محمد سرگزی به عنوان رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس انتخاب شد شورای نگهبان ادعای یکی از نمایندگان سابق مجلس درباره دریافت پول در قبال تأیید صلاحیت را رد کرد انفجار‌های کنترل شده در بخش میانکوه شهرستان اردل رئیس سازمان بسیج مستضعفین: زمان تاب‎‌آوری اسرائیلی‌ها ۵ آبان و انتخابات کنست است/ زمان تاب‌آوری آمریکایی‌ها ۱۲ آبان است ابلاغ سلام و دعای رهبر انقلاب به رزمندگان در تنگه هرمز دیدار طائب با مهرداد اخلاقی/ وزیر پیشنهادی دفاع بر اهمیت توسعه توانمندی‌های فناورانه تاکید کرد حمله به ستاد قوه قضائیه تکذیب شد شنیده شدن صدای انفجار در منطقه کوهستک و بخش‌هایی از سیریک انفجار دومین سوپر نفتکش بعد از برخورد با مین دریایی امام‌جمعه اهل‌سنت هیدوچ: امنیت و کرامت زنان باید حفظ شود/ ضرورت پیگیری حوادث خشونت‌آمیز در بلوچستان رهبر انقلاب: در زمانه‌ای که شبکۀ خبیث استکبار با ایجاد انواع محدودیت‌های مربوط به امور درمان و دارو به دنبال تحمیل رنج بر ملّت بزرگ ایران است، کرامت پرستاران تأثیر مهمّی بر سلامت و امنیّت جسمی و روحی جامعه دارد فرمانده سپاه تهران: در همه عرصه‌ها برای دفاع و تهاجم در اوج آمادگی قرار داریم پزشکیان به ارمنستان می‌رود پزشکیان: با بمب و موشک نمی‌توان یک جامعه را وادار به تسلیم کرد دریادار سیاری: تنگه هرمز بسته است/ تا زمانی که کشور‌ها به دنبال تأمین بنزین و گازوئیل هستند، یعنی تنگه هرمز بسته است

هشدار شورای نگهبان نسبت به حقوق‌های نامحدود / لایحه دوفوریتی بودجه رد شد

هشدار شورای نگهبان نسبت به حقوق‌های نامحدود / لایحه دوفوریتی بودجه رد شد شورای نگهبان به علت احتمال پرداخت حقوق‌های نجومی با لایحه الزامات بودجه‌های سنواتی مخالفت کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۷ - ۲۳ آذر ۱۴۰۴ - 2025 December 14
کد خبر: ۲۹۶۸۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ شورای نگهبان با ایراد به لایحه دوفوریتی «الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه سنواتی»، تعیین سقف حقوق و مزایا به‌صورت مبهم را مورد اشکال قرار داد.

بر اساس اسناد مربوط به ایرادات شورای نگهبان که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته است، این شورا بند ۱۵ لایحه یادشده را به دلیل ابهام در تعیین «سقف خالص پرداختی» مورد ایراد قرار داده است.

این لایحه یکشنبه هفته گذشته و در جریان بررسی فشرده مجلس شورای اسلامی، در سه شیفت کاری در صحن علنی به تصویب رسیده بود. بر اساس متن ماده (۱) و بند (۱۵) این لایحه، احکام مربوط به حقوق و مزایای کلیه دستگاه‌ها از جمله افزایش ضریب حقوق، تعیین حداقل مبلغ حکم کارگزینی، افزایش حقوق بازنشستگان، مستمری‌ها و تعیین سقف پاداش پایان خدمت پیش‌بینی شده است؛ با این حال، در هیچ‌یک از اجزای این بند، سقف حداکثری دریافتی حقوق و مزایا به‌صورت صریح و عددی مشخص نشده است.

مطابق این مصوبه، تعیین حقوق و مزایا صرفاً از طریق ضریب حقوق یا نسبت‌هایی مانند چند برابر حداقل حقوق انجام شده بود؛ موضوعی که به تشخیص شورای نگهبان، به دلیل باز گذاشتن سقف پرداخت‌ها و ایجاد امکان دریافتی‌های خارج از چارچوب مشخص، واجد ابهام و مغایر ضوابط قانونی تشخیص داده شد.

ایراد شورای نگهبان در حالی مطرح شده است که در مصوبه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، سقف حقوق و مزایا معادل هفت برابر حداقل حقوق (حدود ۹۰ میلیون تومان) پیش‌بینی شده بود؛ موضوعی که به اعتقاد منتقدان می‌توانست به تداوم و گسترش پدیده حقوق‌های نجومی در برخی دستگاه‌های اجرایی منجر شود.

با اعلام این ایراد، مجلس شورای اسلامی مکلف است سقف حقوق‌ها و مزایا را به‌صورت شفاف، دقیق و با تعیین عدد مشخص اصلاح کند تا امکان پرداخت‌های خارج از چارچوب قانونی و اعمال تفاسیر سلیقه‌ای در نظام پرداخت‌ها از بین برود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار