چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز شرایط فروش مدیران خودرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ثبت‌نام فونیکس F ۷ Pro e+ با تحویل ۳۰ روزه + قیمت قطعی آغاز واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا + جدول زمان بندی حروف الفبا قیمت سکه پارسیان امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | سقوط یا صعود؟ گزارش لحظه‌ای بازار قیمت بیت کوین امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ تثبیت در کانال ۶۴ هزار دلاری آخرین قیمت دلار و یورو امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ نوسان صعودی در بازار ارز | گزارش لحظه‌ای

توقف صادرات میعانات گازی ایران / ساخت ۵ پتروپالایش بزرگ در منطقه پارس جنوبی

توقف صادرات میعانات گازی ایران / ساخت ۵ پتروپالایش بزرگ در منطقه پارس جنوبی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از ساخت ۵ پتروپالایش بزرگ در منطقه پارس جنوبی با ۲.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: با بهره‌برداری از پتروپالایش‌ها، صادرات میعانات گازی کاملاً متوقف می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 16
کد خبر: ۲۹۱۸۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ سخاوت اسدی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس شامگاه چهارشنبه در نشست شورای اداری استان بوشهر با تاکید بر اینکه میدان گازی پارس جنوبی بزرگ‌ترین ذخیره گازی جهان است و حدود 8 درصد کل ذخایر گاز جهان و 50 درصد ذخایر گاز کشور را در خود جای داده است، نقش این منطقه را در امنیت انرژی ملی حیاتی دانست.

او با بیان اینکه 72 درصد کل گاز تولیدی ایران از این میدان استخراج ‌می‌شود، به سرمایه‌گذاری 89 میلیارد دلاری در زیرساخت‌های این منطقه اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر 28 فاز عملیاتی با 375 حلقه چاه، 39 سکو، 3200 کیلومتر خطوط لوله دریایی و 13 پالایشگاه فعال است که مجموع تولید گاز روزانه را به 716 میلیون متر مکعب رسانده و 40 رصد بنزین کشور از این پالایشگاه‌ها تأمین می‌شود.

اسدی در زمینه حوزه پایین‌دست، به فعالیت 27 مجتمع پتروشیمی با ظرفیت تولید 44 میلیون تن ظرفیت در سال و سرمایه‌گذاری 19 میلیارد دلاری اشاره کرد و افزود: 30 مجتمع جدید نیز با ظرفیت 22 میلیون تن و 18 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در دست ساخت داریم که برخی به پیشرفت بیش از 97 درصد رسیده‌اند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس روند پیشرفت طرح‌های کلان پتروپالایش را نقطه عطفی برای صنعت گاز کشور دانست و گفت: در حال حاضر 5 پتروپالایش بزرگ در منطقه پارس جنوبی در حال ساخت هستند که مجموع ظرفیت آنها به 170 هزار بشکه در روز می‌رسد و ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها افزون بر 2.5 میلیارد دلار است.

وی با تاکید بر نقش راهبردی این طرح‌ها، تصریح کرد: با بهره‌برداری از پتروپالایش‌های جدید، صادرات میعانات گازی کاملاً متوقف شده و بدین ترتیب یکی از فرامین مهم مقام معظم رهبری در حوزه میعانات گازی به طور کامل محقق خواهد شد.

اسدی با اشاره به عملکرد خیره‌کننده منطقه در عرصه صادرات، افزود: در سال 1401 مجموع ارزش صادرات منطقه به بیش از 12.2 میلیارد دلار رسید و این رقم در سال 1402 افزون بر 10 میلیارد دلار بود. همچنین در سال قبل ارزش صادرات منطقه پارس جنوبی به 11 میلیارد دلار رسید که نشان‌دهنده تداوم جایگاه کلیدی و تاثیرگذار استان بوشهر و پارس جنوبی در اقتصاد ملی است.

وی با اشاره به نیروی انسانی منطقه پارس جنوبی بیان کرد: از مجموعه فعالان در منطقه پارس جنوبی بیش از 42 درصد جوانان بومی استان بوشهر هستند.

او با اشاره به دغدغه‌های اشتغال، از راه‌اندازی شورای عالی سیاست‌گذاری با حضور مقامات چهار شهرستان جنوبی و مسئولان قضایی خبر داد تا سیاست‌گذاری و نظارت دقیقی برای رعایت قوانین بالادستی و سیاست‌های دولت اعمال شود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با ارائه گزارشی از عملکرد شورای راهبردی و مجموعه مدیریت پارس جنوبی در مسئولیت‌های اجتماعی، خبر داد: تاکنون، از مجموع 1700 میلیارد تومان تعهدات شورای راهبردی، بیش از یک‌هزار میلیارد تومان محقق شده و 700 میلیارد تومان تعهد جاری اکنون در مرحله اجرا است. افزون بر این، 800 میلیارد تومان تفاهم جدید با فرمانداران شهرستان‌ها و شورای برنامه‌ریزی استان در حال تصویب است که پس از اجرایی شدن، مجموع تعهدات فعال به 1.5 همت خواهد رسید.

اسدی همچنین با اشاره به تعهدات شرکت نفت و وزارت نفت در این منطقه تاکید کرد: در حوزه شرکت ملی نفت و وزارت نفت، مجموع تعهدات اجرا شده و در دست اقدام به 6.3 همت، معادل 6300 میلیارد تومان رسیده است.

وی، مدیریت موفق بحران در روزهای دشوار حمله دشمن به پارس جنوبی را مورد توجه قرار داد و گفت: در جریان جنگ 12 روزه و حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی، تأمین گاز کشور با همت مدیران و کارکنان پارس جنوبی بدون وقفه از 71 به 84 درصد افزایش یافت. علی‌رغم اصابت دو پالایشگاه منطقه، همه واحدها ظرف کمتر از یک هفته به مدار تولید بازگشتند و فعالیت‌ها با استفاده از توان بومی، پشتکار و پیگیری مجدانه، ادامه یافت./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار