غریب‌آبادی: ایران، روسیه و چین فردا پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام می‌کنند عراقچی: حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست دستگیری جان بولتون به اتهام نگهداری اسناد فوق محرمانه آمریکا بیانیه جدید اتحادیه اروپا علیه ایران دادگاه لاهه: دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت لازم‌الاجرا است ترامپ: عربستان برای پیوستن به توافق ابراهیم علاقه‌مند است وزیر خارجه لبنان: هرگونه مذاکره مستقیم با اسرائیل را رد می‌کنیم شیخ نعیم قاسم: اسرائیل و آمریکا نخواهند توانست ما را شکست دهند ترامپ: در حال گفت و گو با پوتین هستم! رهبر انصارالله: ایران در حمایت از فلسطین فداکاری‌های بزرگی کرده است عراقچی: تحریم‌های غرب، تروریسم اقتصادی علیه کشورهای جنوب است ادعای مضحک ترامپ درباره برنامه هسته‌ای ایران + فیلم عراقچی: در بیانیه اجلاس جنبش عدم تعهد از ایران در قضیه اسنپ بک حمایت شده است دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور اوگاندا اعلام شرط ایران برای آغاز مذاکرات با آمریکا و اروپا

حکم دادگاه آمریکایی به توقف جاسوسی شرکت اسرائیلی در واتس‌اپ

دادگاهی در آمریکا با صدور حکمی علیه شرکت صهیونیستی تولیدکننده جاسوس افزار، این شرکت را از هر گونه جاسوسی علیه کاربران پیام‌رسان واتس‌اپ منع کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۲۶ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 18
کد خبر: ۲۹۲۰۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، یک قاضی آمریکایی در دادگاه محاکمه شرکت اسرائیلی «ان.اس.او گروپ»، شرکت تولید کننده جاسوس افزار که سابقا درگیر رسوایی فروش جاسوس افزارش به دولت‌ها به منظور استفاده از آن علیه مخالفان و روزنامه‌نگاران شد، در حکمی هر گونه هدف گرفتن کاربران شبکه اجتماعی «واتس‌اپ» توسط این شرکت را ممنوع اعلام کرد اما از میزان غرامت این شرکت کاسته و آن را از ۱۶۸ میلیون دلار به ۴ میلیون دلار کاهش داد.

«فیلیس همیلتون»، قاضی یک دادگاه ناحیه‌ای در حکمی که توسط «خبرگزاری فرانسه»، مشاهده شد عنوان کرد: «دادگاه نتیجه‌گیری کرد که اعمال متهمان باعث خسارت غیرقابل جبران شده و در این که این رفتار همچنان ادامه دارد جای هیچ گونه مناقشه‌ای نیست.»

این قاضی با صدور حکمی به نفع شرکت «متا»، مالک شبکه اجتماعی «واتس‌اپ»، به این شرکت اجازه داد تا مانع از استفاده از جاسوس‌افزارهای شرکت «ان.اس.او گروپ»‌ علیه این پیام‌رسان شود.

«ویل کتکارت»، رئیس شرکت واتس‌اپ در بیانیه‌ای گفت: «به موجب حکم امروز دادگاه، هر گونه اقدام دوباره شرکت ان.اس.او در هدف قرار دادن شبکه واتس‌اپ و کاربران جهانی ممنوع می‌شود. ما این تصمیم را که بعد از ۶ سال دعوی قضایی با هدف پاسخگو کردن شرکت ان.اس.او از بابت هدف قرار دادن اعضای جامعه مدنی اعلام شد، تحسین می‌کنیم.»

در حکم دادگاه تصریح شد طبق اسناد و مدارک تسلیم شده به دادگاه، شرکت ان.اس.او دست به مهندسی معکوس کد اپلیکیشن واتس‌اپ زده تا به طور مخفیانه جاسوس افزارش را برای هدف قرار دادن کاربران نصب کند.

همچنین دادگاه در حکم خود تصریح داشت: «این جاسوس‌افزار بر اساس گزارش‌ها بازطراحی شده تا از شناسایی شدن فرار کرده و بسته‌های ترمیمی امنیتی واتس‌اپ را دور بزند.»

شکایت علیه این شرکت اسرائیلی در اواخر سال ۲۰۱۹ ثبت شده و آن را متهم به جاسوسی سایبری علیه روزنامه‌نگاران، وکلا، فعالان حقوق بشر و دیگر افرادی که از این پیام‌رسان رمزنگاری شده استفاده می‌کنند، کرد.

با این حاق قاضی آمریکایی حکم داد که غرامت ۱۶۸ میلیون دلاری که اوایل سال جاری میلادی به نفع شرکت متا صادر شد بیش از حد زیاد بوده و آن را تقلیل داد.

مقر شرکت ان.اس.او گروپ در بندر هرتزلیا در نزدیکی تل آویو واقع است.

این شرکت اسرائیلی تولیدکننده جاسوس‌افزار بدنام «پگاسوس» است؛ ابزاری تهاجمی که قادر به جاسوسی‌هایی نظیر به روشن کردن دوربین و میکروفن تلفن‌های هوشمند و دسترسی به داده‌های ذخیره شده روی این تلفن‌ها و عملا تبدیل کردن تلفن‌های همراه کاربران قربانی به یک جاسوس است.

در شکایت مطرح شده علیه این شرکت نزد دادگاه فدرال کالیفرنیا گفته شد ان.اس.او تلاش داشته نزدیک به ۱۴۰۰ دستگاه هدف را به جاسوس‌افزارهای خود آلوده کرده تا اطلاعات ارزشمند آنها را برباید.

این شرکت صهیونیست ادعا کرده تنها به فروش جاسوس‌افزارهایش به دولت‌ها برای موارد هدف گرفتن مجرمین و تروریست‌ها مجوز داده است./ایسنا

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار