گزارش وب‌سايت «Dropsite News»‌؛ 

ردپای جاسوس‌ها در شرکت‌های آمریکایی

قرارداد ۲۵ میلیارد دلاری، جدیدترین معامله‌ای است که با هدف تقویت روابط میان بخش فناوری آمریکا و اطلاعات رژیم صهیونیستی انجام شده است.
تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۴ - 19 August 2025

ردپای جاسوس‌های صهیونیست در شرکت‌های آمریکایی

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ خرید ۲۵ میلیارد دلاری شرکت امنیت سایبری اسرائیلی سایبرآرک (CyberArk) به‌وسیله شرکت امنیت سایبری آمریکایی پالو آلتو نتورکز (Palo Alto Networks) روابط عمیق میان شرکت‌های فناوری آمریکایی و واحد ۸۲۰۰، واحد اطلاعاتی اسرائیل را برجسته می‌کند. 

اواخر ماه ژوئیه شرکت بزرگ امنیت سایبری آمریکایی پالو آلتو نتورکز (Palo Alto Networks) اعلام کرد، سایبرآرک (CyberArk)، شرکت پیشرو در زمینه مدیریت هویت و امنیت اطلاعات اسرائیلی را با مبلغ هنگفت ۲۵ میلیارد دلار پول نقد و سهام خریداری کرده است. هدف از این خرید، تقویت روابط میان سیلیکون ولی و سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل است که به طور بالقوه میلیاردها دلار به اقتصاد اسرائیل تزریق می‌کند. 

خرید و ادغام شرکت‌ها راهی برای انتقال افراد از واحد ۸۲۰۰ در اسرائیل به سمت‌های تأثیرگذار در بخش فناوری ایالات متحده است

پالو آلتو یکی از بزرگترین شرکت‌های امنیت سایبری جهان است که خدمات حفاظت از زیرساخت‌ها، نرم‌افزارهای امنیتی و امنیت ابری را به ده‌ها هزار شرکت در سراسر جهان ارائه می‌دهد. اودی موکادی، بنیان‌گذار و مدیرعامل سایبرآرک فارغ‌التحصیل واحد ۸۲۰۰، واحد اطلاعات سیگنال‌های نخبگان اداره اطلاعات نظامی اسرائیل است. همین موضوع درباره چهار بنیان‌گذار ویز، شرکت محاسبات ابری اسرائیلی که به‌تازگی به‌وسیله گوگل با قیمت ۳۲ میلیارد دلار خریداری شد و نیر زوک، بنیان‌گذار و مدیر ارشد فناوری پالو آلتو نیز صدق می‌کند. 

در دهه گذشته شرکت پالو آلتو نتورکز به‌وسیله مجموعه‌ای از خریدهای پرسروصدا گسترش یافته است و گاهی میلیاردها دلار به شرکت‌های نوپایی که قصد گسترش پیشنهادهای امنیت سایبری دارند، پرداخت کرده است. حدود نیمی از این خریدها شامل شرکت‌هایی با دارایی‌های اطلاعاتی اسرائیل بوده است که نگرانی‌هایی را درباره دسترسی به حجم عظیمی از داده‌هایی که این شرکت در سراسر جهان محافظت می‌کند، ایجاد کرده است. 

برخی شرکت‌های خریداری‌شده ازجمله LightCyber Dig Security، Talon Cybersecurity، Secdo و Bridgecrew به‌وسیله افسران سابق و شناخته‌شده‌ واحد ۸۲۰۰ تأسیس و اداره شده‌اند. از دیگر شرکت‌های خریداری‌شده‌ بزرگ می‌توان Cyvera، Twistlock و Puresec را بیان کرد که بنیان‌گذاران آن‌ها نیز به واحدهای امنیت سایبری، اطلاعات و کماندویی ارتش اسرائیل تعلق داشتند. 

پاول بیگار، بنیان‌گذار شرکت‌های نوپای فناوری CircleCI و Darklang و رئیس گروه فعال Tech for Palestine گفت: خرید و ادغام شرکت‌ها راهی برای انتقال افراد از واحد ۸۲۰۰ در اسرائیل به سمت‌های تأثیرگذار در بخش فناوری ایالات متحده است. این شرکت‌ها داده‌های مشتریان خود را مدیریت می‌کنند. اگر شما یک بانک هستید و از Palo Alto Networks استفاده می‌کنید، تمام داده‌ها و تراکنش‌های مشتریان شما با سرورهایی که به‌وسیله جاسوسان یا جاسوسان سابق کنترل می‌شوند، عبور می‌کند.

تا ژوئن ۲۰۲۵ بیش از یک‌هزار و 400 افسر اطلاعاتی سابق اسرائیل ازجمله ۹۰۰ نفر از واحد ۸۲۰۰ به بخش فناوری ایالات متحده پیوستند. این رقم از پایگاه داده افرادی که خود را در پروفایل‌های لینکدین به عنوان افسران اطلاعاتی سابق اسرائیل فعال در حوزه فناوری ایالات متحده معرفی می‌کنند، به دست آمده است. این پایگاه داده به‌وسیله پژوهشگری مستقل که به دلایل امنیتی شخصی ناشناس مانده، گردآوری شده است و «شبکه نفوذ مأموریت عقاب» (Eagle Mission Influence Network) نام دارد. 

این یک‌هزار و 400 نفر افسران یا پرسنل ذخیره خودمعرفی‌شده‌ای هستند که در واحد ۸۲۰۰، آژانس اطلاعات نظامی اسرائیل و اداره دفاع سایبری ارتش اسرائیل خدمت می‌کنند. آن‌ها در سمت‌های مهندسی و امنیتی ارشد و میانی در شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکایی با دفاتری در اسرائیل، ایالات متحده و اروپا مشغول به کار هستند. 

این پژوهشگر گفت، «این به آن معنا نیست هر کسی که در واحد ۸۲۰۰ خدمت می‌کرد، جاسوس اسرائیلی است که به دنبال ارسال اطلاعات محرمانه به تل‌آویو بود. اما این خلأ جدی است، زیرا هیچ نهاد دیگری چنین دسترسی ای به بخش فناوری آمریکا ندارد. ما از دخالت چین در بخش فناوری و نیز شرکت‌های جاسوسی نگران هستیم، اما به ندرت از نفوذ اسرائیل صحبت می‌شود». 

غول فناوری جهانی مایکروسافت یکی از برجسته‌ترین کارفرمایان فارغ‌التحصیلان واحد ۸۲۰۰ است که تقریباً ۲۵۰ افسر سابق این واحد را استخدام کرده است. چندین شرکت بزرگ چند ملیتی، ازجمله انویدیا، متا، گوگل، اینتل و اپل نیز ده‌ها نفر از اعضای واحد را استخدام می‌کنند. مایکروسافت به‌تازگی از همکاری نزدیک خود با مدیریت واحد ۸۲۰۰ برای ایجاد سرویس‌های ابری اختصاصی برای ذخیره میلیون‌ها ارتباط خصوصی برای فلسطینیانی که در اشغال نظامی در کرانه باختری و غزه زندگی می‌کنند، خبر داده است. 

گرچه خرید سایبرآرک به‌وسیله برخی تحلیلگران سرمایه‌گذاری به دلیل قیمت نامتناسب آن، همراه با کاهش قیمت سهام پالو آلتو نتورکز بلافاصله پس از معامله مورد انتقاد قرار گرفت، اما در بیانیه‌های عمومی مربوط به این خرید، به روابط اطلاعاتی اشاره‌ای نشد.

تاریخچه جاسوسی

با توجه به تهدید ضدجاسوسی و جاسوسی صنعتی، حضور مأموران اطلاعاتی خارجی فعلی یا سابق در بخش‌های کلیدی صنعتی ایالات متحده نگران‌کننده است. اسرائیل دهه‌هاست تهدید ضدجاسوسی بزرگی در ایالات متحده، به‌ویژه در رابطه با هدف قرار دادن اسرار صنعتی و فنی به‌شمار می‌رود. 

سال ۲۰۱۵ جاناتان پولارد، تحلیلگر سابق اطلاعات آمریکا پس از گذراندن ۳۰ سال حبس ابد به جرم جاسوسی و ارائه اطلاعات فوق سری آمریکا به اسرائیل، از زندان آزاد شد. پس از انقضای محدودیت‌های آزادی مشروط وی در سال ۲۰۲۰، پولارد که در زندان تابعیت اسرائیل به دست آورده و پرونده‌اش مدت‌ها مورد حمایت گروه‌های طرفدار اسرائیل و سیاستمداران اسرائیلی بود، به اسرائیل نقل مکان کرد. 

غول فناوری جهانی مایکروسافت یکی از برجسته‌ترین کارفرمایان فارغ‌التحصیلان واحد ۸۲۰۰ است که تقریباً ۲۵۰ افسر سابق این واحد را استخدام کرده است

چند هفته پس از ورود وی به فرودگاه بن گوریون، جایی که شخصاً مورد استقبال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل قرار گرفت، ترامپ عفو کامل افیم سلا، جاسوس و افسر نظامی اسرائیلی را که متهم به همکاری با پولارد بود، صادر کرد.

پرونده پولارد روابط میان ایالات متحده و اسرائیل را تیره کرد. با وجود این، اتهامات جاسوسی و جاسوسی صنعتی همچنان ادامه دارد. سال گذشته شرکت دفاعی آمریکایی Conflict Kinetics دادخواستی را علیه مقام وزارت دفاع اسرائیل به اتهام سرقت اسرار تجاری برای ایجاد شبیه‌ساز تیراندازی برای آموزش سربازانش ارائه کرد. این مقام اسرائیلی دانیل گلدفوس، پژوهشگر مرکز علوم و امور بین‌الملل بلفر در دانشکده هاروارد کندی بود و طبق گزارش‌ها، به این شرکت قول احتمال عقد قرارداد با ارتش اسرائیل داده بود.

این پژوهشگر عنوان کرد: بعید است ما به هیچ کشوری، حتی متحد، اجازه این سطح از دسترسی به حساس‌ترین بخش‌های خود را بدهیم. همچنین مهم است به یاد داشته باشیم سیا و اف‌بی‌آی علنی اسرائیل را در کنار روسیه، چین و ایران در میان تهدیدات اصلی ضداطلاعاتی خود قرار می‌دهند. 

وی افزود: تعداد قابل توجهی از افرادی که پیش‌تر به واحد ۸۲۰۰ یا سایر آژانس‌های امنیتی اسرائیل وابسته بودند، از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ شروع به حذف اطلاعات مربوط به وابستگی‌های خود از پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی خود کردند. بسیار قابل توجه است چه تعداد زیادی از مردم مایلند آشکارا کار خود را برای آژانس اطلاعاتی خارجی فاش کنند و اینها تنها کسانی هستند که اطلاعات مربوط به وابستگی‌های خود را علنی به اشتراک گذاشته‌اند. 

رابطه میان اطلاعات اسرائیل و فناوری آمریکایی مورد ستایش قرار گرفته است. وال استریت ژورنال آگوست 2024 در گزارشی از نفوذ رو به رشد این واحد در سیلیکون ولی تمجید و عنوان کرد، «دست‌کم پنج شرکت فناوری تأسیس شده به‌وسیله فارغ التحصیلان واحد 8200، در ایالات متحده فهرست شده‌اند و ارزش ترکیبی آنها حدود 160 میلیارد دلار است». 

در این مقاله عنوان شده است، شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری خطرپذیر سیلیکون ولی مانند Greylock Partners و Sequoia Capital در حال استخدام شرکا و خرید شرکت‌هایی هستند که به‌وسیله افرادی که در واحد ۸۲۰۰ کار می‌کردند، تأسیس شده‌اند. Sequoia به‌تازگی به دلیل اظهارات سیاسی شان مگوایر، شریک ارشد درباره اسرائیل و موضوعات مربوط به سیاست داخلی ایالات متحده، ازجمله دفاع علنی صریح از جنگ اسرائیل علیه غزه و محکوم کردن منتقدانش، ازجمله زهران ممدانی نامزد شهرداری نیویورک به عنوان  «افراط‌گرا» زیر بررسی دقیق قرار گرفته است.

بیگار اقدامات شرکت‌های Sequoia، Greylock، Palo Alto Networks و دیگر شرکت‌های سیلیکون ولی را بخشی از تغییر سیاسی ای توصیف کرد که به‌وسیله شبکه‌ای از افراد بانفوذ و نزدیک به هم هدایت می‌شود که برای تغییر شکل ایدئولوژیک این بخش تلاش کرده‌اند. 

وی گفت: فناوری آمریکایی سیاسی شده است. در گذشته آنها موتورهای جست‌وجو و ایمیل می‌ساختند و اکنون هوش مصنوعی را به کشورهای نسل‌کش می‌فروشند. شبکه‌ای بسیار قدرتمند از افراد همفکر وجود دارد که از نفوذ خود برای جذب افراد همفکر بیشتر استفاده می‌کنند. این موضوع در حال حاضر تأثیر زیادی بر رفتار این شرکت‌ها دارد.

ارزش‌های مشابه، فرهنگ‌های قوی

واحد ۸۲۰۰ بخش کلیدی دستگاه نظامی اسرائیل ازجمله در جریان نسل‌کشی فعلی در نوار غزه بوده است. این واحد علاوه بر نظارت الکترونیکی بر ارتباطات، در ایجاد برنامه‌های هدف‌گیری تولید شده به‌وسیله هوش مصنوعی برای استفاده در غزه، تغذیه اهداف به اپراتورهای انسانی برای ایجاد چیزی که یکی از افسران اطلاعاتی سابق اسرائیل آن را «کارخانه ترور جمعی» نامیده بود و در مواقعی تأیید کشتار صدها غیرنظامی با هدف هدف‌گیری فردی که ظاهراً یکی از رهبران حماس بوده، نقش داشته است.

واحد ۸۲۰۰ علاوه بر همکاری با غول‌های فناوری برای کمک به نسل‌کشی فعلی در نوار غزه، فناوری‌های نظارتی را نیز برای نظارت و کنترل جمعیت کرانه باختری توسعه داده است، ازجمله ایجاد مدل‌های زبانی بزرگ مبتنی بر هوش مصنوعی که بر اساس میلیون‌ها مکالمه میان فلسطینیان ساکن سرزمین‌های فلسطینی در اشغال اسرائیل آموزش دیده‌اند.

پالو آلتو در بیانیه مطبوعاتی خود که این خرید را اعلام کرد، بر نقش مورد انتظار سایبرآرک در توسعه سکوهای امنیت سایبری و مدیریت هویت مبتنی بر هوش مصنوعی تأکید و عنوان کرد، این خرید دو رهبر امنیتی با ارزش‌های مشابه، فرهنگ‌های قوی و تیم‌های با استعداد را متحد خواهد کرد.

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
یادداشت اختصاصی رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی؛ / ۱ روز پیش
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛  / ۱ روز پیش
میرقاسم مؤمنی، کارشناس مسائل قفقاز در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۲۰ ساعت پیش