سرایا القدس مرکز فرماندهی اسرائیل در کرانه باختری را هدف قرار داد ماکرون: ۲ زندانی فرانسوی در ایران آزاد شدند تحریم‌های جدید آمریکا علیه کره شمالی رهبر انصارالله یمن: ما به طور حتم به سمت رویارویی با اسرائیل پیش می‌رویم انفجار در مقر حشد شعبی در جنوب شرق بغداد یک شهید برجای گذاشت عراقچی: ایران آماده کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان افغانستان است دیک چنی در سن ۸۴ سالگی درگذشت انفجار در دادگاه عالی پاکستان؛ ۱۲ نفر زخمی شدند + ویدئو  گردان‌های القسام جسد یکی دیگر از نظامیان اسرائیل را پیدا کرد دیک چنی هم آرزوی براندازی در ایران را به گور برد واکنش حماس به احتمال تصویب قانون برای اعدام اسرای فلسطینی ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده‌ایم السودانی: ائتلاف بین‌المللی سپتامبر ۲۰۲۶ از عراق خارج می‌شود ترامپ: خلبانان آمریکا ۲۲ سال برای حمله به ایران تمرین کردند عون: لبنان چاره‌ای جز مذاکره با دشمن ندارد

تجار افغان خواستار گشایش مسیرهای جدید تجارتی شدند

 در پی توقف حدود هشت هزار کانتینر کالاهای بازرگانان افغان در پاکستان، تاجران کشور از طالبان خواستند تا برای کاهش وابستگی تجاری به پاکستان، مسیرهای تازه ترانزیتی را با کشورهای همسایه فعال کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۲۹۳۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، در پی توقف حدود 8 هزار کانتینر کالاهای بازرگانان افغان در پاکستان، تاجران کشور از طالبان خواستند تا برای کاهش وابستگی تجاری به پاکستان، مسیرهای تازه ترانزیتی را با کشورهای همسایه فعال کند.

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که نورالدین عزیزی، وزیر تجارت، در دیدار با اعضای اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، مشکلات تاجران در زمینه انتقال کالا از طریق پاکستان را بررسی کرده است.

در این نشست، نمایندگان بخش خصوصی گفتند که علاوه بر کانتینرهای متوقف‌شده در خاک پاکستان، حدود چهار هزار کانتینر کالاهای صادراتی نیز در سمت افغانستان اجازه خروج ندارند.

 آنان تأکید کردند که تداوم این وضعیت زیان‌های سنگینی به تجارت کشور وارد کرده است.

تاجران افغان از وزارت تجارت طالبان خواستند تا برای جلوگیری از بحران مشابه در آینده، مسیرهای تازه ترانزیتی از طریق ایران، ازبکستان، ترکمنستان و کشورهای آسیای مرکزی را توسعه دهد و هم‌زمان مشوق‌های اقتصادی برای صادرات در نظر گیرد.

وزیر تجارت طالبان نیز ضمن ابراز نگرانی از وضعیت فعلی، بر تلاش برای حل مشکلات با پاکستان و تقویت روابط اقتصادی با سایر همسایگان تأکید کرد.
به دنبال درگیری‌های مرزی و حملات هوایی اخیر پاکستان بر خاک افغانستان، روابط دو کشور در هفته‌های اخیر تیره شده و مسیرهای ترانزیتی از حدود یک ماه پیش تاکنون مسدود مانده است.

 قرار است هیئت‌های بلندپایه افغانستان و پاکستان روز پنجشنبه در استانبول برای گفتگو درباره بازگشایی گذرگاه‌ها دیدار کنند./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار