کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران

درگیری دیپلماتیک مجارستان و اوکراین بر سر امنیت انرژی و خط لوله دوستی

درگیری دیپلماتیک مجارستان و اوکراین بر سر امنیت انرژی و خط لوله دوستی پس از هدف قرار گرفتن یک خط لوله کلیدی که نفت را به اروپای مرکزی می‌رساند، مجارستان به اوکراین هشدار داده است که از اختلال در تامین انرژی مجارستان از روسیه دست بردارد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 August 25
کد خبر: ۲۸۷۳۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، این هشدار از سوی «پیتر سیارتو» وزیر خارجه مجارستان پس از آن مطرح شد که نیروهای اوکراینی در ماه جاری میلادی سه بار خط لوله موسوم به «دوستی» را متعلق به دوران شوروی را هدف قرار داده و باعث خشم اسلواکی و مجارستان شدند. جریان گاز از طریق این خط لوله آخرین بار روز جمعه متوقف شده بود.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، خبرنگاری از «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین در کنفرانسی در جریان مراسم روز استقلال در کی‌یف پرسید که این حملات چه ارتباطی با مخالفت مجارستان با تلاش‌های اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو دارد و او گفت: «ما همیشه از دوستی با مجارستان حمایت کرده‌ایم، اما اکنون وجود این دوستی به موضع بوداپست بستگی دارد.»

سیارتو در واکنش به این صحبت‌های زلنسکی در شبکه ایکس (توئیتر) نوشت: «زلنسکی از تعطیلات ملی اوکراین برای تهدید مجارستان استفاده کرد. ما قاطعانه ارعاب رئیس جمهور اوکراین را رد می‌کنیم.»

وی در ادامه حمله به منبع انرژی مجارستان را «حمله به حاکمیت» این کشور توصیف کرد و افزود: «جنگی که مجارستان هیچ ارتباطی با آن ندارد، هرگز نمی‌تواند نقض حاکمیت ما را توجیه کند. ما از زلنسکی می‌خواهیم که تهدید مجارستان را متوقف کند و به حملات بی‌ملاحظه به امنیت انرژی ما پایان دهد!»

«آندری سیبیها» وزیر امور خارجه اوکراین نیز در پاسخ به همتای مجارستانی خود در شبکه ایکس نوشت: «شما لازم نیست به رئیس جمهور اوکراین بگویید چه کاری انجام دهد یا چه بگوید و چه زمانی.»

وی همچنین در ادامه از بوداپست خواست «مانند بقیه اروپا، تنوع ایجاد کند و از روسیه مستقل شود.»

سیارتو در واکنش به این اظهارات وزیر خارجه اوکراین نوشت: «حمله به امنیت انرژی ما را متوقف کنید. این جنگ ما نیست.»

برخلاف بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مجارستان از ارسال سلاح به کی‌یف خودداری و از بروکسل به دلیل اعمال تحریم علیه مسکو به شدت انتقاد کرده است.

بوداپست معتقد است که عضویت اوکراین در ناتو می‌تواند منجر به درگیری تمام عیار با روسیه شود./مشرق

کلمات کلیدی: اوکراین
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار