مقام کرملین: پوتین بر ضرورت توافق دیپلماتیک آمریکا با ایران تأکید کرد جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم

هشدار نخست وزیر هند به پاکستان

هشدار نخست وزیر هند به پاکستان با افزایش تنش مرزی بین هند و پاکستان، نخست وزیر هند هشدار داد در صورتی که اسلام آباد «عملی خلاف» انجام دهد، دهلی با موشک‌های براهموس خود پاسخ خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 03
کد خبر: ۲۸۵۳۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ نارندرا مودی، نخست وزیر هند در جریان سخنرانی در ایالت اوتارپرداش از افزایش ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دفاعی کشورش و «موفقیت عملیات سندور» در مقابله اخیر با نیرو‌های پاکستانی استقبال کرد.

به نقل از خبرگزاری آناتولی، مودی گفت: «در طول عملیات سندور، جهان شاهد قدرت تسلیحات بومی هند و اثربخشی سیستم‌های دفاع هوایی، موشک‌های بومی و پهپاد‌های هند بود که قدرت یک هند متکی به خود را نشان داد.»

عملیات سندور به تنش نظامی کوتاه مدت بین هند و پاکستان در مه ۲۰۲۵ اشاره دارد که در نتیجه تنش‌های مرزی بین دو کشور انجام شد.

اسلام آباد در واکنش به حملات هند عملیات مشابهی انجام داد و مدعی شد ۶ جنگنده هند را سرنگون و چند موضع نظامی این کشور را نابود کرده است.

نخست وزیر هند هم‌چنین بر تاثیر روانی و استراتژیک موشک «براهموس» تاکید کرد و گفت که این موشک، ترس را در دل دشمنان هند ایجاد کرده است.

وی در ادامه با بیان اینکه این موشک به زودی در منطقه «لاکنو» تولید خواهد شد، خاطرنشان کرد که سلاح‌های تولید شده در اوتارپرادش به بخش حیاتی قدرت نظامی هند تبدیل خواهند شد.

نخست وزیر هند در ادامه هشدار داد که «اگر پاکستان یک اقدام خصمانه دیگر علیه دهلی انجام دهد»، این موشک‌های تولید شده می‌توانند «تروریست‌ها» را از بین ببرند.

موشک کروز مافوق صوت BrahMos که قابلیت پرتاب از زیردریایی‌ها، کشتی‌ها، هواپیما‌ها یا سکو‌های زمینی را دارد، حاصل یک سرمایه‌گذاری مشترک بین سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند و شرکت NPO Mashinostroyeniya روسیه است. این برنامه در سال ۱۹۹۸ آغاز شد.

دهلی‌نو، اسلام آباد را به خاطر حمله مرگبار به تفرجگاه توریستی پهلگام که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد، مقصر دانسته بود.

پاکستان این ادعا را رد کرد و خواستار تحقیقات بی‌طرفانه بین‌المللی شد.

در واکنش هند حملات هوایی را در امتداد مرز انجام داد که باعث حملات تلافی‌جویانه از سوی پاکستان شد.

پس از چهار روز افزایش تنش، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ۱۰ مه آتش‌بس بین این دو همسایه را اعلام کرد که همچنان این آتش بس پابرجاست. /ایسنا

کلمات کلیدی: پاکستان هند
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار