سود سهام عدالت ۱۴۰۵ کی واریز می‌شود؟ آخرین اخبار سهام عدالت ۱۴۰۵ و جزئیات مرحله جدید پرداخت نرخ ارز در مرکز مبادلات امروز یکشنبه ۲۱ تیر اطلاعیه توانیر در مورد برنامه خاموشی‌های تابستان ۱۴۰۵ جزییات تازه درباره تغییر در نحوه سوخت‌گیری/ چرا کارت سوخت به کارت بانکی منتقل نشد؟ جزئیات حراج شمش طلا تیر ۱۴۰۵ فروش فوری و فوق العاده ۹ محصول ایران خودرو بدون قرعه کشی تیر ۱۴۰۵ + شرایط ثبت نام طرح‌های عادی، جوانی جمعیت و خودرو‌های فرسوده کدام بانک‌ها ارز اربعین می‌فروشند؟ تحول در محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی + جزییات آخرین وضعیت اختلال بانکی ۲۱ تیر؛ زمان بازگشت کامل خدمات اعلام شد علت ریزش سنگین بورس چیست؟ علت خاموشی مناطقی از تهران مشخص شد/ قطعی برق ناشی از حادثه فنی بود؟ بازگشت تدریجی خدمات بانک‌های مختل شده/ داده‌های حساب مردم در امان است سقوط ۵۰۰۰ تومانی قیمت دلار؛ سکه ۵ میلیون تومان ارزان شد/ پیش بینی قیمت طلا و سکه آغاز پیش فروش کوییک از یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ / جزئیات کامل پیش فروش کوییک قیمت جدید محصولات مدیران خودرو تیر ۱۴۰۵ آخرین قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۴۰۵/۰۴/۲۰

تنش شدید کم‌آبی در هرمزگان / سد‌ها به نقطه بحرانی رسید‌ند

تنش شدید کم‌آبی در هرمزگان / سد‌ها به نقطه بحرانی رسید‌ند استان هرمزگان، با ۷۵.۹ درصد کاهش بارش‌ها نسبت به دوره بلندمدت، در معرض یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های آبی خود قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۶ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 06
کد خبر: ۲۷۵۰۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، هرمزگان استان ساحلی و گرم جنوب کشور، که همواره با کم‌آبی دست و پنجه نرم کرده، در سال آبی جاری با کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و ذخایر آب در سد‌ها روبه‌رو شده است وضعیت بحرانی منابع آبی این استان باعث شده تا مسئولان در تلاش باشند تا راه‌حل‌های فوری برای جلوگیری از بحران آبی در تابستان ۱۴۰۴ پیدا کنند.

براساس آمار‌های سازمان هواشناسی، استان هرمزگان در صدر کاهش بارش‌ها در کشور قرار دارد تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، میزان بارش‌ها در این استان نسبت به دوره بلندمدت ۷۵.۹ درصد کاهش یافته است.

این رقم نشان‌دهنده شرایط سختی است که هرمزگان در آن قرار دارد در کنار این کاهش شدید بارش‌ها، تداوم خشکسالی‌های پی‌درپی وضعیت منابع آبی این استان را بحرانی‌تر کرده و ذخایر سد‌ها را به کمترین حد خود رسانده است.

در حالی که این استان به‌عنوان یکی از مناطق کم‌بارش کشور شناخته می‌شود، ادامه روند خشکسالی و کاهش بارش‌ها می‌تواند تبعات گسترده‌ای بر تأمین آب شرب و مصارف کشاورزی بگذارد در این شرایط، هرمزگان برای مقابله با بحران کم‌آبی نیازمند یک برنامه مدیریت مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی است.

وضعیت بحرانی سد‌های هرمزگان

جمشید عیدانی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان، در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها نسبت به کاهش شدید ذخایر سد‌های استان هشدار داده و شرایط موجود را بحرانی توصیف کرده است. به گفته وی، کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی‌های مداوم طی سال‌های اخیر باعث کاهش قابل توجه حجم آب در سد‌های استان شده و اگر اقدامات جدی برای مدیریت مصرف صورت نگیرد، تابستان ۱۴۰۴ می‌تواند با مشکلات فراوانی در تأمین آب مواجه شود.

عیدانی بر لزوم مدیریت مصرف و مقابله با برداشت‌های بی‌رویه آب در استان تأکید کرد و گفت: بخش کشاورزی، که یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان منابع آبی است، باید به‌ویژه در این شرایط بحرانی با صرفه‌جویی در مصرف آب همراه باشد همچنین، وی اشاره کرد که کاهش شدید ذخایر سد‌ها و استفاده بی‌رویه از منابع آبی به بحران کم‌آبی دامن زده و باید راه‌حل‌هایی برای حل این مشکل اندیشیده شود.

ضرورت فرهنگ‌سازی برای مصرف بهینه آب

یکی از اصلی‌ترین راهکار‌هایی که مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان مطرح کرد، فرهنگ‌سازی و آموزش در زمینه مصرف بهینه آب بود. عیدانی با اشاره به اینکه باید تغییر نگرش و رفتار شهروندان در خصوص مصرف آب صورت گیرد، افزود: با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و نهاد‌های آموزشی، باید فرهنگ صحیح مصرف آب در جامعه ترویج یابد. این فرهنگ‌سازی می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش فشار بر منابع آبی استان داشته باشد.

وی همچنین تاکید کرد که آگاهی‌بخشی به مردم و تشویق آنان به صرفه‌جویی در مصرف آب می‌تواند گامی مؤثر در کاهش بحران آب در هرمزگان باشد به گفته عیدانی، این فرهنگ‌سازی باید به‌ویژه در آستانه تابستان که مصرف آب افزایش می‌یابد، شدت یابد.

عیدانی همچنین از برخورد قاطع با متخلفین و بهره‌برداران غیرمجاز آب خبر داد و گفت: با هدف صیانت از منابع آبی استان، با هرگونه برداشت غیرقانونی آب برخورد خواهیم کرد و از هیچ تلاشی برای جلوگیری از هدررفت این سرمایه ملی دریغ نخواهیم کرد در این راستا، کنترل و نظارت بر برداشت‌های آب در بخش کشاورزی، صنعتی و خانگی باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.

پیش‌بینی بحران در تابستان پیش رو

هرمزگان که در سال‌های گذشته نیز با بحران کم‌آبی مواجه بوده، در سال ۱۴۰۴ با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو خواهد شد. کاهش ذخایر سدها، افزایش مصرف آب در فصل تابستان، و تداوم خشکسالی می‌تواند این بحران را به اوج خود برساند به همین دلیل، مسئولان استانی و ملی باید برای مدیریت منابع آبی و به‌ویژه در استان‌های کم‌بارش مانند هرمزگان، تدابیر اساسی و فوری بیندیشند.

بحران کم‌آبی در هرمزگان از جمله چالش‌های عمده‌ای است که در آینده‌ای نزدیک می‌تواند مشکلات جدی در تأمین آب شرب و کشاورزی این استان ایجاد کند کاهش ۷۵.۹ درصدی بارش‌ها و کاهش شدید ذخایر سد‌ها شرایطی بحرانی را رقم زده است در این شرایط، استفاده بهینه از منابع آبی، فرهنگ‌سازی عمومی در خصوص مصرف صحیح آب و نظارت بیشتر بر برداشت‌های غیرمجاز از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند به مدیریت این بحران کمک کند./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار