بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

پکن: آمریکا امپراتوری مطلق جاسوسی است

سخنگوی وزارت خارجه چین آمریکا را امپراتوری مطلق جاسوسی خواند و گفت اقدامات واشنگتن به طور جدی به امنیت سایر کشورها آسیب زده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۴ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 15
کد خبر: ۸۰۸۷۷

به گزارش راهبرد معاصر «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (دوشنبه) در جمع خبرنگاران اقدامات آمریکا علیه شرکت‌های چینی را «بی‌اساس» و «ریاکارانه» خواند و گفت چنین اقداماتی در تضاد کامل با اصول اقتصاد بازار است که آمریکا همیشه مبلغ آن بوده است.

به گزارش شبکه روسی «راشا تودی»، وی در واکنش به اقدام واشنگتن در فهرست کردن پنج شرکت چینی به عنوان تهدید امنیت ملی، افزود: دولت آمریکا مفهوم امنیت ملی را تعمیم داده، از قدرت ملی سوءاستفاده کرده و بنگاه‌های فناوری پیشرفته چینی را سرکوب کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در ادامه گفت: سایر کشورها نباید نگران چین باشند بلکه باید نگران خطرات آمریکا باشند که از همه حتی شرکای خود جاسوسی می‌کند.

وی تصریح کرد: آمریکا از مزایای فناوری خود استفاده کرده و با نصب درهای پشتی (در علوم رایانه به راهی گفته می‌شود که بتوان از آن بدون اجازه به سمت‌های مشخصی از یک سامانهٔ دیگر مانند رایانه دست پیدا کرد) به جاسوسی گسترده و بی‌رویه از سایر کشورهای جهان از جمله متحدانش پرداخته است.

لیجیان تاکید کرد: آمریکا امپراتوری مطلق جاسوسی است. اقدامات آمریکا به طور جدی امنیت سایر کشورها را تهدید کرده به آن‌ها آسیب زده است.

روز جمعه کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) اعلام کرد پنج شرکت چینی «هوآوی»، «زدتی‌ای»، «هایترا»، «هانگ ژو هایک ویژن» و «ژیجیانگ» تحت قانون ۲۰۱۹ با هدف محافظت از شبکه‌های ارتباطی آمریکا، تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور به حساب می‌آیند.

وزارت خارجه چین در واکنش به تصمیم واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن بیشتر شرکت‌های آمریکایی که با شرکت هوآوی همکاری می‌کنند، هشدار داد که این اقدامات می‌تواند به تاثیرات شدید جهانی منجر شود.

لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «(محدودیت) به صورت جدی تبادل فناوری و تبادل تجاری میان دو کشور و جهان را در حد وسیعتر با اختلال مواجه خواهد کرد و این اقدام زنجیره صنعتی جهان و زنجیره تامین را تضعیف می‌کند. آمریکا باید فورا سرکوب شرکت‌های چینی را متوقف کرده و با شرکت‌های چینی به صورت عادلانه رفتار کرده و شیوه‌ای بدون تبعیض را در پیش بگیرد».

وی در ادامه گفت: «گزارش‌ها درباره اقدام اخیر واشنگتن نشان دهنده آن است که آمریکا کشوری قابل اعتماد نیست».

محدودیت‌های جدید دولت بایدن علیه شرکت هوآوی در راستای تلاش‌های دولت قبلی آمریکا به شمار می‌آید. دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا شرکت‌های فدرال را از استفاده از محصولات شرکت هوآوی و شرکت فناوری زدتی‌ای چین منع کرده بود.

یک سال پیش از آن نیز وزارت بازرگانی آمریکا شرکت هوآوی و شرکت‌های وابسته به آن را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و شرکت‌های فناوری آمریکا را از تعامل با این شرکت بدون اخذ مجوز از دفتر کنترل دارایی‌های خارجی منع کرد. اواخر سال ۲۰۲۰ هم‌ ترامپ دستوری اجرایی را امضا کرد و طی آن شرکت‌ها و افراد آمریکایی را از خرید سهام هوآوی و دیگر شرکت‌هایی که گفته می‌شود در ارتباط با ارتش چین هستند، منع کرد.

ماه پیش و در حالی که امید می‌رفت که تنش‌ها میان آمریکا و چین کاهش یابد، یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که به جای لغو محدودیت‌های دوره ترامپ، دولت بایدن به دنبال افزودن محدودیت‌های هدفمند جدید علیه صادرات فناوری‌های حساس به چین است.

فارس

ارسال نظر