هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید
یادداشت لیلی نقولا، تحلیلگر لبنانی؛

صهیونیست‌ها نگران «دیپلماسی خروج» آمریکا

توافق رئیس جمهور آمریکا با انصارالله یمن نشان دهنده عقب‌نشینی دیپلماتیک آمریکا از تعهدش به منافع و امنیت متحدانش بود و گزاره اولویت دادن به منافع آمریکا بر هر چیز دیگر را تقویت کرد.
لیلی نقولا؛ تحلیلگر لبنانی
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 11
کد خبر: ۲۷۷۷۰۶

صهیونیست‌ها نگران «دیپلماسی خروج» آمریکا

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ توافق دوجانبه آمریکا با جنبش انصارالله یمن برای رژیم صهیونیستی غافلگیرکننده بود، زیرا صهیونیست ها در جریان توافق نبودند و هیچ اطلاع قبلی از آن نداشتند و تهدید یمن علیه رژیم صهیونیستی در آن گنجانده نشده بود.

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حال آماده شدن برای سفر به غرب آسیاست که در آن از عربستان، امارات و قطر بازدید خواهد کرد. انتظار می‌رود وی قراردادهای سرمایه‌گذاری بزرگی منعقد کند. 

ترامپ این راهبرد دیپلماتیک را در دوره نخست ریاست جمهوری اش اجرا کرد و از توافق‌نامه‌های اقلیمی و چندین پیمان راهبردی با روس‌ها خارج شد

 

ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری، یکی از ویژگی‌های بارز دیپلماسی دوره نخست ریاست جمهوری اش یعنی «خروج از پذیرش مسئولیت تعهدات» را احیا و تقویت کرد. رویکرد ترامپ به این دیپلماسی، نشان‌دهنده‌ فاصله گرفتن واقعی از رویکرد اتخاذ شده به وسیله دولت‌های قبلی آمریکاست که مبتنی بر ایجاد اتحادهای پایدار، تضمین منافع متحدان و حفظ مشارکت در معاهدات بین‌المللی بودند.

 

 این راهبرد را می‌توان به عنوان «دیپلماسی راهبردی خروج» ترامپ از تعهداتش در چارچوب سه معیار تعریف کرد:

نخست: خروج یکجانبه از توافقات بین المللی (به‌ویژه توافقات چندجانبه) برای دستیابی به آنچه وی «منافع آمریکا در جهان» می‌خواند که آمریکا را استثمار می‌کند و مبالغ هنگفتی پول به دست می‌آورد، بدون اینکه هیچ دستاوردی برای آمریکایی‌ها داشته باشد.

 

دوم: تهدید به خروج از مذاکرات به عنوان ابزار فشار برای دستیابی به دستاوردها.

 

سوم: عقب‌نشینی از تعهدات قبلی آمریکا به اتحادها و تلاش برای حفظ منافع متحدان و شرکای راهبردی.

 

این راهبرد بر سیاست «خطرپذیری» متکی است؛ سیاستی عمل‌گرایانه که با هدف زیر فشار قرار دادن دشمنان و متحدان برای کسب امتیاز و دستاورد و تغییر مفاد معاهداتی که آمریکایی‌ها آنها را ناعادلانه می‌دانند، دنبال می‌شود.

 

ترامپ این راهبرد دیپلماتیک را در دوره نخست ریاست جمهوری اش اجرا کرد و از توافق‌نامه‌های اقلیمی و چندین پیمان راهبردی با روس‌ها خارج شد. وی همچنین از توافق هسته‌ای ایران که در زمان دولت باراک اوباما در سال ۲۰۱۵ میلادی امضا شده بود، خارج شد و تهدید کرد اگر متحدان به طور منصفانه در به دوش کشیدن بار آن مشارکت نکنند، از ناتو نیز خارج خواهد شد.

 

ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری اش با عقب نشینی از تعهداتی که از نظر وی در راستای منافع آمریکا نیستند، تعهدش را به «دیپلماسی خروج» احیا و تأکید کرد، کمک‌های آمریکا به اوکراین رایگان نیست و بسته کمکی ۶۰ میلیارد دلاری را در ماه مارس به حالت تعلیق درآورد. رئیس جمهور آمریکا تهدید کرد، از کارزار نظامی اوکراین خارج می شود، مگر اینکه اوکراینی‌ها با امضای قرارداد معدنی موافقت کنند و متعهد به دستیابی به توافق صلح با روس‌ها شوند.

 

این راهبرد موفقیت‌آمیز بود، زیرا آمریکایی‌ها و دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به توافقی در زمینه مواد معدنی دست یافتند که سود سرمایه‌گذاری عمده‌ای را برای آمریکایی‌ها در خاک اوکراین به ارمغان می‌آورد، بدون اینکه هیچ تضمین امنیتی به اوکراین ارائه دهد.

 

ماه می دولت ترامپ با توافق با انصارالله یمن همه را شگفت‌زده کرد. وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای اعلام کرد، تماس‌های مسقط با طرف‌های ذی‌ربط به تفاهمی منجر شد که طبق آن، هر یک از دو طرف از هدف قرار دادن یکدیگر، ازجمله کشتی‌های آمریکایی دست خواهند کشید.

 

طبق این بیانیه، توافق امنیت کشتی‌های آمریکایی، اما نه همه کشتی‌ها را در برابر حملات انصارالله تضمین می‌کند. در این توافق بر توقف حملات به رژیم صهیونیستی از خاک یمن تصریح نشده است.

 

توافق رژیم صهیونیستی را شوکه کرد و منابع صهیونیستی به نقل از مقام های این رژیم نوشتند، از خبر ترامپ شگفت‌زده شدند. وب‌سایت آمریکایی اکسیوس نیز به نقل از مقام ارشد صهیونیستی نوشت، دولت ترامپ، تل‌آویو را از این اقدام مطلع نکرده بود.

وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای اعلام کرد، تماس‌های مسقط با طرف‌های ذی‌ربط به تفاهمی منجر شد که طبق آن، هر یک از دو طرف از هدف قرار دادن یکدیگر، ازجمله کشتی‌های آمریکایی دست خواهند کشید

 

توافق رئیس جمهور آمریکا با انصارالله یمن نشان دهنده عقب‌نشینی دیپلماتیک آمریکا از تعهدش به منافع و امنیت متحدانش بود و گزاره اولویت دادن به منافع آمریکا بر هر چیز دیگر را تقویت کرد.

 

شکی نیست راهبرد جدید آمریکا تهدیدی برای آینده و امنیت رژیم صهیونیستی است. رژیم صهیونیستی همیشه به حمایت بی‌قید و شرط آمریکا متکی بوده، حمایتی که چتری را در اختیارش قرار می داد تا دولت‌های آمریکایی زیر آن برای پیشبرد منافع صهیونیستی تلاش کنند، حتی اگر این موضوع به منافع بزرگتر آمریکا آسیب برساند.

 

اکنون سیاست جهانی ترامپ بر منطق سود استوار است. طبق این منطق، هزینه برای آمریکایی‌ها بدون در نظر گرفتن هزینه برای متحدان امکان ندارد؛ بنابراین رژیم صهیونیستی مانند اروپا باید با این ایده سازگار شود که حمایت آمریکا همیشه تضمین شده نیست.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار