قیمت بیت کوین در بازار امروز سقف کارت به کارت بانک ملی تغییر کرد / آخرین وضعیت اختلال بانکی طرح جدید بانک مرکزی برای دلار‌های خانگی شرایط واریز وجه خودرو مزدا ۳ خرداد ۱۴۰۵ تاریخ قرعه کشی ایران خودرو تغییر کرد؟ یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد / مبلغ واریزی یارانه خرداد چقدر است؟ خبر مهم ایران خودرو درباره قیمت‌های اصلاح شده برخی محصولات خداحافظی درآمد‌های ۳۰ میلیونی با یارانه / یارانه این دهک‌ها حذف می‌شود پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار شرایط فروش ارز اربعین ۱۴۰۵ ابلاغ شد؛ سهمیه هر زائر ۲۰۰ هزار دینار عراق خبر مهم وزیر کشاورزی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران نتایج وام بازنشستگان کشوری اعلام شد/ ۳۲۰ هزار نفر واجد دریافت وام ۷۵ میلیونی بازنشستگان + مراحل دریافت وام آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ /  سکه ریزشی شد / حباب سکه ترکید؟ جزئیات حذف کالابرگ دهک‌های میانی / کدام خانوار‌ها مشمول افزایش کالابرگ می‌شوند؟ قیمت رسمی دلار و انواع ارز‌ها امروز ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ اعلام شد/ دلار و یورو ارزان شدند

نرخ مصوب برنج وارداتی برداشته شد

نرخ مصوب برنج وارداتی برداشته شد معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به حذف ارز ترجیحی واردات برنج، دولت در قیمت‌گذاری دخالتی نخواهد داشت و این محصولات به‌صورت رقابتی در بازار عرضه می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۲۸ آذر ۱۴۰۴ - 2025 December 19
کد خبر: ۲۹۷۲۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ در پی تغییر سیاست ارزی دولت و حذف ارز 28 هزار و 500 تومانی از واردات برخی کالاهای اساسی، بازار اقلامی مانند برنج، حبوبات و نهاده‌های دامی با پرسش‌ها و ابهاماتی از سوی فعالان اقتصادی و مصرف‌کنندگان روبه‌رو شده است؛ ابهاماتی که بیش از هر چیز به نحوه قیمت‌گذاری، تأمین ارز و تضمین تداوم عرضه در ماه‌های پایانی سال و آستانه ماه مبارک رمضان بازمی‌شود.

در همین راستا، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تنظیم بازار کالاهای اساسی، بر لزوم مدیریت هوشمندانه واردات و افزایش نظارت‌ها برای جلوگیری از التهاب قیمتی تأکید دارد.

همزمان برخی گزارش‌ها درباره نوسانات قیمت حبوبات، وضعیت واردات برنج و شایعات مربوط به توقف تولید روغن، توجه افکار عمومی را به سیاست‌های جدید دولت در این حوزه جلب کرده است.

هومن فتحی، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ضمن تشریح جزئیات حذف ارز ترجیحی و تأمین ارز از تالار دوم، به بیان آخرین وضعیت واردات و توزیع کالاهای اساسی، روند تأمین نهاده‌های دامی، برنامه‌ریزی برای شب عید و ماه مبارک رمضان و اقدامات دولت برای حفظ ثبات بازار پرداخت.

نرخ مصوب برنج وارداتی برداشته شد

هومن فتحی، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: با حذف ارز 28 هزار و 500 تومانی واردات برنج، این کالا با نرخ ارز تالار دوم تأمین می‌شود؛ اما در صورتی که واردکننده‌ای برنج را بدون ثبت سفارش وارد کشور کند، مشمول ارز تالار دوم نخواهد بود و واردات در چارچوب استان‌های مرزی به‌صورت بدون انتقال ارز  انجام می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که پس از حذف ارز 28 هزار و 500 تومانی، برنج‌های وارداتی با چه قیمتی در بازار عرضه خواهند شد، گفت: با توجه به حذف ارز ترجیحی واردات برنج، دولت در قیمت‌گذاری دخالتی نخواهد داشت و این محصولات به‌صورت رقابتی در بازار عرضه می‌شوند.

ثبت سفارش واردات حبوبات برای تنظیم بازار ماه رمضان 

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص افزایش قیمت حبوبات، از جمله لوبیا چیتی، پس از حذف ارز ترجیحی افزود: اخیرا به منظور تنظیم بازار حبوبات علاوه بر تولید داخلی در دو مرحله ثبت سفارش برای تامین لوبیا چیتی و سایر انواع حبوبات صورت گرفته است و تا ماه مبارک رمضان در شبکه‌های تعریف شده توزیع خواهد شد.

وی تصریح کرد: نظارت‌ها در بازار کالاهای اساسی در حال افزایش است و انتظار می‌رود قیمت حبوبات در روزهای آینده روند کاهشی داشته باشد.

فتحی در واکنش به برخی اظهارات درباره توقف تولید توسط واردکنندگان بزرگ روغن گفت: با توجه به تأمین انجام‌شده، تولید روغن به‌صورت مناسب در جریان است و کمبودی در بازار وجود نخواهد داشت.

تامین یک میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی

وی با اشاره به پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان نهاده‌های دامی و روغن اظهار کرد: اخیرا اقدامات لازم برای تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای گروه‌های کالایی مختلف از جمله روغن، نهاده های دامی، برنج و نهاده های تولید  صورت گرفته  است.

ورود 5 میلیون تن نهاده به بنادر و لنگرگاه‌ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تامین نهاده های دامی گفت: تاکنون برنامه ریزی برای تامین بیش از 8 میلیون تن نهاده های دامی تا پایان سال صورت پذیرفته است که از این میزان،  بیش از 5 میلیون تن هم اکنون در بندر امام خمینی  و لنگرگاه این بندر و سایر مبادی کشور موجود است.

وی تصریح کرد: بر این اساس جای هیچگونه نگرانی نیست و با گشایش‌های به عمل آمده در تخصیص ارز وارد چرخه تولید خواهد شد.

عرضه یک میلیون تن نهاده در سامانه بازارگاه

وی افزود: صرفا از روز چهار شنبه جاری با پیگیری های وزیر جهاد کشاورزی و همکاری دولت مشکلات مربوط به بیش از یک میلیون تن از نهاده های موجود حل شد و عرضه گسترده آنها در سامانه بازارگاه آغاز شد.

فتحی گفت: بر اساس میزان تولید انجام‌شده، برای تأمین نیاز شب عید و ماه مبارک رمضان مشکلی وجود ندارد و تولید به‌طور کامل پاسخگوی نیاز بازار خواهد بود./تسنیم

کلمات کلیدی: برنج وارداتی
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار