پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند وزیر خارجه فرانسه: برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین مصمم هستیم واکنش هند به بیانیه ارتش پاکستان درباره حمله انتحاری مرگبار وزیرستان جزئیات گفت‌وگوی تلفنی سرلشکر موسوی با وزیر دفاع عربستان حمایت تمام قد ترامپ از نتانیاهو با به رخ کشیدن کمک‌های مالی آمریکا وزارت امور خارجه: مردم ایران تهدید را به انسجام تبدیل کردند گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود
روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

احتمال عملیات متقابل روسیه علیه ناتو

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اینکه اقدامات ناتو در خاک روسیه به وسیله نیروهای اوکراین و دستگاه‌های اطلاعاتی غرب تأثیری در روند پیروزی‌های روسیه نخواهد داشت، گفت: دست روسیه برای عملیات‌های متقابل در بخش غربی اوکراین کاملاً باز است.
روح‌الله مدبر؛ تحلیلگر مسائل روسیه
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 02
کد خبر: ۲۷۹۷۳۴

احتمال عملیات متقابل روسیه علیه ناتو

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ اوکراین در حمله‌ پهپادی بی‌سابقه و جسورانه، بیش از 40 بمب‌افکن راهبردی روسیه را در عمق خاک این کشور هدف قرار داد؛ عملیاتی که گفته می‌شود از داخل روسیه هدایت شده بود و خشم کرملین را برانگیخت. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با اعلام اینکه «دیگر هیچ خط قرمزی وجود ندارد»، گفت «اوکراین حکم مرگ خود را امضا کرده است».

 

در این راستا آمریکا به متحدان اروپایی اش هشدار داد، روسیه در حال آماده‌سازی پاسخی نامتناسب به حمله اوکراین‌ به پایگاه‌های هوایی این کشور است.

عملیات های اوکراین در خاک روسیه بر مبنای دستوراتی که از ستاد فرماندهی مشترک ناتو، آمریکا و انگلیس صادر می شود، چند بعدی است

 

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه درباره حمله اوکراین به روسیه و نقش ناتو و آمریکا در این حمله به «راهبرد معاصر» گفت: همزمان با شروع دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین در ترکیه، کی یف با حمایت کامل پشت پرده و مستشاری انگلیس، فرانسه و آلمان و چراغ سبز آمریکا دست به عملیات های متعددی در خاک روسیه زد.

 

 

وی افزود: عملیات های اوکراین در خاک روسیه بر مبنای دستوراتی که از ستاد فرماندهی مشترک ناتو، آمریکا و انگلیس صادر می شود، چند بعدی است. بُعد نخست، ایجاد فضای روانی، فشار بر افکار عمومی و همزمان ایجاد پیوست رسانه ای خبری برای بزرگنمایی و فضاسازی تبلیغاتی است. بُعد دوم، در حوزه میدانی عملیاتی و تخریبی است. به عبارتی اتاق فکر عملیات ناتو و غرب با بُعد تبلیغات سنگین بزرگنمایی عملیات ها در خاک روسیه، هدف اصلی جنگ روانی و اعمال فشار بر کرملین را طراحی کرده اند.

 

تحلیلگر مسائل روسیه عنوان کرد: در بُعد دوم عملیاتی موضوع حائز اهمیت عبور ناتو از خطوط قرمز روسیه است، زیرا آنچه به عنوان عملیات اوکراین در داخل خاک روسیه انجام شد، جنایت جنگی به شمار می رود و مصادیقی همچون حمله به مناطق غیر نظامی و تهدید جان اتباع غیر نظامیان روس دارد.

 

مدبر گفت: بمب گذاری در پل و راه آهن بریانسک که به کشته شدن تعداد قابل توجهی زنان و کودکان منجر شد، طبق تعاریف بین المللی «تروریسم دولتی» به شمار می رود. نیروهای اوکراینی با حضور شبکه اطلاعاتی برون مرزی انگلیس این اقدامات را در خاک روسیه انجام دادند.

 

وی بُعد سوم را عملیات های نظامی خواند و عنوان کرد: در این بُعد حملات پهپادی انجام شد و بُعد تکمیلی حملات به مناطق غیر نظامی در کنار ضلع تبلیغاتی جنگ نرم است. به عبارت دیگر مسیر طراحی شده به وسیله ناتو با هدف فضاسازی تبلیغاتی و بزرگنمایی در برابر شکست هایی است که از روسیه متحمل شده اند.

 

تحلیلگر مسائل روسیه گفت: آنچه بسیار اهمیت دارد، اینکه اقدامات ناتو در خاک روسیه به وسیله نیروهای اوکراین و بخش های اطلاعاتی غربی و آمریکایی کمترین تأثیری در روند پیروزی های روسیه نخواهد داشت، زیرا روسیه قاطعانه به تمامی عملیات ها پاسخ خواهد داد و دست روسیه برای عملیات های متقابل در بخش غربی اوکراین کاملاً باز خواهد بود.

 

وی افزود: بعد از اینکه طرف آلمانی به طور رسمی اعلام کرد مجوز استفاده از سلاح های دوربرد را در خاک روسیه می دهد و ضلع آلمانی، فرانسوی و انگلیسی برای تحریک اوکراین بسیار فعال شدند، احتمال می رود روسیه حتی بتواند پاسخ مستقیمی به آلمان بدهد.

مسیر طراحی شده به وسیله ناتو با هدف فضاسازی تبلیغاتی و بزرگنمایی در برابر شکست هایی است که از روسیه متحمل شده اند

 

مدبر درباره پاسخ روسیه به حملات اخیر اوکراین تأکید کرد: طبق حقوق بین الملل روسیه مجاز است از هر ظرفیتی برای پاسخ به عملیات های انجام شده در خاک خود به وسیله اوکراین با پشتیبانی ناتو استفاده کند، زیرا بار دیگر دروغگویی آمریکایی ها مشخص شد و تمام عملیات ها با اتاق فکر و چراغ سبز آمریکا بود.

 

 

وی معتقد است: عملیات های انجام شده در خاک روسیه، بحران اوکراین را نسبت به قبل پیچیده تر می کند و دستاوردی جز باخت ناتو و اوکراین به دنبال ندارد؛ زیرا روسیه کشوری پهناور است که وسعت سرزمینی فوق العاده ای دارد. حفظ امنیت سرزمینی روسیه به صورت کامل با هوشیاری نیروهای نظامی و اطلاعاتی روسیه انجام می شود و برخی عملیات های مشابه در روسیه پهناور بیانگر توانایی ناتو نیست، بلکه نشان می دهد ناتو به دلیل استیصال در میدان نظامی از خطوط قرمز عبور کرده است و کمترین محاسبه ای از خطراتی که شکل می دهد، ندارد.

 

تحلیلگر مسائل روسیه تصریح کرد: بی تردید کی یف به هیچ وجه بدون پشتیبانی کامل لجستیکی اطلاعاتی ناتو توانایی چنین عملیاتی نداشت، بنابراین پرواضح است ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به هیچ وجه نمی تواند نقش مشارکت غرب را در عملیات ها مخفی کند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار