به گزارش راهبرد معاصر؛ تمایل برای خرید نفت خام ایران توسط چین پس از تمدید کاهش تولید عربستان و روسیه و بالا رفتن قیمت جهانی نفت افزایش یافته است. این در شرایطی است که تهران هم تولید و صادرات خود را علی رغم تحریمهای آمریکا بالا برده است.
به گزارش رویترز، با وجود اینکه پالایشگاههای مستقل چین که به آنها تیپات میگویند، خرید نفت ایران را برای بهرهگیری از حاشیههای بالای سوددهی در فصل اوج تقاضا افزایش دادهاند، پالایشگاههای دولتی این کشور همچنان محتاطانه عمل میکنند.
صادرات نفت خام ایران به ۱.۵ میلیون بشکه در روز یعنی بالاترین رقم طی ۴ سال گذشته رسیده و بیشتر از ۸۰ درصد آن به چین ارسال میشود.
این افزایش صادرات در شرایطی صورت گرفته که واشنگتن و تهران بر روی تبادل زندانیها و راههایی برای آزادسازی سرمایههای مالی مسدود شده ایران کار میکنند. بدین ترتیب برخی تاجران انتظار دارند تحریمهای آمریکا علیه نفت خام ایران در آینده نزدیک کاهش یابد. صادرات نفت ایران به چین احتمالاً ۲۰۰ هزار بشکه در روز دیگر افزایش یافته و به ۱.۳ میلیون بشکه برسد.
یکی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد تحریمهای این کشور علیه صنایع نفت و پتروشیمی ایران همچنان ادامه دارد و کسانی که این تحریمها را نقض کنند هزینه سنگینی خواهند پرداخت.
وی اضافه کرد پالایشگاههای دولتی چین هنوز واردات نفت و محصولات پالایشی ایران را به خاطر تحریمهای آمریکا و تهدید تحریمهای ثانویه از سر نگرفتهاند.
پکن بارها مخالفت خود با تحریمهای بلند مدت ایران را اعلام کرده و خواستار لغو آنها شده است.
تهران تولید نفت خود را تا حدود ۳.۶ میلیون بشکه در روز افزایش داده و حدود ۲ میلیون بشکه در روز نفت خام، میعانات گازی و محصولات نفتی صادر میکند. واردات نفت از ایران در مدارک رسمی چین ثبت نمیشود و نفت این کشور را با عنوان نفت مالزی عمان یا سایر کشورهای خاورمیانه وارد میکنند. تاجران و تحلیلگران میگویند نفت ایران تنها توسط پالایشگاههای مستقل چین خریداری میشود و مرکز آنها استان ساحلی شاندونگ است. پالایشگاههای دولتی و همچنین پالایشگاههای بزرگ خصوصی چین از ۲۰۱۹ و آغاز مجدد تحریمهای آمریکا علیه ایران، واردات نفت این کشور را متوقف کردهاند.
بسیاری عقیده دارند دلیل روی آوردن پالایشگاههای مستقل به نفت ایران گران شدن درجات نفتی روسیه است./باشگاه خبرنگاران جوان