واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم بازداشت نظامیان بخش پدافند هوایی اسرائیل به اتهامات جنسی عراقچی با محمد بن سلمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد نشست قریب‌الوقوع الجولانی با نتانیاهو در کاخ سفید سخنگوی ارتش پاکستان: هیچ‌کس جرأت هدف قرار دادن برنامه هسته‌ای ما را ندارد ویتکاف درباره یک اختلاف باقی مانده بین حماس و اسرائیل صحبت کرد

فایننشال تایمز: بزرگترین بندر اروپا خودش را برای جنگ احتمالی با روسیه آماده می‌کند

بر اساس گزارش روزنامه انگلیسی، بزرگترین بندر اروپا در حال اجرای تدابیر مضاعف به بهانه تدارک دیدن برای جنگ احتمالی در آینده با روسیه است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۱۷ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 08
کد خبر: ۲۸۲۸۹۰
فایننشال تایمز: بزرگترین بندر اروپا خودش را برای جنگ احتمالی با روسیه آماده می‌کند

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه «فایننشال تایمز» گزارش داد بندر روتردام هلند، بزرگترین بندر اروپا با اجرای تدابیری نظیر اختصاص فضا به کشتی‌های حامل محموله‌های تجهیزات نظامی و تعیین مقاصد ارسال این محموله‌ها در زمان بروز جنگ در حال تدارک دیدن برای جنگی بالقوه با روسیه در آینده است.

«بودوین سایمونز»، مدیر عامل بندر روتردام هلند اظهار کرد این بندر در حال هماهنگ‌سازی با بندر آنتورپ بلژیک در همسایگی خود برای سناریوی احتمالی ارسال خودرو‌ها و محموله‌های جنگی انگلیس، آمریکا و کانادا است.

او در مصاحبه با فایننشال تایمز گفت: «همه پایانه‌های بندر برای مدیریت محموله‌های نظامی مناسب نیستند. چنانچه قرار باشد که حجم بالایی از تجهیزات نظامی به آنجا بیایند ما چشم به این داریم که از ظرفیت بندر آنتورپ بلژیک یا بنادر دیگر نیز برای مدیریت این محموله‌ها استفاده کنیم. بنادر ما هر چه کمتر به چشم رقیب به همدیگر نگاه می‌کنند.»

به نوشته این روزنامه انگلیسی تدابیری که بندر روتردام برای جنگ احتمالی با روسیه تدارک می‌بیند بخشی از یک موج از آماده‌سازی‌های جنگی در سراسر قاره اروپا هستند. اتحادیه اروپا مشغول تهیه یک طرح تسلیح مجدد با هزینه بالغ بر ۸۰۰ میلیارد یورو بوده با این هدف که در واکنش به درخواست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خودکفایی نظامی بیشتری پیدا کند.

هلند به همراه دیگر متحدانش در ناتو متعهد شده به اینکه سطح بودجه نظامی خود را به پنج درصد تولید ناخالص داخلی برساند. وزارت دفاع هلند در ماه مه گذشته اعلام کرد بندر روتردام باید فضایی را به منظور مدیریت کشتی‌هایی که احتمالا در آینده به درخواست ناتو محموله‌های نظامی را منتقل کنند، آماده کند.

به گفته سایمونز پایانه کانتینری تنها جا در بندر روتردام است که در آن می‌توان به طور ایمن مهمات را از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل کرد.

همچنین در سال چند بار در این بندر مانور نظامی آبی –خاکی به اجرا در می‌آید.

بندر روتردام قبل از این نیز برای مدیریت ارسال تسلیحات از جمله در جریان جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ مورد استفاده قرار گرفته، اما حتی در زمان جنگ سرد نیز این بندر اسکله اختصاصی برای ارسال تسلیحات در نظر نگرفته بود.

بندر آنتورپ نیز مرتبا محموله‌های نظامی مخصوص سربازان آمریکایی مستقر در اروپا را دریافت می‌کند.

«مارک روته»، دبیرکل ناتو در جریان سخنرانی در ماه ژوئن برای اعضای ائتلاف تحت امرش ادعا کرده بود روسیه احتمالا تا سال ۲۰۳۰ به یکی از این اعضا حمله خواهد کرد.

بندر روتردام به طول ۴۲ کیلومتر در کرانه رود میوز در هلند قرار دارد. سالانه ۴۳۸ میلیون تُن بار از طریق این بندر جابجا می‌شود و پذیرای ۲۸۰۰۰ کشتی از سمت دریا و ۹۱۰۰۰ شناور از سمت آلمان و مناطق داخلی اروپا است.

بعد از آنکه اتحادیه اروپا شروع به اجرای تحریم‌های ضد روسیه کرد این بندر دچار ضرر تجاری حدودا هشت درصدی شد.

بند آنتورپ نیز سالانه ۲۴۰ میلیون تُن بار را مدیریت می‌کند که به این ترتیب تبدیل به دومین بندر بزرگ در اتحادیه اروپا می‌شود. سایمونز گفت این ۲ بندر با هم همکاری می‌کنند تا سطح خودکفایی کل اروپا را ارتقا دهند.

سایمونز خواستار آن شد که کشور‌های اروپایی محموله‌های ضروری بیشتری را همچون نفت ذخیره کنند. اتحادیه اروپا در پی شوک نفتی سال ۱۹۷۳، زمانی که کشور‌های عربی تولید نفت را کاهش دادند تا در جریان جنگ با رژیم صهیونیستی غرب را تحت فشار بگذارند، اعضای اتحادیه را ملزم کرده به این که یک ذخیره استراتژیک ۹۰ روزه نفت را داشته باشند.

سایمونز گفت: «ما باید همین ذخیره استراتژیک را درباره کالا‌های دیگری همچون مس، لیتیوم، گرافیت و چندین ماده خام حیاتی دیگر هم داشته باشیم.»

اتحادیه اروپا قرار است روز سه‌شنبه از یک «استراتژی ذخیره‌سازی» خود که کالا‌های پزشکی، مواد خام حیاتی، تجهیزات انرژی، سرپناه و به طور بالقوه غذا و آب را پوشش می‌دهد رونمایی کند. / ایسنا

کلمات کلیدی: روسیه اروپا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار