رسانه‌های اسرائیلی: نتانیاهو هفته آینده راهی واشنگتن می‌شود غریب آبادی: پیشنهاد یک مسیر جدید برای ورود و خروج شناور‌ها را به طرف عمانی ارائه کردیم ارتش کویت: یکی از شناور‌های نیروی دریایی ما هدف قرار گرفت/ ۴ نیرو‌ی مسلح مجروح شدند سنتکام: حملات جدیدی را علیه ایران آغاز کردیم / محاصره دریایی از ساعت ۴ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا اجرایی خواهد شد ادعای آکسیوس: دستور ترامپ به نتانیاهو برای خروج نظامیان اسرائیل از سوریه و لبنان شد نتانیاهو ایران را تهدید کرد ترامپ: در تلاش برای تأمین امنیت هرمز هستیم؛ به نفت منطقه نیاز نداریم! پایگاه نظامی آمریکا در کویت هدف قرار گرفت نخست‌وزیر عراق و رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند تردد نفتکش‌ها از تنگه هرمز متوقف شد / جزئیات گزارش شرکت‌های معتبر رصد ترافیک دریایی ارتش اسرائیل در حال پیشروی به مناطق روستایی درعا و قنیطره است درخواست سناتور‌های آمریکایی برای انتشار تحقیقات حمله به مدرسه میناب واکنش نخست وزیر پاکستان به تحولات یمن و حمله عربستان به فرودگاه صنعا اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد

شکاف عمیق در شورای امنیت بر سر پرونده هسته‌ای ایران

شکاف عمیق در شورای امنیت بر سر پرونده هسته‌ای ایران شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز ۲۳ دسامبر، در حالی برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و وضعیت برنامه هسته‌ای ایران تشکیل جلسه می‌دهد که شکاف عمیقی میان اعضای دائم این شورا بر سر مشروعیت ادامه این پرونده شکل گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۰۲ دی ۱۴۰۴ - 2025 December 23
کد خبر: ۲۹۷۶۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، نشست امروز شورای امنیت تحت عنوان دستور کار «عدم اشاعه» برگزار می‌شود، بنا به درخواست رسمی کشورهای دانمارک، فرانسه، یونان، جمهوری کره (کره جنوبی)، اسلوونی، بریتانیا و ایالات متحده و با حمایت پاناما در جدول برنامه‌های شورا قرار گرفته است.

ایران، روسیه و چین در نامه‌های رسمی به شورای امنیت اعلام کرده‌اند که به اعتقاد آنها قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بر اساس مفاد آن به صورت رسمی در تاریخ ۲۶ مهر امسال منقضی شده و پرونده هسته‌ای ایران از دستور کار شورای امنیت تحت عنوان عدم اشاعه خارج شده‌است و دیگر نیازی به گزارش‌دهی دبیرکل به شورای امنیت نیست.

محور اصلی تنش‌های پیش‌رو، فعال‌سازی «ساز و کار پس‌گشت» (مکانیسم اسنپ‌بک) توسط تروئیکای اروپایی است.
فرانسه، آلمان و بریتانیا با تکیه بر این ساز و کار، مدعی احیای تمامی تحریم‌های پیشین سازمان ملل علیه ایران هستند؛ موضعی که با مخالفت قاطع چین و روسیه روبرو شده است.

تهران، پکن و مسکو با به چالش کشیدن جایگاه حقوقی طرف‌های اروپایی برای فعال‌سازی این فرآیند، تاکید دارند که طبق مفاد اولیه قطعنامه ۲۲۳۱، پرونده هسته‌ای ایران باید در اکتبر گذشته به طور کامل از دستور کار شورای امنیت خارج می‌شد و اکنون هیچ مبنای قانونی برای تداوم گزارش‌دهی دبیرکل وجود ندارد.

رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل، گزارشی را ارائه خواهد کرد که انتظار می‌رود تصویری تیره از وضعیت دیپلماسی ترسیم کند. این گزارش تایید می‌کند که پس از درگیری‌های نظامی میان ایران و اسرائیل و حملات ایالات متحده به تاسیسات هسته‌ای ایران در ماه ژوئن، تلاش‌های دیپلماتیک عملاً متوقف شده و تعاملات بعدی در ماه‌های اوت و سپتامبر نیز به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

همچنین گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در این نشست بررسی می‌شود، نسبت به «از دست رفتن تداوم دانش» آژانس درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران و توقف بازرسی‌ها به دلایل امنیتی هشدار داده و آن را مایه نگرانی جدی توصیف کرده است.

انتظار می‌رود در جلسه امروز، جبهه کشورهای غربی بر ضرورت همکاری فوری ایران با آژانس و احیای ساختارهای تحریمی تاکید کنند، در حالی که چین و روسیه ضمن مقصر دانستن واشنگتن به دلیل خروج از برجام و اقدامات نظامی، احتمالاً با اعتراض به نحوه برگزاری جلسه، مشروعیت هرگونه اقدام مبتنی بر ساز و کار پس‌گشت را زیر سوال خواهند برد./خبر آنلاین

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار