گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

سفر عراقچی به هند و پاکستان/ دیپلماسی فعال ایران در منطقه

سفر عراقچی به هند و پاکستان/ دیپلماسی فعال ایران در منطقه سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر روز پنجشنبه عراقچی به هند برای برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک با این کشور خبر داد و درمورد آینده گفت‌وگوها با آمریکا نیز اعلام کرد: منتظر اعلام نظر عمانی‌ها هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 05
کد خبر: ۲۷۷۲۶۰

به گزارش راهبرد معاصر، «اسماعیل بقائی» در نشست خبری امروز (دوشنبه) خود همچنین در مورد سفر وزیر خارجه به پاکستان نیز گفت: این سفر در چارچوب رایزنی مستمر و نزدیک ایران با کشورهای همسایه انجام شده است.

وی افزود: ما روابط نزدیکی با پاکستان داریم و در این سفر مسائل منطقه و همچنین مسائل فلسطین، لبنان، سوریه و تحولات در غرب آسیا مورد رایزنی قرار می‌گیرد.

عراقچی پنجشنبه به هند سفر می‌کند

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: وزیر خارجه امروز در جریان سفر به پاکستان علاوه بر دیدار با همتای پاکستانی خود با نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور پاکستان نیز  دیدار خواهد کرد و سفرشان امروز به این کشور خاتمه پیدا می‌کند و در روز پنجشنبه برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک ایران و هند به هند سفر خواهند کرد.
به تبع تعویق مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، رایزنی ایران با اروپا نیز برگزار نشد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد مناسبات ایران با اروپا به خصوص در ارتباط با موضوع مذاکرات هسته‌ای گفت: قرار بر این بود که تیم ایران و سه کشور اروپایی در سطح مدیران سیاسی قبل از برگزاری دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در رم در روز جمعه با یکدیگر رایزنی کنند ولی به تبع اینکه مذاکرات به تعویق افتاد، هیئت ما نیز به رم سفر نکرد.

بقائی گفت: قطعاً ما آمادگی برگزاری چنین نشستی را داریم و باید در مورد زمان و مکان آن با طرف‌های مقابل به جمع‌بندی برسیم.

ایران پایبندی خود را به ادامه مسیر گفت‌وگو و دیپلماسی در عمل نشان داده است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد آینده مذاکرات و این که این مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد یا نه؟ گفت: ایران پایبندی خود را به ادامه مسیر گفت‌وگو و دیپلماسی در عمل نشان داده است و ما با آمادگی در چند دور مذاکرات شرکت کردیم.

وی افزود: تعویق گفت‌وگوها بنا به پیشنهاد عمان و تفاهم طرفین بود به دلایلی که در توییت  وزیر خارجه کشورمان و وزیر خارجه عمان مطرح شد. در مورد آینده گفت‌وگوها منتظر اعلام نظر عمانی‌ها هستیم. چون ما ارتباط مستقیمی با آمریکا نداریم و عمانی‌ها در مورد زمان و مکان گفت‌وگوها هماهنگی می‌کنند و در این ارتباط اطلاع رسانی می‌شود.

تغییرات در داخل هیات سیاست‌گذاری آمریکا ، مربوط به خودشان است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی اظهار نظرهای مطرح شده مبنی بر اینکه علت تغییر دبیر شورای امنیت ملی آمریکا به خاطر هماهنگی او با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران بوده است، گفت: تغییرات در داخل هیات سیاست‌گذاری آمریکا ، مربوط به خودشان است و آنچه که برای ما ملاک و مشخص است رفتار و موضع‌گیری رسمی طرف مقابل در میز مذاکره است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران خطاب به خبرنگار پرسش کننده افزود: ما نیز این مباحث را شنیده‌ایم  و همانطور که اشاره کردم آنچه که برای ما ملاک و مبنای تصمیم سازی است آن چیزی است که به صورت رسمی از سوی مقام صلاحیت‌دار آمریکایی مطرح می‌شود.

در مورد موضوعاتی همچون اعلام زمان و مکان مذاکرات به صورت شفاف عمل کردیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما در اظهاراتتان گفتید به تعویق افتادن زمان مذاکرات بنا به پیشنهاد عمان و تفاهم طرفین بوده است، اما  سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک موضع‌گیری گفته بود که اصلا زمان دور چهارم مذاکرات مشخص نشده بود، گفت: ما در مورد موضوعاتی همچون اعلام زمان و مکان مذاکرات به صورت شفاف عمل کردیم و نباید این موضوع بخشی از بازی مذاکراتی باشد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: تصمیم گیری در مورد زمان دور چهارم مذاکرات بنا به پیشنهاد عمان و با هماهنگی ۲ طرف انجام شد و ۲ طرف می‌دانستند که در حال توافق در این زمینه هستند  و اینکه بعدا چه اتفاقی افتاد، اجازه بدهید که من به موضع رسمی اعلام شده از سوی وزارت خارجه عمان و خودمان بسنده کنم.

هرگونه تعرض و ماجراجویی را به شدیدترین وجه پاسخ می‌دهیم

سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با  تهدیدات مطرح شده از سوی نتانیاهو علیه ایران گفت: قطعاً جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح ما با تمام قوا و با مراقبت کامل هرگونه تعرض و ماجراجویی را به شدیدترین وجه پاسخ می‌دهند و در این زمینه تردیدی وجود ندارد.

صدور پیام‌های متناقض از سوی مقامات آمریکا کمک‌کننده نیست

بقائی همچنین در ارتباط با اظهارات روز گذشته ترامپ در مورد توافق با ایران و اظهارات ضد و نقیضی که در این ارتباط از سوی  مقامات آمریکایی مطرح می‌شود، گفت: صدور این پیام‌های متناقض و ضد و نقیض از سوی مقامات آمریکا  کمک کننده نیست و  البته تاثیری در عزم ما بر اصرار بر مواضع اصولی‌مان ندارد.

وی ادامه داد: همانطور که پیش از این گفته‌ایم ما آماده ورود و تداوم یک مسیر دیپلماتیک برای حل مسائل مرتبط با موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان و خاتمه دادن به تحریم‌ها هستیم و در این زمینه ثابت قدم خواهیم بود./ایسنا

کلمات کلیدی: سیدعباس عراقچی
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار