شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم بازداشت نظامیان بخش پدافند هوایی اسرائیل به اتهامات جنسی عراقچی با محمد بن سلمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد نشست قریب‌الوقوع الجولانی با نتانیاهو در کاخ سفید

در آستانه دور پنجم گفت‌وگوها؛ آمریکا هنوز پیام مکتوبی به ایران نداده است

با وجود جوسازی‌ها و اظهارات مقامات آمریکایی، ایران تا این لحظه و یک روز مانده به دور پنجم مذاکرات هیچ پیشنهاد مکتوبی از سوی ایالات متحده دریافت نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 22
کد خبر: ۲۷۸۸۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ قرار است دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به ریاست سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه و استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه با واسطه بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان روز جمعه (فردا) دوم ‌خردادماه برای دومین بار در شهر رو پایتخت ایتالیا برگزار شود.

با وجود جوسازی‌ها و اظهارات مقامات آمریکایی، ایران تا این لحظه (پنجشنبه) اول خردا‌ماه و یک روز مانده به دور پنجم مذاکرات، هیچ پیشنهاد مکتوبی از سوی ایالات متحده دریافت نکرده است. 

پیش از این ایالات متحده در مذاکرات با ایران بارها اظهارات و مواضع متناقضی اتخاذ کرده که اعتمادسازی در روند گفت‌وگوها را دشوار کرده است. به عنوان نمونه، در حالی که مقامات آمریکایی از آمادگی برای مذاکره بدون پیش‌شرط سخن گفته‌اند، برخی مقامات این کشور شروطی مانند توقف کامل غنی‌سازی یا توقف برنامه موشکی ایران را مطرح کرده‌اند که با مواضع پیشین آنها در تضاد است. 

برای مثال، استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه و‌ مذاکره کننده ارشد ایپ کشور، اظهار داشت که ایران نباید غنی‌سازی داشته باشد، در حالی که مذاکرات غیرمستقیم در عمان حاکی از بحث بر سر توافق‌های موقت بود که شامل ادامه غنی‌سازی است.

ایران صراحتا توقف فعالیت غنی‌سازی صلح آمیز خود را رد کرده است. در همین ارتباط نیز سیدعباس عراقچی دیروز برای دومین بار و به صراحت گفت که غنی‌سازی در ایران ادامه می‌یابد گه با توافق، چه بی توافق.

پیش از این نیز عراقچی در جمع خبرنگاران گفته بود که ایران پیشنهاد مکتوبی از آمریکا دریافت نکرده است.

دور پنجم مداکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با پیگیری‌های عمان به عنوان واسطه و یک کشور دیگر در منطقه قرار است جمعه دوم خرداد در رم برگزار شود.

نخستین دور این گفت‌وگوها شنبه ۲۳ فروردین‌ماه با واسطه البوسعیدی وزیر خارجه عمان در مسقط برگزار و بیش از دو ساعت و نیم به طول انجامید و براساس توافق طرفین دور دوم آن هم شنبه هفته بعد ۳۰ فروردین‌ماه و البته این بار در محل اقامت سفیر عمان در رم پایتخت ایتالیا و باز هم با واسطه البوسعیدی برگزار و حدود چهار ساعت طول کشید و در آنجا توافق شد که گفت‌وگوها در شنبه هفته بعد ادامه یابد و این بار هم کارشناسان فنی به تیم اصلی بپیوندند و در نهایت این گفت‌وگوها روز شنبه ششم اردیبهشت‌ماه در مسقط برگزار شد و حدود ۶ ساعت به طول انجامید. دور چهارم هم که بنا بود ۱۳ اردیبهشت در رو برگزار شود به درخواست آمریکایی‌ها به تعویق افتاد و در نهایت ۲۱ اردیبهشت این گفت‌وگوها در مسقط برگزار شد و حدود سه ساعت طول کشید. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار