پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال ساختمان شرکت نفت ایران در لندن مصادره شد چین: همکاری با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است واکنش عباس عراقچی به پول پاشی اسرائیل در فضای مجازی بقائی: رویکرد سه کشور اروپایی در مسئله هسته‌ای غیرمسئولانه و مخرب بود دیدار رایزنی الحکیم و آل صادق با محوریت تقویت روابط ایران و عراق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص طرح آتش‌بس غزه واکنش اتحادیه اروپا به ناآرامی‌ها در گرجستان ادعا‌ها درباره خلع سلاح حماس تکذیب شد خالد قدومی، نماینده حماس: پیشنهاد ترامپ را پذیرفتیم و با عقل و قلب باز اعلام کردیم

اسپانیا خرید جنگنده اف-۳۵ آمریکا را به حالت تعلیق درآورد

دولت اسپانیا با این استدلال که بودجه نظامی این کشور باید عمدتاً در اروپا سرمایه‌گذاری شود طرح خرید جنگنده‌های اف ۳۵ آمریکایی را برای زمان نامحدودی به تعویق انداخت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۳ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 06
کد خبر: ۲۸۵۷۸۸

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از ال پاییس، اسپانیا تقاضای شرکت لاکهید مارتین، تولیدکننده جت جنگنده آمریکایی را رد کرد.

دولت اسپانیا خرید جت جنگنده رادارگریز F-۳۵ Lightning II آمریکایی را به زمان نامحدودی به حالت تعلیق درآورده است. در ابتدا، مذاکرات اولیه آغاز شده بود، اما تصمیم نهایی به تعویق افتاد، زیرا دولت اسپانیا در ماه آوریل یک طرح دفاعی ۱۰.۵ میلیارد یورویی را تصویب کرد.

بر اساس این طرح اسپانیا متعهد شده است که ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امنیت و دفاع کند. با این حال، تصریح شده است که ۸۵ درصد از این بودجه عمدتاً در اروپا سرمایه‌گذاری خواهد شد. به این ترتیب خرید یک هواپیمای آمریکایی به عنوان پرچمدار نیروی هوایی اسپانیا با این هدف سرمایه‌گذاری اروپایی مغایرت دارد.

بالا گرفتن انتقاد‌ها در سوئیس برای خرید جنگنده از آمریکا

در سوئیس نیز، خرید برنامه‌ریزی‌شده جت‌های جنگنده اف ۳۵ از ایالات متحده با انتقادات گسترده‌ای رو‌به‌رو شده و به بخشی از یک بحث سیاسی جاری تبدیل شده است. در این کشور خرید ۳۶ جت جنگنده در ابتدا با اختلاف ناچیزی در یک همه‌پرسی تصویب شد.

در همین حال، افزایش هزینه‌ها، تهدید تقاضا‌های بیشتر از سوی ایالات متحده و عدم قطعیت‌های ژئوپلیتیکی جدید، باعث ایجاد قطبیت شدیدی در این کشور شده است.

سیاستمداران احزاب مختلف، از جمله محافظه‌کاران، خواستار بررسی یا حتی توقف این تدارکات هستند. به طور خاص، آنها استدلال می‌کنند که هزینه‌های اضافی و وابستگی فزاینده به ایالات متحده با تصمیم مردم سوئیس و استقلال مطلوب از نظر سیاست امنیتی مغایرت دارد.

همچنین درخواست‌هایی برای اولویت دادن به راه‌حل‌های اروپایی و بررسی انتقادی توافق‌نامه‌های موجود، به‌ویژه با توجه به موانع تجاری جدید آمریکا و افزایش قیمت‌ها، وجود دارد.

همزمان، اتحادیه اروپا هم تصمیم گرفته است که در آینده خرید تسلیحات در اروپا را در اولویت قرار دهد. اتحادیه اروپا قصد دارد حداکثر تا سال ۲۰۳۰ حداقل نیمی از بودجه دفاعی خود را در شرکت‌های دفاعی اروپایی سرمایه‌گذاری کند.

بنابراین، اتحادیه اروپا به تجربیات سال‌های اخیر خود زمانی که بخش بزرگی از واردات اسلحه برای حمایت از اوکراین از ایالات متحده تهیه می‌شد واکنش نشان می‌دهد. برنامه‌های مشترک تولید اسلحه و یارانه‌های هدفمند با هدف تقویت صنعت اروپا و کاهش وابستگی به کشور‌های ثالث - به ویژه ایالات متحده - نیز در نظر گرفته شده‌اند./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار