ورود وزیر امور خارجه به نجف اشرف دیدار وزیران خارجه قطر و ترکیه در دوحه با محوریت غزه و سوریه علی لاریجانی: در امور کشور‌ها دخالت نمی‌کنیم، اما از جریان‌های مقاومت حمایت می‌کنیم شبه‌نظامیان خط لوله گاز در «پنجاب» پاکستان را منفجر کردند فراخوان حماس برای روز‌های خشم در حمایت از غزه جزئیات دیدار وزیر خارجه ایران و معاون وزیر خارجه ارمنستان / پاسخ گوستانیان به دغدغه‌های امنیتی و ژئوپلتیکی تهران استونی دیپلمات روسیه را اخراج کرد / مسکو: تلافی می‌کنیم رایزنی سفیر انگلیس در تهران با سخنگوی وزارت خارجه گفت‌وگوی لاریجانی با نخبگان و شخصیت‌های لبنانی و فلسطینی در بیروت وزیر خارجه مصر: برای تقویت همکاری ایران و آژانس انرژی اتمی تلاش می‌کنیم شرط «ترامپ» برای دیدار رؤسای جمهور روسیه و اوکراین دیدار عراقچی و نماینده ویژه وزیر خارجه روسیه در امور قفقاز لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار و گفت‌و‌گو کرد سوء تغذیه ۳۲۰ هزار کودک و ۵۵ هزار زن باردار در غزه روبیو: اخوان‌المسلمین در فهرست تروریستی قرار می‌گیرد

اردوغان و استارمر درباره خرید احتمالی جنگنده‌های یوروفایتر تایفون گفتگو کردند

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس در جریان یک تماس تلفنی درباره روابط دو جانبه، تحولات منطقه‌ای و جهانی و همچنین همکاری‌های دفاعی و تجاری از جمله فروش احتمالی جنگنده‌های یوروفایتر تایفون به ترکیه گفت وگو کردند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۹ - ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۸۴۳۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ اداره ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: اردوغان و استارمر در این گفت وگوی تلفنی پیشرفت‌های اخیر در زمینه خرید احتمالی جت‌های جنگنده یوروفایتر تایفون توسط ترکیه را بررسی کرده و ابراز امیدواری کردند که این روند موجب تقویت همکاری‌های دفاعی میان آنکارا و لندن شود.

بر اساس این بیانیه، اردوغان همچنین به استارمر گفت که امیدوار است مذاکرات برای به‌روزرسانی توافق‌نامه تجارت آزاد بین ترکیه و انگلیس (FTA) در سال جاری به پایان برسد.

این بیانیه می‌افزاید: رئیس جمهور ترکیه در این تماس تلفنی با اشاره به وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه و تهدید جان ساکنان آن بر اثر گرسنگی، تاکید کرد که باید دسترسی فوری و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه در این منطقه تضمین شود.

یاشار گولر وزیر دفاع ترکیه پیشتر گفته بود که ترکیه قصد دارد ۴۰ فروند جنگنده یوروفایتر تایفون خریداری کند.

وی در مجلس ترکیه با بیان اینکه جنگنده‌های یوروفایتر تایفون از قابلیت‌های بالایی برخوردار است، افزود: قصد داریم این جنگنده‌ها را که محصول مشترک انگلیس، آلمان و اسپانیا است را خریداری کنیم.

گولر با اشاره به اینکه انگلیس و اسپانیا پیشتر با فروش جنگنده‌های یوروفایتر تایفون به ترکیه موافقت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: لندن و مادرید اعلام کردند که موافقت برلین را هم در زمینه فروش این جنگنده‌ها به آنکارا جلب خواهند کرد./همشهری

ارسال نظر
آخرین اخبار