به گزارش راهبرد معاصر؛ راهاندازی سامانه مذکور میتواند گام مثبتی در جهت شفاف شدن و در عین حال بهترین عامل برای بوجود آمدن اعتماد مردم نسبت به صحت و سلامت کارکرد مسئولان کشور باشد.
اموال و دارایی مسئولان براساس اصل 142 قانون اساسی و طبق قانون مصوب انجام میشود. همچنین در آئین نامه اجرایی نیز تکلیف افرادی که از شناسایی اموال خودداری کنند یا اموال ثبتی آن ها با شرایط واقعی مغایرت داشته باشد را مشخص کرده است.
زمانی شخص مسئول از مسئولیت خود کنار میرود باید بار دیگر اموالش را اعلام کند تا اموال ورودی و خروجی وی در زمان ورود به مسئولیت و خروج از آن انطباق داده شود تا اگر اموالی بهناحق اضافه شده رسیدگی شود.
فناوری اطلاعات قوه قضائیه در مجمع تشخیص مصلحت نظام با نام نویسی آقایان محسن رضایی، پرویز داوودی، حسین مظفر، سیدمحمد میرمحمدی، محمدرضا عارف، مرتضی نبوی، سیدمصطفی میرسلیم، داوود دانشجعفری، وحیدی، علی آقامحمدی، محمدجواد ایروانی و حجج الاسلام غلامرضا مصباحیمقدم و مجید انصاری آغاز شد.
فعالیت دفتر موقت سامانه«ثنا» فردا و روزهای آینده با همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه برای ثبت نام سایر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه خواهد داشت.
پیش از این و به منظور تسهیل فرآیند ثبت دارایی مسئولان جمهوری اسلامی، مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه برای ایجاد دفاتر موقت در نقاط مهم حاکمیتی اعلام آمادگی کرده بود. ایجاد این دفاتر در راستای ثبت نام "ثنا" توسط مسئولان بوده، مسئولان مذکور میتوانند در این سامانه اموالشان را ثبت کنند.
با توجه به قرار گرفتن سامانه ثبت دارایی در بستر شبکه ملی اطلاعات، بسیاری از مسئولان پس از اخذ حساب کاربری شخصی "ثنا" اطلاعات اموال و دارایی خود را در سامانه ثبت دارایی اظهار کرده اند. در فرآیند اظهار دارایی لازم است اشخاص به اعتبار کلیه سمت هایی که پس از لازمالاجرا شدن قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳ عهدهدار شده اند، در بازه زمانی ابتدا و انتهای مسئولیت دارایی خود را در فرم های پیش بینی شده سامانه اعلام نمایند.
همچنین اگر شخصی همزمان بیش از یک سمت دارد موظف است به اعتبار هر سمت در شروع و پایان دوره مسئولیت نسبت به ارائه فهرست دارایی موضوع ماده ۴ قانون مذکور اقدام کند.