با بخش خصوصی و مردمی در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی رقابت می شود، به نوعی گرفتار خودتحریمی می‌شویم، یعنی در داخل با دستان خود به شدت گرفتن تحریم های دشمن برای توسعه نیافتن رونق تولید می‌افزاییم.

 

قادری گفت: تحریم‌ها و نامشخص بودن بعضی قوانین و مقررات باعث سرمایه گذاری نکردن در فعالیت های تولیدی شده است. دخالت ها در روند کار سرمایه گذاران و تولید کنندگان نیز مانع رشد تولید و سرمایه گذاری در فعالیت های مولد است.

 

وی تصریح کرد: نامشخص بودن سیاست‌ها در راستای حمایت از سرمایه گذاری در تولید، حمایت جدی نکردن دستگاه قضایی از تولید کنندگان و برخورد روشن و شفاف با مزاحمانی که مانع سرمایه گذاری در تولید و رشد تولید می شوند، تعریف نشدن فرهنگ مطلوبی که از سرمایه گذاری در فعالیت های تولیدی به عنوان فرهنگ درست و مطلوب جامعه حمایت کند؛ ازجمله موانعی است که پیش روی سرمایه گذاری در تولید هستند.

 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است: بخشی از کار سرمایه گذاری در تولید فرهنگ سازی برای دولت و مردم است؛ یعنی باید فرهنگ حمایت و رفتار درست با سرمایه گذار در جامعه و میان مسئولان نهادینه و ترویج شود، زیرا متأسفانه دیده شده است رفتار خوبی با سرمایه گذار نمی شود.

برای به حرکت درآوردن سرمایه ها به سمت تولید باید به سمت تسهیل قوانین و مقررات در حوزه های گمرکی، سیاست‌های پولی، ارزی و تجاری و سایر مولفه‌ها رفت‌

وی به آفت نبود ثبات اقتصادی و اثراتی که روی فعالیت های مولد و سرمایه گذاری در بخش تولید دارد، پرداخت و گفت: ثبات اقتصادی عامل مهم رشد و سرمایه گذاری در تولید است. هرگونه بی ثباتی اقتصادی ازجمله شناخته ترین آنها در اقتصاد ایران، یعنی نوسان در نرخ ارز و پشتیبانی و حمایت نکردن صندوق توسعه ملی، بازار سرمایه و نظام بانکی کشور از بخش تولید مانع سرمایه گذاری در تولید می شود.

 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: برای به حرکت درآوردن سرمایه ها به سمت تولید باید به سمت تسهیل قوانین و مقررات در حوزه های گمرکی، سیاست‌های پولی، ارزی و تجاری و سایر مولفه‌ها رفت‌؛ زیرا مجموعه این عوامل باعث می شود سرمایه‌گذاری به صورت جدی در اقتصاد انجام شود. 

 

قادری عنوان کرد: بازارهای غیر مولدی که منابع مالی دریافت می‌کنند، وجود دارند بدون اینکه در بخش تولید سرمایه‌گذاری شود و توده قابل توجهی از سرمایه‌گذاری‌ها وارد این بخش می شود که باید با طرح های مالیات بر سوداگری و … مورد بازنگری قرار بگیرد. 

 

وی افزود: به جای اینکه سرمایه های مردمی وارد بازارهای موازی شوند، باید وارد بخش تولید شوند و مردم حاشیه سود امنی در پرتو فعالیت های تولیدی و حفظ قدرت خرید در این بخش داشته باشند.

ارسال نظر
آخرین اخبار