انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران
یادداشت حسنی محلی، کارشناس مسائل ترکیه؛

مذاکرات ایران و آمریکا، تاکتیک‌ها و راهبردها

مقام‌های ایرانی انتظار دارند موضع گیری محتاطانه اتخاذ شده مسیر مرحله بعدی مذاکرات را تعیین کند که تهران می‌خواهد جدی باشد و رویکردش را با تعهد آمریکا مبنی بر خارج نشدن مجدد از توافق احتمالی تقویت کند. این موضوع باید با لغو کامل تحریم‌های آمریکا و نهادهای بین‌المللی علیه ایران و پایان قطعی تهدیدات مستقیم و غیرمستقیم رژیم صهیونیستی انجام شود.
حسنی محلی؛ کارشناس مسائل ترکیه‌
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 30
کد خبر: ۲۷۶۵۳۳

مذاکرات ایران و آمریکا، تاکتیک‌ها و راهبردها

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سفر غیرمنتظره خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان و برادر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به تهران و دیدارش با آیت الله خامنه‌ای (مدظله العالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی که در آن پیام سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی را تحویل داد، به فضای آرامش منطقه ای که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال برهم زدنش بود، کمک کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعا دارد زمان مناسبی برای حمله به ایران است

 

علاوه بر این، همکاری مثبت ایران و عربستان و فضای آرام منطقه ای باعث پیشرفت مذاکرات هسته ای غیرمستقیم ایران و آمریکا شده است. استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا یک روز قبل از مذاکرات عمان به مسقط سفر کرد و هیثم بن طارق، سلطان عمان 21 آوریل وارد مسکو شد تا با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دیدار و درباره جزئیات روابط دوجانبه و تحولات منطقه، به ویژه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت وگو کند.

 

ترامپ همچنین با جورجینا ملونی، نخست وزیر ایتالیا (کشور میزبان دور دوم مذاکرات عمان) گفت وگو کرد. رئیس جمهور آمریکا گاهی با اظهارات مثبت و گاهی با تهدید و ارعاب امیدوار است تهران را وادار یا متقاعد به دست کشیدن از برنامه صلح آمیز هسته‌ای خود کند. وی می ۲۰۱۸ میلادی اعلام کرد، کشورش از توافقی که ایران جولای ۲۰۱۵ میلادی با گروه 5+1 امضا کرده بود، خارج ‌شد.

 

مذاکرات در چارچوب کلی و جزئیات فنی برجامی که تل‌آویو از آن به عنوان دستاویز حملات و تهدیدات خود استفاده می‌کند و در هماهنگی و همکاری کامل با دولت‌های متخاصم خلیج‌فارس با ایران است، ادامه دارد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعا دارد زمان مناسبی برای حمله به ایران است، زیرا متحدانش را در سوریه، لبنان و فلسطین از دست داده است. تنها موضوعی که باقی می ماند، یمن است که مورد تهاجم وحشیانه آمریکا و انگلیس با پوشش غیرمستقیم رژیم صهیونیستی قرار دارد.

 

نتانیاهو معتقد است، وضعیت منطقه به ویژه تسلط جبهه النصره و متحدان تروریستی اش به همراه جنگجویان خارجی و نیز نقش مهم ترکیه در سوریه، عراق و جمهوری آذربایجان و حضور پایگاه های آمریکا در سرتاسر منطقه می تواند به تل آویو کمک کند تا به هدف خود در جلوگیری دائمی از ادعای «دستیابی ایران به هرگونه سلاح هسته ای» دست یابد.

 

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران که مذاکرات را «آرام و با احتیاط» توصیف کرد، گفت، «اکنون دلیلی برای خوش‌بینی وجود ندارد، اما دلیلی برای بدبینی نیز وجود ندارد». مقام های ایرانی انتظار دارند این موضع گیری مسیر مرحله بعدی مذاکرات را تعیین کند که تهران می خواهد جدی باشد و رویکردش را با تعهد آمریکا مبنی بر خارج نشدن مجدد از توافق احتمالی تقویت کند. این موضوع باید با لغو کامل تحریم‌های آمریکا و نهادهای بین‌المللی علیه ایران و پایان قطعی تهدیدات مستقیم و غیرمستقیم رژیم صهیونیستی انجام شود.

 

این موضوع درباره توافقنامه مشارکت راهبردی میان تهران و مسکو نیز که 21 ماه جاری میلادی امضا شد، صادق است که پوتین به عنوان کارت فشار بر رئیس جمهور آمریکا و نتانیاهو استفاده کرد. رئیس جمهور روسیه پیش تر در مسکو از امیر قطر استقبال و نیز پیش از آن با محمد بن سلمان و سپس محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی تلفنی گفت وگو کرده بود.

 

علاوه بر این، در حالی که ائتلاف نظامی و اطلاعاتی آذربایجان و رژیم صهیونیستی تهدیدی برای منافع ملی ایران است، به نظر می آید دو طرف این بار جدی تر از همیشه درباره مذاکره واشنگتن بر سر موضوع هسته ای ایران گفت وگو کنند. در سوی مقابل، به نظر می‌آید رهبر انقلاب اسلامی و رئیس‌جمهور ایران بر لزوم رسیدگی هرچه سریع‌تر به این موضوع با هدف خنثی سازی هرگونه توطئه‌ داخلی و خارجی اتفاق نظر دارند.

 

ارسال نظر