پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! ادامه حملات هوایی عربستان به یمن؛ صعده 6 بار بمباران شد خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم

اقدام دیپلماتیک مصر برای بازگرداندن همکاری ایران و آژانس

اقدام دیپلماتیک مصر برای بازگرداندن همکاری ایران و آژانس منابع دیپلماتیک اعلام کردند که مصر تلاش می‌کند توافق همکاری میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را احیا کند؛ توافقی که تهران پس از بازگشت تحریم‌های سازمان ملل «باطل و بی‌اعتبار» اعلام کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۱ - ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - 2025 December 07
کد خبر: ۲۹۶۱۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، مصر در تلاش است توافق همکاری میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را که چند هفته پیش از سوی تهران «باطل و بی‌اعتبار» اعلام شد، نجات دهد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که ایران توافق را در واکنش به بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل لغو کرده بود.

شبکه خبری «العربیه» در این باره گزارش داد: وزیر خارجه مصر در تماسی تلفنی با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درباره فروپاشی این توافق و تلاش‌ها برای جلوگیری از افزایش تنش میان ایران و قدرت‌های غربی گفت‌و‌گو کرده است.

مصر پیش‌تر میانجی توافقی شده بود که بر اساس آن ایران پس از ماه‌ها تنش ناشی از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای‌اش در ژوئیه، همکاری با آژانس را از سر بگیرد. این توافق به بازرسان آژانس اجازه می‌داد بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای ایران را از سر بگیرند؛ توافقی که منابع دیپلماتیک آن را «بزرگ‌ترین پیشرفت» در همکاری‌های بین‌المللی ایران طی بیش از ۲ سال گذشته توصیف کرده بودند.

اما پس از اقدام غیرقانونی فرانسه، آلمان و بریتانیا در فعال‌سازی سازوکار بازگشت تحریم‌های سازمان ملل که تحت توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ لغو شده بود، ایران از این توافق خارج شد.

در ۲۱ نوامبر، ایران بار دیگر تأکید کرد که این توافق «باطل و بی‌اعتبار» است. این پس از آن اتفاق افتاد که شورای حکام آژانس در قطعنامه‌ای برنامه هسته‌ای ایران را محکوم و خواستار دسترسی به تأسیسات هدف قرارگرفته توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۱۲ روزه شد.

تهران این تصمیم را «غیرقانونی و فاقد توجیه» دانست و اعلام کرد که آمریکا و سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا) سعی دارند آژانس را به سمت تنش بیشتر بکشانند.

به گزارش العربیه، وزیر خارجه مصر در تماس تلفنی خود نسبت به افزایش تنش میان ایران و آژانس ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است که این روند می‌تواند موجب «خروج اوضاع از کنترل» در موضوع برنامه هسته‌ای ایران شود. او بر لزوم «تداوم تلاش‌ها برای کاهش تنش، ایجاد اعتماد و فراهم‌کردن شرایط ادامه همکاری» تأکید کرده است.

گروسی نیز در این گفت‌و‌گو نقش مصر در میانجی‌گری توافق را ستوده و گفته است که آژانس برای ترمیم روابط به «همکاری کامل و بدون قید و شرط» ایران نیاز دارد.

در ادامه آمده است که ایران اجازه بازرسی از برخی تأسیسات را صادر کرده، اما به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، ورود بازرسان به تأسیساتی را که توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی بمباران شده‌اند، رد کرده است.

«سید عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران گفته است آژانس تنها در صورت فراهم شدن شرایط مناسب می‌تواند به تأسیسات هدف قرارگرفته دسترسی پیدا کند./ ایسنا

کلمات کلیدی: آژانس مصر
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار