به گزارش راهبرد معاصر؛ در سومین روز از برگزاری سی و سومین کنفرانس وحدت اسلامی، نشست ائمه جمعه جهان اسلام در هتل آزادی برگزار شد.
این نشست به ریاست حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه و در پنج محور زیر برگزار شد:
نقش امام جمعه و جماعات در همگرایی و وحدت جهان اسلام و استفاده از ظرفیت آنان برای تشکیل امت وحده اسلامی.
ترسیم ابعاد تمدن نوین اسلامی در تریبونهای نماز جمعه و افشای اهداف شوم معامله قرن در جهت حمایت از مسجد الاقصی.
ضرورت تأسیس اتحادیه جهانی ائمه جمعه و جماعات کلانشهرهای کشورهای اسلامی.
برگزاری نشست ائمه جمعه پایتخت کشورهای جهان اسلام در سال ۱۳۹۹.
تبیین گفتمان وحدت اسلام ۱۳۹۸ (کمیته فرهنگی اجتماعی و رسانه).
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبری در حاشیه نشست ائمه جمعه جهان اسلام سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه امسال موفق شدیم در اجلاس سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، کمیسیون تخصصی برای ائمه جمعه جهان اسلامی داشته باشیم افزود: موضوع اصلی این کمیسیون تخصصی، بررسی نقش علمای جهان اسلام در وحدت اسلامی است و حاصل این نشست یک اتفاق نظر در تاسیس اتحادیه ائمه جمعه جهان اسلام است که این با ملاحظه نقش ممتاز، ویژه و بی بدیل ائمه جمعه در انسجام بخشی امت اسلامی است و ظرفیتهای بی نظیری که در نماز جمعه برای سازماندهی امت اسلامی وجود دارد.
وی درخصوص منزوی کردن جریان تفرقه انگیز بین مسلمانان گفت: هر جا صدای تفرقهای بلند شود، ائمه جمعه آن را منزوی میکند، زیرا صدای وحدت صدای غالب است و این اصلیترین نکتهای بود که در این نشست مطرح شد.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبری افزود: مبارزه با جریان استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی و نجات فلسطین از مهمترین محورهای مورد بحث در نشست ائمه جمعه جهان اسلام بود که ائمه جمعه سراسر جهان تجربیات خوبی در این حوزه ارائه کردند و این امر نشان از معجزه نماز جمعه در ایجاد آرامش، وحدت، صفا و اخوت در سراسر جهان است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در نشست تخصصی ائمه جمعه جهان اسلام که صبح شنبه ۲۵ آبانماه در هتل آزادی برگزار شد، با اشاره به آیات قرآن بیان داشت: سازمان دهی امت اسلامی بر محور امامت و رهبری با ذکر و یاد خدا حاصل میشود.
وی افزود: نماد جامعه اسلامی نماز آن هم به صورت نماز جمعه و جماعت است. معجزه بزرگ نبی اکرم(ص) مسجد است که مرکز اصلی شکل گیری جامعه اسلامی میباشد. حضرت محمد(ص) در آغاز بعثت مسجد را پایگاه خودشان قرار دادند.
امام جمعه موقت تهران، اخوت اسلامی، همبستگی دینی و برقراری ارتباط فکری، عاطفی و علمی میان آحاد مؤمنین را از کارکردهای مسجد برشمرد و بیان داشت: وقتی جمعی همدل و متحد در جایی جمع شوند، برکات الهی بر آنها نازل میشود و میتوانند با اتحاد و وحدت به تمام خواستههای خود برسند.
وی ادامه داد: قرآن کریم پس از ذکر وحدت، بر نماز جمعه تأکید میکند. در نماز جمعه نیز افزونبر نماز شاهد خطبه هستیم که این نشان میدهد باید بصیرت سیاسی، اجتماعی و... در جامعه اسلامی رخ دهد.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری یکی از برکات خطبههای نماز جمعه را دشمن شناسی دانست و یادآور شد: اگر نمازهای جمعه به یکدیگر بپیوندند و میان ائمه جمعه اتحاد و وحدت ایجاد شود، برکات فراوانی حاصل میشود.
وی اضافه کرد: اگر ائمه جمعه با یکدیگر ارتباطهای فکری، معنوی و... داشته باشند، وحدت در آن منطقه شکل میگیرد.
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: امروز خلأ ارتباط سازمان یافته و فراگیر ائمه جمعه جهان اسلام از هر زمانی دیگر خود را بیشتر نشان میدهد و این خلآ هم خودمان و هم جامعه اسلامی را از ایجاد انسجام در برابر جهان کفر و استکبار محروم میکند.
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: دشمنان بیکار ننشسته و با استفاده از مسجد ضرار، نماز جمعههای وحدت شکن و خطبههای مورد علاقه در پی دشمنی با مسلمانان و ایجاد تفرقه هستند.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد: خروجی چنین نشستهایی دست یافتن به اتحادیه جهانی ائمه جمعه باشد.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری یادآور شد: باید با همکاری یکدیگر منادیان تفرقه را به حاشیه ببریم و با تلاش به دنبال ایجاد جامعه و تمدن اسلامی بر محور وحدت باشیم.