ذوالنوری: سیاست ایران، حبس علم نیست-راهبرد معاصر
سردار مرتضوی‌: تروریست‌های تفتان را ۱۵ ساعته به هلاکت رساندیم انتقاد رئیس‌جمهور از کیفیت اجرای برخی خطوط ریلی فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق سپاه: نگاه دشمن امروز از زبان برخی مسئولان بیان شد | ما حامی بلوچ هستیم و این را در عمل نشان داده‌ایم نائب رئیس کمیسیون اجتماعی در واکنش به اطلاعیه مجمع درباره طرح ساماندهی کارکنان: مجمع تشخیص اجازه قانون‌گذاری ندارد ایران از چه موشک‌هایی برای پاسخ قاطع به اسرائیل استفاده خواهد کرد؟ حضور سرزده دختر پزشکیان در منزل شهید رحیم پور به نمایندگی از پدر + عکس تکذیب ادعای حکم پزشکیان برای زاکانی کمال خرازی: اگر ایران تهدیدی وجودی بشود، دکترین هسته‌ایِ خود را تغییر خواهد داد | ما توانایی لازم برای ساخت سلاح اتمی را داریم دستگیری و هلاکت ۱۲ تن از اعضای تیم ترور و شرارت در سیستان و بلوچستان خطیب جمعه تهران: تجاوز اسرائیل به ایران حماقت بود | دشمن مردم ایران را نشناخته است | تا آخر ایستاده‌ایم داداشی، نماینده مجلس در واکنش به بیانیه مجمع تشخیص: درباره طرح ساماندهی کارکنان توپ را داخل حیاط مجلس نیندازید؛ اینکه بخواهید بیانیه صادر کنید و بگویید مجلس مقصر بوده درست نیست واکنش رئیس دفتر عقیدتی فرماندهی کل قوا به اظهارات سخنگوی دولت درباره حجاب: دولت به جای اهتمام برای اجرای قانون و ایجاد زمینه حجاب در جامعه فرافکنی می‌کند سردار سلامی: پاسخ غیرقابل تصوری به اسرائیل خواهیم داد / اسرائیلی‌ها فکر می‌کنند با پرتاب چند موشک می‌توانند تاریخ را عوض کنند رئیس دفتر مقام معظم رهبری: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها دندان‌شکن است رهبر انقلاب: پشت رژیم صهیونیستی را یک جبهه شرارت پُر کرده | جبهه مقاومت پیروز است | اسرائیل شکست خورد

ذوالنوری: سیاست ایران، حبس علم نیست

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی حبس علم نیست، خاطرنشان کرد: علم، ابزار نظام سلطه است چرا که علم، قدرت و وسیله تسلط آنها است آنها این علم را در اختیار دارند بنابراین راهش این است که این سلاح را به دست بگیریم.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۱ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 10
کد خبر: ۲۷۴۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مجتبی ذوالنوری» روز یکشنبه در همایش «آپارتاید علمی صلح عدالت و امنیت جهانی» افزود: امروز یکی از بلایا و مصیبت‌های اصلی بزرگ حاکم بر دنیا آپارتاید و تبعیض در همه عرصه‌ها است؛ اگر ما هرم قدرت حاکم را در دنیا تجزیه و تحلیل کنیم مشاهده می‌کنیم که تبعیض و بی‌عدالتی در آن کاملاً هویدا است.

 

وی ادامه داد: ساختار مجامع بین المللی و توزیع قدرت امروز در دنیا به شکلی است که نشانی از عدالت در آن پیدا نمی‌شود بحث یک‌جانبه‌گرایی و جهانی‌سازی هم که تمام ابزارها در اختیار جریان حاکم بر دنیا و قدرت حاکم است در قلع و قمع بضاعت ملت‌های دیگر در همه زمینه‌ها امروز تلاش می‌شود.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: یک نمونه آن آپارتاید علمی است در همه زمینه‌ها و همه عرصه‌ها و در مورد کشورهای مختلف در حال توسعه کشورهایی که به دنبال استقلال هستند و کشورهایی که مایل نیستند ابزار نظام سلطه باشند یا در این نظام هضم شوند این آپارتاید به شدت به اجرا گذاشته می‌شود.


ذوالنوری عنوان کرد: یک نمونه آن کشور خودمان است امروز شما می‌بینید که ما در تحریم جدید علمی و در تحریم کامل تکنولوژی و صنعت هستیم.


وی اضافه کرد: به بهانه دور زدن تحریم‌ها امروز دانشمندان ما را در زمینه‌های مختلف در دنیا مورد تعقیب و ایذا و دستگیری قرار می‌دهند حتی از درج مقالات آنها مجلات معتبر علمی دنیا جلوگیری می‌کنند چرا که دیدن دنیا از حرکت نسل جوان ما در عرصه‌های علمی به عنوان شتاب علمی و خیزش علمی یاد می‌کند. بنابراین امروز تا این سطح ورود کردند که جلوی چاپ مقالات فرهیختگان و تحصیل‌کردگان ما را بگیرند.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: دشمنان در زمینه‌های مختلف سعی کردند تحریم کامل را اجرا کند امروز در زمینه‌های تجهیزات پزشکی و زمینه کشتیرانی هواپیمایی صنعت نفت و گاز و خودروسازی و در زمینه‌های مختلف ما شاهد اعمال این بی‌عدالتی و تحریم جدی هستیم نه تنها بی‌عدالتی بلکه در حقیقت راهزنی و سرقت علمی هستیم.


ذوالنوری گفت: امروز با فشار در کشورها سعی می‌کنند فضایی را ایجاد کنند که بر اثر مشکلات اقتصادی نتوانند مغزها را پرورش دهند و زمینه پیوند علم و تکنولوژی در کشورها اتفاق بیفتد کشورهایی که مثل ما مرزهای بالایی از تولید علم رسیده‌اند به ساعت ما را تحت فشار قرار می‌دهند که ما نتوانیم آن علم را وارد عرصه اجرا و جامعه و تکنولوژی کنیم و مردم ما نتوانند نتیجه آن علم و تکنولوژی را در زندگی خود و سفره‌ها ببینند.


وی اظهار داشت: امروز با مقوله‌ای به نام فرار مغزها سعی می‌کنند سرمایه‌های کشورهای مختلف را سرقت کنند و آنجا در انحصار خود قرار دهند و از آن بضاعتی که با فرار مغزها به دست می‌آورند کشورهایی که متن آن مغزها هستند در فشار قرار بگیرند.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: برگزاری اینگونه همایش‌ها از این دست آن هم به صورت سیار در کشورهای مختلف چرخه این بیداری را ایجاد می‌کند این مطالبه‌گری را فراهم می‌کند قدرت و زمینه جسارتی که ملت‌های دنیا فرهیختگان و دانشمندان فریب زرق و برق تصنعی قدرت‌های استکباری و جوامع پیشرفته را نخورند تا بتوانند به این بی‌عدالتی علمی و تبعیض در عرصه‌های مختلف فریاد اعتراض‌خواهی داشته باشند فراهم می کند.


ذوالنوری ادامه داد: امروز یک راهش همین است که ما اعلام و بصیرت‌افزایی و اطلاع‌رسانی کنیم که چگونه منابع فکری و علمی دنیا غارت می‌شود و چگونه همان بضاعت علمی علیه خود آن ملت‌ها و کشورها در جهت سلطه یک جانبه قدرت‌های خاص به کار گرفته می‌شود


وی یادآور شد: کار دوم این است که علم را باید به دست آورد ولو اینکه تحریم کنند. آنهایی که علم دارند آنرا به مشارکت بگذارند که سیاست جمهوری اسلامی امروز حبس علم نیست.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امروز با هر کشوری که ارتباط داریم اعلام آمادگی می‌کنیم که داشته‌هایمان را به مشارکت بگذاریم و دیگران را سهیم کنیم به صدور علم و تکنولوژی به کشورهای مختلف کمک کنیم همچنان که امروز تاثیر این عمل را در بسیاری از کشورها می‌بینید.


ذوالنوری افزود: امروز به سمت جمهوری اسلامی رجوع می‌شود و بخلی از ارائه آن که نداریم.


وی عنوان کرد: به رغم همه این بی‌عدالتی‌ها و فشارها امروز به تعبیر رهبر معظم انقلاب دانشمندان و فرهیختگان ما مرزهای علمی را جلو برده‌اند در مرزهای زمینی اگر شما مرزی را جابجا کنید متهم به تجاوزگری هستید اما در مرز فکری هر چقدر بتوانید مرزهای دانش را بشکنید و تغییر دهید و جابجا کنید این مورد تحسین است و حقیقتی است که باید اتفاق بیفتد.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: امروز در زیر همه فشارهایی که متوجه مردم و دانشگاه‌ها و دانشمندان ما شده و به رغم مخالفت‌های استکبار و قدرت‌های بزرگ شاهد هستیم که این مرزشکنی در ابعاد مختلف اتفاق افتاده است.


ذوالنوری تصریح کرد: ما در بحث هسته‌ای این توانمندی را کسب کردیم که بتوانیم غنی‌سازی کنیم. امروز ۱۱ کشور دنیا توان غنی‌سازی اورانیوم را دارند و هفت کشور دنیا توان تولید چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارند که یکی از آن یازده و هفت کشور، جمهوری اسلامی ایران است.


وی بیان کرد: امروز شما با همه فشارها دستتان را از زیر سنگ دیگران، خارج کرده‌اید و اگر این بضاعت در اختیار ما نبود حتی در مذاکرات شما را طرف خود قرار نمی‌دادند.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: امروز در زمینه نانو بیو سلول‌های بنیادی، شبیه‌سازی ژنتیکی ما تقریباً در ردیف کشورهای اول دنیا قرار است.


ذوالنوری ادامه داد: چرا شما وقتی که ماهواره امید را به فضا فرستادید تا بیش از ۴۰ روز این موضوع نقل و نقل محافل رسانه‌ای دنیا بود و تحلیل‌ها متمرکز بر این موضوع بود ماهواره ای که وزن آن ۲۵ کیلوگرم و عمر مفید آن هم چهارماه بود چرا باید بیش از ۴۰ روز به آن بپردازند چون آنها می‌دانند دستیابی به این کار مستلزم دست یافتن به یک مسائل و پیش نیازهایی است.


وی خاطرنشان کرد: امروز این پیشرفت‌ها نگرانی نظام سلطه است. علم، ابزار نظام سلطه است چرا که علم، قدرت و وسیله تسلط آنها است. آنها این علم را در اختیار دارند بنابراین راهش این است که این سلاح را به دست بگیریم.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امروز در صنایع نظامی پیشرفت‌های زیادی داشتیم ولی امروز در ساخت سلاح‌های سبک و سنگین توپ و خمپاره و تانک هواپیمای جنگی و شکاری زیردریایی پهپاد ناو و ناوچه قدرت پیدا کرده‌ایم.
ذوالنوری عنوان کرد: امروز اگر روسای جمهوری آمریکا می‌گویند همه گزینه‌ها روی میز است ولی کاری نمی‌توانند انجام دهند به خاطر قدرت ما است.


وی ادامه داد: اگر می‌آییم و پهپاد جاسوسی آنها را می‌زنیم توان پاسخگویی به آن را ندارند برای آنکه می‌دانند در صورت پاسخ دادن ایران پاسخ آنها را به شدت خواهد داد و آنها بیشتر از ما تلفات خواهند دید.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: بنابر این می‌شود در مقابل تبعیض بی‌عدالتی و آپارتاید علمی ایستاد و این کم هزینه‌ترین اقدام ‌برای ما است که هزینه‌های کمتری بدهیم. با تسلیم و سازش و اقدام نکردن راه به جایی نمی‌شود برد و امروز می‌توان این حرکت دانشمندان ما الگویی باشد برای کشورهای مختلف همچنان که در ابعاد دیگر این الگوگیری را ما شاهد هستیم.


ذوالنوری تاکید کرد: آقایی، استقلال، ارباب خود بودن و نوکری نکردن هزینه‌هایی دارد که در این مبارزه باید داد.

 

کنفرانس بین المللی آپارتاید علمی سال آینده در تهران برگزار می شود
«داود عامری» دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی در این همایش گفت: امروز روز خدمت علم در جهت صلح و توسعه است. روزی که برای پرداخت به کارکرد علم و ایجاد توسعه در جهان کنونی نام گذاری شده و مورد توجه محافل مختلف جهان است. عدالت علمی یکی از آرمان‌های بزرگ بشری و یکی از آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است. تبعیض علمی و بی عدالتی در توسعه علمی و انتقال عمل یک معضل بزرگ و از مصادیق آپارتاید در جهان کنونی است.


وی افزود: آپارتاید علمی یک آسیب بزرگ در حوزه صلح، عدالت و امنیت جهانی است. مجمع جهانی صلح تلاش می‌کند تا با نشر و تبیین جایگاه علم، تأثیرپذیری صلح را در راستای برقراری امنیت تبیین کند. این نشست مقدمه کنفرانس بین المللی علمی و دانشگاهی دنیا در زمینه آپارتاید علمی است که سال آینده در تهران برگزار می شود.


وی ادامه داد: در یک امکان سنجی در اردیبهشت ماه امسال به بیش از ۱۰۰ نفر از روسای دانشگاه های معتبر دنیا پیامی فرستادیم در یک جمله موضوع آپارتاید علمی را تبیین و تقاضا کردیم اگر علاقه مند هستند در این پویش جهانی حضور پیدا کنند به ما پیام بدهند.

 

سازمان ملل از فقدان عدالت در حوزه های مختلف رنج می برد
«محمدرضا مجیدی» دبیرکل مجمع مجالس آسیایی در این همایش افزود: باید در حوزه آپارتاید علمی تولید محتواهای بیشتری انجام شود تا به غنای این حوزه در ابعاد بین‌المللی کمک شود و بتوانیم از منظر تولید اسناد به یک سند جامع در حوزه کنوانسیون تبعیض علمی و مقابله با آپارتاید دست یابیم.

 

وی ادامه داد: سه ربع قرن از ایجاد سازمان ملل متحد گذشته است و سال ۲۰۲۰، ۷۵ سال از تاسیس سازمان ملل متحد می‌گذرد. این سازمان همچنان از فقدان عدالت در حوزه های مختلف رنج می برد بسیاری از آژانس ها موسسات و نهادهای وابسته به این سازمان با اعلامیه ها و قطعنامه‌های روی کاغذ تلاش کردند این نقیصه را جبران کنند ولی گفتمان حاکم و مسلط اجازه نمی‌دهد که این سازمانها از چنبره موجود خارج شوند و برخی از سازمانها نیز با رویکرد خودتحریمی و تحریم دیگر نهادها مواجه می شوند.


مجیدی ادامه داد: اساساً فلسفه پیدایش بسیاری از سازمان‌های تخصصی و آژانس های بین المللی از جمله یونسکو حفظ امنیت از رهگذر دانش، آموزش و فرهنگ است ولی متاسفانه امروزه آنها نیز با این تغییر مواجه هستند و به دلیل ورود به این حوزه از سوی آمریکا رژیم صهیونیستی با تحریم مواجه شده‌اند و بودجه آنها به یک سوم و کمتر کاهش یافته است.


دبیرکل مجمع مجالس آسیایی تاکید کرد: حتی در آستانه هزاره جدید سازمان ملل متحد تلاش کرد با انتشار اسناد جدید بتواند دست کم به صورت شعاری اقدامی انجام دهد، ولی حتی آنچه که در بندهای این اسناد قید شده بود، عمل نکرد.


وی گفت:. انتظار از این نشست علمی و کنفرانس های بعدی این است که افقی را پیش روی مجامع علمی بگشایند.


مجیدی افزود :آژانس های تخصصی که به این موضوع ورود داشتند، با تحریم مواجه شدند. من زمانی که نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو را برعهده داشتم دستوری آمد مبنی بر اینکه ملاقاتی با مدیر کل ژاپنی این سازمان داشته باشم. این ملاقات انجام شد و در حوزه حقوق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران طرح بحث شد؛ به محض اینکه ما این موضوع را مطرح کردیم مدیرکل گفت که اینجا جای طرح این مسائل نیست که من به او گفتم جناب مدیر کل این موضوع هسته ای نیست بلکه یک بازی دومینوست که امروز و فردا بسیاری از کشورهای در حال توسعه متهم می شوند.


وی ادامه داد: این گونه نشست‌ها می‌تواند مدخلی برای تهیه یک سند علمی جامع باشد اما درباره اینکه چه باید کرد می توان گفت که باید افکار عمومی جهان را که مخالف این نوع رویکرد هستند با دیپلماسی عمومی همراه کنیم. برگزاری نشست های علمی سنگ بنای این اقدام است. در این ساحت است که می‌توان رژیم آپارتاید صلحی که مدنظر آمریکا و رژیم صهیونیستی است، فروپاشید.
دبیرکل مجمع مجالس آسیایی گفت: موضوع بعدی این است که باید در نهادهای بین المللی حضور فعال و تأثیرگذار داشت که با دیپلماسی علمی و فناوری ممکن است در این زمینه می‌توان از ظرفیت اساتید و دانشجویان و پژوهشگران استفاده کرد که نحوه استفاده از این ظرفیت باید در نشست های تخصصی بررسی شود.


وی افزود همچنین باید از ظرفیت های نوین و بلااستفاده در عرصه دیپلماتیک نهایت استفاده را برد که من از آن به عنوان دیپلماسی مکمل یاد می کنم. ما در گام اول به تعبیر مقام معظم رهبری از دیپلماسی دولتی استفاده کردیم، ولی امروزه ما باید از ظرفیت دیپلماسی مکمل نهایت استفاده را ببریم؛ چه در حوزه دیپلماسی دولتی و چه در حوزه دیپلماسی قضایی.

منبع: ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار