دوره هجدهم جشنواره موسیقی نواحی هم امسال برگزار می‌شود

در نشست خبری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی، درباره برگزاری دوره هجدهم در سال جاری، بودجه جشنواره، حضور گروه‌های موسیقی در بین مردم صحبت شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۲ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 20
کد خبر: ۲۷۶۰۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  نشست خبری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با حضور احمد صدری (سرپرست دفتر موسیقی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی)، فرخنده جلالی (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان)، محمدعلی مرآتی (مدیر انجمن موسیقی) و فواد توحیدی (دبیر جشنواره) برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست صدری ضمن اعلام اینکه دوره هجدهم جشنواره موسیقی نواحی در سال جاری برگزار می‌شود، گفت: زمان‌بندی دوره هجدهم فعلا اعلام نمی‌شود ولی احتمالا در نیمه دوم سال باشد؛ چون دوره هفدهم باید برگزار شود و در ادامه آن شورای سیاستگذاری باید تشکیل و درباره آن تصمیم‌گیری شود. تلاشمان این است که این دوره از جشنواره به بخش‌های مختلف موسیقی نواحی ورود کند و صرفا به اجرا محدود نشود. 

پس از او جلالی بیان کرد: از زمانی که میزبانی جشنواره به ما منتقل شد حامیان فرهنگ و هنر اعلام آمادگی کردند و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی تامین‌کنندگان بودجه جشنواره هستند. انتخاب میزبان جشنواره موسیقی نواحی به لطف معاونت امور هنری از میان استان‌هایی که کاندید شده بودند به استان هرمزگان سپرده شد. قطعا ظرفیت‌های موسیقی در هرمزگان این مزیت را در اختیار ما قرار داد. همچنین یکی دیگر از دلایلی که موجب شد میزبانی به ما سپرده شود، این است که هرمزگان سال‌هاست محل زیست اقوام مختلف ایران است که زیست، کار و همزیستی آنها در این استان کنار هم شکل گرفته است. حال زمزمه‌های برگزاری این جشنواره در هرمزگان هم این همزیستی را بیشتر کرده است.

او ادامه داد: در این دوره میزبان ۳۴ و ۱۰۶ هنرمند گروه از ۲۲ استان هستیم که استان‌های مختلف از ابتدا مشارکت خوبی داشتند. از هرمزگان به عنوان میزبان ۶ گروه، هفت گروه از استان کرمان و از استان‌های سیستان و بلوچستان، گیلان، فارس، خراسان‌های رضوی و شمالی و خوزستان دو گروه و بقیه استان‌ها یک گروه در جشنواره دارند. در جشنواره گروه‌نوازی، دونوازی و تکنوازی تکثر خوبی دارند.

جلالی تصریح کرد: همچنین میزبان ۲۰ محقق و پژوهشگر موسیقی نواحی هستیم که هر شب علاوه بر این که گروه‌های موسیقی را از دیدگاه پژوهشی بررسی می‌کنند، بررسی‌هایی هم راجع به سازها و ابزارهای موسیقی نواحی خواهیم داشت. تلاش داریم سازهای موسیقی مثل عود و جفتی که در استان هرمزگان امکان ساخت آنها وجود دارد، در حاشیه جشنواره معرفی کنیم. در این دوره تجلیل از مفاخر موسیقی را هم داریم. 

او درباره پوشش رسانه‌ای جشنواره موسیقی نواحی گفت: از پنجم تا هشتم که جشنواره شروع می‌شود، تمام تلویزیون‌های اینترنتی، صفحات تلوبیون و آپارات این رویداد را پوشش می‌دهند تا مردم بتوانند به صورت زنده جشنواره را دنبال کنند.

او درباره بخش‌هایی از هرمزگان که میزبان اجراهای موسیقی هستند گفت: هرمز اعلام آمادگی کرده است و گروه‌هایی به نوار ساحلی بندر عباس، بازارهایی که محل تردد مردم است و پارک‌ها، فرهنگسراها و سینماها اعزام می‌شوند.

مدیرکل ارشاد هرمزگان درباره بلیت‌فروشی اجراها نیز گفت: بلیت‌فروشی آغاز شده ولی قصد ما درآمدزایی برای جشنواره نیست و بیشتر هدف ما نظم‌بخشی به جشنواره است. برای شنیدن و ارتباط بیشتر هنرجویان، دانش‌آموزان و دانشجویان با موسیقی نواحی، برای آنها بلیت رایگان در نظر گرفته شده است. قیمت بلیت‌ها برای خرید ۱۰۰ هزار تومان است.

جلالی درباره میزبانی دوره بعد از این رویداد گفت: امیدوارم میزبانی امسال هرمزگان به اندازه‌ای رضایت هنرمندان را همراه داشته باشد که میزبان دوره بعدی هم باشیم.

توحیدی درباره نحوه انتخاب گروه‌ها گفت: وقتی حکم دبیری را گرفتم یک گروه مشورتی داشتیم که هر کدام گروه‌هایی را معرفی کردیم که تعدادی از گروه‌های جشنواره نتیجه آن مشورت‌هاست. تعدادی گروه را هم خودم انتخاب کردم و سعی کردم که تکراری نباشند و یا افرادی باشند که سال‌ها پیش در جشنواره حضور داشته‌اند. خیلی از افراد برای اولین بار است که در جشنواره حضور دارند و این اتفاق خوبی است؛ زیرا برخی جشنواره‌ای شده‌اند و فکر می‌کنند، همیشه باید باشند و حتی تهدید کردند که جشنواره را زمین می‌زنند.

او ادامه داد: در بحث پژوهشی نیز شیوه این است که پژوهشگران بیشتر گوش باشند تا زبان و بیشتر صحبت‌های اهالی موسیقی را بشنویم؛ زیرا یکی از مشکلات موسیقی نواحی این است که پژوهشگران نظرات شخصی و اصطلاحات خود را وارد موسیقی نواحی کردند. 

توحیدی درباره مخاطبان جشنواره گفت: این نوع موسیقی برای افرادی است که با موسیقی نواحی آشنایی ندارند و بیشتر مخاطبان تصادفی هستند؛ یعنی افرادی موسیقی یک منطقه را نمی‌شناسند و می‌بینند گروهی موسیقی اجرا می‌کنند و جذب کار آنها می‌شوند. گروه‌های موسیقی بین مردم هستند و می‌توانند موسیقی واقعی خود را ارائه کنند. دو تا بستر باز و بسته برای اجرای موسیقی داریم.

او همچنین درباره حضور زنان در جشنواره گفت: امسال در جشنواره بانوان هم در کنار مردان حضور دارند ولی در موسیقی نواحی کلا حضور بانوان کمرنگ است و زمانی که فراخوان می‌دهیم خودشان باید اعلام آمادگی کنند. / خبر آنلاین

ارسال نظر