نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

افشای پیام محرمانه اسرائیل به دمشق درباره سویداء

افشای پیام محرمانه اسرائیل به دمشق درباره سویداء رسانه‌های عبری گزارش دادند که رژیم اسرائیل پیامی رسمی به دولت دمشق ارسال کرده و خواستار خروج ارتش سوریه از استان سویداء و جایگزینی آن با نیرو‌های امنیت داخلی متشکل از دروزی‌ها محلی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 02
کد خبر: ۲۸۵۲۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، شبکه عبری «کان» فاش کرد: کابینه اسرائیل پیامی رسمی به دولت سوریه تحت ریاست «احمد الشرع» ارسال کرده و در آن خواسته است که کنترل امنیتی شهر سویداء تنها در اختیار نیرو‌های محلی دروزی وابسته به دستگاه امنیت داخلی باشد.

رژیم صهیونیستی در این پیام هرگونه حضور ارتش سوریه در استان سویداء را رد و پیشنهاد کرده است که منطقه به‌طور کامل به منطقه‌ای غیرنظامی تبدیل شود.

در همین راستا، گزارش‌ها حاکی از آن است که کابینه رژیم صهیونیستی تأکید کرده فقط نیرو‌های بومی دروزی باید مسؤولیت کنترل این منطقه را برعهده بگیرند. به گفته منابع عبری، این تصمیم به بهانه ایجاد «ثبات محلی» و کاهش تنش در مناطق دروزی‌نشین جنوب سوریه اتخاذ شده است.

همزمان، رسانه‌های عبری از سفر محرمانه «آویخای ادرعی» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به چند روستای دروزی واقع در منطقه جبل‌الشیخ (جنوب دمشق) خبر دادند.

تصاویر منتشرشده از حضور ادرعی در روستای «بقعسم» در منطقه قطنا، موجی از واکنش‌های تند در فضای مجازی و محافل محلی برانگیخت.

درحالی‌که ادرعی خود هیچ‌گونه اظهار نظری درباره این سفر نداشته و دفتر سخنگوی ارتش نیز بیانیه‌ای رسمی منتشر نکرده است، رسانه‌هایی مانند روزنامه «معاریو» مدعی شدند که وی با استقبال گرم اهالی و بزرگان دروزی مواجه شده، با آنها به گفت‌و‌گو پرداخته و با کودکان منطقه عکس یادگاری گرفته است.

اما فعالان و شخصیت‌های رسانه‌ای سوری، با رد روایت رسانه‌های عبری، به روزنامه «القدس العربی» گفتند: اسرائیل با حضور نظامی پنهان و آشکار، در تلاش است تا خود را به‌عنوان همسایه‌ای دلسوز معرفی کند؛ در حالی که این سیاست چیزی جز فریب افکار عمومی و تحمیل واقعیت اشغالگری با چهره‌ای نرم نیست»

طبق گفته آنها، رژیم اشغالگر با ورود مداوم خودرو‌های زرهی، توزیع کمک‌های غذایی و گشت‌زنی در مناطق مرزی سوریه تلاش می‌کند چهره‌ای دوستانه از خود ترسیم کند، در حالی که این اقدامات مصداق تجاوز و تثبیت نفوذ نظامی غیرقانونی است./ ایسنا 

کلمات کلیدی: سوریه سویداء
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار