به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در کشورمان بخشی از جامعه از تأمین انرژی و خوراک لازم ناتوان هستند. اگر از اواسط یا نیمه های شب در خیابان های تهران و کلان شهرها و حتی شهرهای کوچک تردد کنیم، کمابیش شاهد خواهیم بود فقر در زیر پوست شهر هست. گرسنگی و فقر جز فشار بر جسم، سبب کاهش بهره وری و نیز افزایش بزه اجتماعی می شود.
در این راستا، طرح ارائه کالابرگ الکترونیکی و تداوم آن برای کاهش فقر تأثیرگذار است، زیرا ۹۰ درصد کالاهای الکترونیکی خوراکی است. بنابراین تداوم و گسترده کردن کالابرگ اگر شرایط رفاه را ارتقا ندهد، برای رفع گرسنگی اثرگذار است و می تواند پروتئین لازم را برای افراد تأمین کند. به نظر می آید استمرار این طرح هوشمندانه است.
در شرایط بحران اقتصادی باید برخی سیاست ها را برای تأمین معیشت حداقلی مردم در دستور کار قرار داد
مرتضی افقه، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان مثبت بودن رویکرد حاکمیت نسبت به تداوم اعطای کالابرگ الکترونیکی به دهک های پایین درآمدی جامعه به «راهبرد معاصر» گفت: دلسوزان کشور و افرادی که نگران تأمین معیشت مردم به ویژه دهک های آسیب پذیر جامعه هستند، بر تداوم اعطای کالابرگ تا تحقق ثبات در قیمتی و بهبود وضعیت اقتصادی، رونق و رشد تولید و ایجاد اشتغال و درآمد یا افزایش قدرت خرید خانوارها تأکید می کنند.
وی افزود: در شرایط بحران اقتصادی باید برخی سیاست ها را برای تأمین معیشت حداقلی مردم در دستور کار قرار داد. حمایت از دهک های پایین درآمدی نه تنها در ایران بلکه در همه کشورهای دنیا طبیعی است. در کشورمان تحریم ها و خصومت کشورهای غربی که زمینه ساز فرار سرمایه و توقف سرمایهگذاری شد، بحران اقتصادی و مشکلات معیشتی برای مردم به وجود آورد.
کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: شرایط معیشتی امروز با دوران هشت سال دفاع مقدس برابری می کند، البته نه برای همه مردم بلکه برای دهک های ضعیف به ویژه سه دهک نخست که باید با حمایت های مادی اوضاع را تغییر داد. همه کشورهای دنیا در شرایط بحرانی اقدامات حمایتی برای حفظ طبقات مختلف به ویژه اقشار کم درآمد و جلوگیری از فرار سرمایه در دستور کار قرار میدهند.
افقه گفت: اعطای کالابرگ الکترونیکی به دهک های پایین جامعه بسیار ضروری است، زیرا متأسفانه زیر فشار اقتصادی شدیدی هستند. در این شرایط نباید به هیچ وجه به توصیه های برخی ها گوش داد و به دنبال حذف یارانه دهک های پایین بود، زیرا تبعات اجتماعی به دنبال خواهد داشت.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: برخی راهکارهای غیرعلمی مانند افزایش قیمت بنزین به تورم بیشتر دامن می زند و مردم را به اعتراض ترغیب می کند، در حالی که کشورهای توسعه یافته در شرایط بحرانی اقتصاد از مردم با یارانه و اعطای کالاهای یارانه ای حمایت می کنند.
کشورهای توسعه یافته در شرایط بحرانی اقتصاد از مردم با یارانه و اعطای کالاهای یارانه ای حمایت می کنند
وی تأکید کرد: برخی دولت ها در مواقع اضطراری برای حفظ معیشت خانوارها برای کالاهای اساسی سقف قیمت تعیین می کنند و کشورهایی که بازار و اقتصاد آزاد دارند، در شرایط بحرانی مردم را به حال خود رها نمی کنند.
افقه گفت: کشورهای اروپای غربی که بحران های اقتصادی ندارند، به روش های متعددی اعم از حمایت های مادی و غیر مادی از طبقات کم درآمد حمایت می کنند، بنابراین تداوم اعطای کالابرگ سیاستی درست و ابزاری برای حمایت از کسانی است که قادر به تأمین حداقل های معیشتی خانواده خود نیستند.