واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

توافق روسیه با کُردهای سوریه

مظلوم کوبانی فرمانده ارشد شبه نظامیان کُرد مستقر در شمال سوریه از توافق میان کُردها و دولت روسیه جهت استقرار نظامیان روس در سه شهر کُردنشین شمال سوریه خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۱ - ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 02
کد خبر: ۲۹۵۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ حمله ارتش ترکیه و شبه نظامیان مورد حمایت این کشور به مناطق کُردنشین سوریه و عقل نشینی نظامیان آمریکایی، کُردهای سوری را در مخمصه عقب نشینی در برابر آنکارا و یا گفتگو با روس ها و دولت اسد قرار داد، امری که نهایتا با انتخاب گزینه دوم از سوی کُردها همراه شد.

 

در این میان وضع توافق سوچی میان اردوغان و پوتین موجب شد تا نظامیان ترکیه از تداوم حملات نظامیشان به مناطق کُردنشین سوریه عقب نشسته و در مواضع محدودی سنگر بگیرند.

 

منابع نظامی کُرد شب گذشته از وضع توافق میان خود و روسیه خبر دادند. مظلوم عبدی فرمانده نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) معروف به مظلوم کوبانی؛ یکشنبه شب از توافق با روسیه برای حضور نظامیان این کشور در شمال شرق سوریه خبر داد.

 

عبدی در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت: براساس این توافق، نظامیان روسی در سه شهرک "عاموده"، "تل تمر" و "عین عیسی" مستقر خواهند شد.

 

وی در حساب توئیتری‌اش با بیان این که نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) امروز یکشنبه با "الکساندر چایکو" فرمانده نیروهای روسی در سوریه دیدار کرده‌اند، از آن به یک دیدار مفید یاد کرده است.

 

عبدی ادامه داد: با استقرار نیروهای روسی در سه شهرک "عاموده"، "تل تمر" و "عین عیسی" برای امنیت و ثابت در این منطقه به توافق رسیدیم.

 

فرمانده ارشد نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) در پایان نوشت: ما امیدوار به تلاش‌های مشترک بیشتر در راستای تأمین منافع کردهای سوری و روسیه هستیم.

 

روسیه در تلاش برای کاهش تنش در شمال شرق سوریه، ۲۲ اکتبر (۳۰ مهرماه) در جریان سفر "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه به سوچی و دیدار با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، یک تفاهمنامه ۱۰ بندی امضا کردند.

 

براساس این توافق، نیروهای کردی باید ۳۰ کیلومتر به جنوب مرزهای ترکیه عقب‌نشینی کنند و نیروی مرزبانی سوریه و پلیس نظامی روسیه در مناطقی مستقر شوند که همچنان در کنترل ارتش ترکیه و شبه نظامیان سوری متحد دولت آنکارا قرار دارد.

 

توافق آنکارا و مسکو ۵ روز پس از آن صورت گرفت که ترکیه ۲۵ مهرماه برای عقب راندن شبه نظامیان کرد سوریه موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوری» از مناطق مرزی الرقه والحسکه سوریه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد.

 

حملات یک هفته ای ترکیه، پس از توافق آتش بس میان ترکیه و آمریکا به طور موقت متوقف شد و آنکارا به شبه نظامیان کُرد سوریه ۵ روز مهلت داد که تا عمق ۳۲ کیلومتری از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار